Kλείσαμε νωρίς να μείνουμε στα Δωδεκάνησα. Γλιτώσαμε όμως κάτι;

Αποφασίσαμε να κλείσουμε νωρίς τις διαμονές μας φέτος στα Δωδεκάνησα για να μην στενάξει το πορτοφόλι μας αλλά μεγάλο χαΐρι δεν είδαμε.

Kλείσαμε νωρίς να μείνουμε στα Δωδεκάνησα. Γλιτώσαμε όμως κάτι;

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν κλείνουν για να διακοπάρουν είναι γνωστό αυτό, για αυτό φέτος είπαμε να κινηθούμε πολύ πιο νωρίς από ότι συνήθως ώστε να κλείσουμε κατάλυμα στα αγαπημένα μας Δωδεκάνησα. Με δεδομένο ότι οι τιμές των ακτοπλοϊκών είναι φιξαρισμένες και δεν έχουν υπάρχει περιθώριο για να εξοικονομήσεις πολλά χρήματα από εκεί ξεκινήσαμε με ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό για την αναζήτηση των δωματίων/studios/σπιτιών –και στην βεραντούλα στρωματσάδα βολευόμαστε- που θα στεγάσουν τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές μας. Η πυξίδα μας έδειξε Δωδεκάνησα κι έτσι σκανάραμε τις πιο value for money διαθέσιμες επιλογές.

*Όλες οι τιμές των καταλυμάτων αφορούν το peak της καλοκαιρινής περιόδου και συγκεκριμένα το διάστημα από 25 Ιουλίου έως και 15 Αυγούστου.

Ρόδος

To νησί των ιπποτών κάθε χρόνο μας καλεί για κολοσσιαίες –pun intended- απολαύσεις συνδυάζοντας όλα όσα αναζητάς από τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Στην Πανσιόν Αφροδίτη στον Αρχάγγελο θα βρεις την πιο οικονομική επιλογή διαμονής με το δίκλινο να κοστίζει 37€ ανά διανυκτέρευση. Πολύ καλή επιλογή και το Hotel Eleni Anagros στον Αρχάγγελο με το κόστος δίκλινου δωματίου στα 47€ τη βραδιά. Value for money κι η Νύμφη στο Σάλακο με το κόστος του δίκλινου δωματίου στα 49€ τη βραδιά, για να μείνει το μπάτζετ μας κάτω από το 50ρικο.

Κως

Έντονη βλάστηση, πολύχρωμα τοπία, παραδεισένιες παραλίες και ιστορία που έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της σε κάθε μεριά του νησιού. Aυτά κι άλλα τόσα είναι η Κως –Ιπποκράτης ακούει- που θα μονοπωλήσει και φέτος το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Το Jack’s Appartment στον Κέφαλο είναι η πιο οικονομική επιλογή με το κόστος του δίκλινου ανά διανυκτέρευση να ανέρχεται στα 43€. Το White Rose στο Καμάρι Κεφάλου είναι μια επίσης καλή επιλογή με το δίκλινο να κοστίζει 51€ τη βραδιά. Το Nikos Studios δίπλα στην παραλία Καρδάμαινα από την άλλη σου προσφέρει υπέροχη θέα με τα δίκλινα δωμάτια να κοστίζουν περί τα 58€ τη βραδιά.

Κάλυμνος

Νησί μεγάλο, με απόκοσμη γοητεία, εναλλακτικό, άκρως οικονομικό, γοητευτικά «παλιακό» και ελαχίστως τουριστικό, η Κάλυμνος είναι ένα βουνό άγριο μέσα στη θάλασσα, που αξίζει να ανακαλύψεις. Στο παραδοσιακό ξενοδοχείο Ατλαντίς στις Μυρτιές θα βρεις την πιο οικονομική επιλογή του νησιού με το δίκλινο να κοστίζει 39€ ανά διανυκτέρευση. Η Villa Irene στον Εμπορείο είναι επίσης εξαιρετικά value for money επιλογή με το κόστος του καταλύματος που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 άτομα στα 42€ τη βραδιά. Τα Alkyonis Apartments στον Πάνορμο προσφέρουν το δίκλινο στα 47€ τη βραδιά, μένοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο των 50€ ανά διανυκτέρευση.

Αστυπάλαια

Τίποτα δεν θα μπορέσει να μας κρατήσει μακριά από την «πεταλούδα του Αιγαίου», το επιβλητικό κάστρο της και τις πεντάμορφες παραλίες της έτσι και φέτος θα σε βοηθήσουμε να πάμε μια βόλτα προς τα εκεί κι ας είναι και χοτ σίζον. Εδώ οι τιμές είναι πιο τσιμπημένες ακόμη κι αν κλείσουμε 3 μήνες πριν με την οικονομικότερη επιλογή να βρίσκεται στo Yalos Rooms στη Χώρα με το δίκλινο να κοστίζει εκεί 62€. Μια ακόμη καλή επιλογή είναι και το Karabo Hotel με το δίκλινο να κοστίζει 68€ ανά διανυκτέρευση.

Κάρπαθος

Τιρκουάζ νερά, ορεινά χωριά με παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων και ασυναγώνιστα ηλιοβασιλέματα. Η Κάρπαθος δεν είναι νησί – είναι εμπειρία και πρέπει να τη ζήσεις μέχρι τέλους. Στον ορεινό Όλυμπο θα βρεις ένα μικρό μα κουκλίστικο διαμερισματάκι για δύο άτομα με το κόστος διανυκτέρευσης στα 42€. Στο Διαφάνι από την άλλη θα βρεις ένα ευρύχωρο στούντιο για 3 άτομα με το κόστος ανά διανυκτέρευση να ανέρχεται στα 43€.

Πάτμος

H Πάτμος καταφέρνει να ισορροπήσει μοναδικά ανάμεσα στον κοσμοπολιτισμό που της επιβλήθηκε και στην ατόφια αυθεντικότητα ενός νησιού ευλογημένου με αστείρευτης ομορφιάς τοπία. Το Plaza Hotel στη Σκάλα –που είναι η πιο οικονομική περιοχή- προσφέρει ένα τίμιο δίκλινο στα 52€ τη βραδιά, ενώ η αμέσως επόμενη πιο οικονομική επιλογή θα βρεθεί πάλι στη Σκάλα. Ο λόγος για το ξενοδοχείο Έφη με το δίκλινο να κοστίζει 72€ τη βραδιά, ωστόσο στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και πρωινό.

Λέρος

Η Λέρος είναι ένας παρεξηγημένος έρωτας, με γραφικά χωριουδάκια, αμμουδερές παραλίες και βαθυγάλανα νερά που αποδεικνύει τη διακριτική γοητεία των Δωδεκανήσων. Το Studio Happiness στο όμορφο Παντέλι είναι η πιο value for money επιλογή διαμονής με το δίκλινο δωμάτιο να κοστίζει 55€ τη βραδιά. Πολύ καλή επιλογή και το Boulafendis στα παραθαλάσσια Άλιντα με το κόστος δίκλινου δωματίου με πρωινό στα 57€ τη βραδιά.

Σύμη

Στην εσχατιά των Δωδεκανήσων θα βρεις τη Σύμη που είναι ευλογημένη με φυσικές χάρες αμέτρητες. Στο Metapontis Studio το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει περί τα 47€ τη βραδιά, ενώ ξεκάθαρα value for money επιλογή είναι και το Αnastasia’s Appartment με το δίκλινο να κοστίζει 55€ τη βραδιά. ΄

Καστελόριζο

Το τοσοδούλικο, ακριτικό Καστελόριζο έχει έναν οικισμό χάρμα οφθαλμών με τα πολύχρωμα σπιτάκια του να κάνουν τέλεια αντίθεση με τα βαθυγάλαζα νερά του κι αποτελεί μια υπέροχη εναλλακτική πρόταση καλοκαιρινών διακοπών. Εδώ η μόνη οικονομική επιλογή για τo peak της καλοκαιρινής σεζόν είναι το Palameria Studios στη Μεγίστη με το κόστος του δίκλινου δωματίου στα 68€ τη βραδιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v