Δοκίμασε αυτές τις κινήσεις για να ανακουφιστείς από τις εμβοές

Ταλαιπωρείσαι από εμβοές; Δες μερικές αποτελεσματικές τεχνικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ανακουφιστείς.

Δοκίμασε αυτές τις κινήσεις για να ανακουφιστείς από τις εμβοές

Οι εμβοές είναι μια αρκετά ιδιαίτερη πάθηση, αφού για τον περισσότερο κόσμο «συμβαίνει» αποκλειστικά μέσα στον εγκέφαλο τους.

Συνήθως προκαλούνται επειδή οι νευρώνες στον ακουστικό φλοιό του εγκεφάλου διεγείρονται, με αποτέλεσμα να αντιλαμβανόμαστε έναν ήχο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Επειδή όπως είπαμε εμφανίζονται στον εγκέφαλο, δεν υπάρχει αποτελεσματική ιατρική ή χειρουργική παρέμβαση για τη μείωσή τους.

Υπάρχουν όμως αρκετές ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Αυτές οι ασκήσεις δεν επηρεάζουν άμεσα το ακουστικό σύστημα, αλλά λειτουργούν μειώνοντας το στρες και χαλαρώνοντας τους μυς της περιοχής, οι οποίοι είναι συνήθως «σφιγμένοι» προκαλώντας επιδείνωση των εμβοών.

Δες παρακάτω μερικές και δοκίμασέ τες για να ανακουφιστείς.

Τοποθετήστε τις παλάμες σου πάνω από τα αυτιά με τα δάχτυλά να ακουμπούν απαλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τα μεσαία δάχτυλά πρέπει να δείχνουν το ένα προς το άλλο ακριβώς πάνω από τη βάση του κρανίου. Τοποθέτησε τους δείκτες πάνω από τα μεσαία δάχτυλά και χτύπα τους δείκτες πάνω στο κρανίο κάνοντας ένα ελαφρύ «πατ πατ».

Επανάλαβε 40-50 φορές.

Αφαίρεσε τυχόν σκουλαρίκια από το αυτί, και πιάσε σταθερά τον λοβό. Τράβα προς τα πάνω και έξω γρήγορα, αλλά όχι με δύναμη. Επανάλαβε 5 φορές.

Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεκίνησε από μπροστά και προχώρα προς τα πίσω. Δώσε βάση σε οποιεσδήποτε περιοχές νιώθεις περισσότερο σφιχτές. Συνέχισε για έως και 5 λεπτά. Συνέχισε κάνοντας μασάζ στους λοβούς των αυτιών με απαλές κυκλικές κινήσεις και προχώρα σταδιακά στην κορυφή των αυτιών για άλλα 5 λεπτά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v