Αυτά τα μπαρ στις Κυκλάδες πρέπει να τα επισκεφτείς

Στέκουν εδώ και χρόνια χαρίζοντας ασταμάτητα καλοκαιρινές αναμνήσεις στους χιλιάδες θαμώνες τους. Αυτά τα μπαρ των Κυκλάδων είναι από μόνα τους προορισμοί.
Αυτά τα μπαρ στις Κυκλάδες πρέπει να τα επισκεφτείς

Τα μπαρ, μαζί με τις ταβέρνες, αποτελούν την πεμπτουσία της καλοκαιρινής απόλαυσης που κάθε νησί οφείλει να προσφέρει στον επισκέπτη.

Κάποια μπαρ όμως ξεφεύγουν από το να είναι απλά μέρη «για ένα ποτάκι». Είναι ένας από τους (πολλούς, εντάξει) λόγους να πας στο νησί που έχει να τα καμαρώνει.

Τέτοια μπαρ στις Κυκλάδες είναι τα παρακάτω.

Sorokos – Άνω Κουφονήσι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sorokos Bar (@barsorokos)



Το ξερό δεντράκι με θέα το νησί της Κέρου αποτελεί σήμα κατατεθέν ενός μπαρ που αποτέλεσε σύμβολο για τα Κουφονήσια, από τότε που το νησί ήταν καταφύγιο των free campers. Έκτοτε άλλαξε χαρακτήρα, έγινε πιο «κυριλέ», όμως παραμένει ένα από τα ομορφότερα και ατμοσφαιρικότερα μπαρ που θα βρεις σε νησί. Πλέον έχει και γκουρμέ φαγητό, αλλά και signature κοκτέιλ.

Que – Αμοργός Αιγιάλη

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Disco The Que (@disco_the_que)



Χαλαρό και χύμα, το Que αποτελεί σήμα κατατεθέν της «άγριας» Αμοργού. Αυτοπροσδιορίζεται ως «ντίσκο», αλλά είναι μια κατηγορία από μόνο του. Εδώ μπλέκουν οι παρέες όλων των ηλικιακών γκρουπ, που ξεκινούν από νωρίς με καφεδάκια και ουζάκια και καταλήγουν να πίνουν ποτά και να χορεύουν όλο το βράδυ με ωραίες μουσικές μέσα. Στον κήπο του, η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα flirty και τα σφηνάκια ρέουν ως το πρωί.

Castro – Αστυπάλαια

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Castro Bar (@castro_bar_astypalea)



Θα το βρεις ακριβώς κάτω από το κάστρο με θέα που σου κόβει την ανάσα. Το Castro φτιάχνει κοκτέιλ αυστηρά και μόνο με φρέσκα φρούτα, αγαπάει το τζιν, παίζει ωραίες μουσικές και έχει δροσιά ακόμα και στο απόγειο του χειρότερου καύσωνα. Τι άλλο να ζητήσεις δηλαδή από ένα νησιώτικο μπαρ;

Agosta – Πάρος

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Agosta Bar (@agostabar)



Γράφει ιστορία εδώ και δύο (και βάλε) δεκαετίες και συνεχίζει ακάθεκτο στη Νάουσα να προσφέρει όμορφες στιγμές καλοκαιρινής διασκέδασης. Απλώνεται σε επίπεδα που περιλαμβάνουν αυλές, μπαλκόνια, ταράτσες και τραπεζάκια πλάι στο κύμα για διαλέξεις ανάλογα με τη διάθεση αν θες άραγμα ή πάρτι. Φτιάχνει και εξαιρετικά κοκτέιλ, πολλά από αυτά με ελληνικά αποστάγματα.

Boheme del mar – Σύρος

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Boheme Del Mar (@bohemedelmar)



Από τον μακρινό Απρίλιο του 2001 μέχρι σήμερα, το sui generis αυτό μπαράκι της Σύρου πρωταγωνιστεί στις καρδιές των επισκεπτών του νησιού. Η διακόσμηση μπλέκει το μπαρόκ με το πανκ, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν από βιβλιοπαριουσιάσεις μέχρι εκθέσεις, ενώ η μουσική μπλέκει αρμονικά ροκ, τάνγκο, γκαράζ, φλαμένκο, ελέκτρο κ.α. αναλόγως ημέρας.

Μάντρες – Ανάφη

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MADRES BAR ANAFI (@madresbar)



Το after που καταλήγει όλο το νησί (πολύ) αργά το βράδυ, βρίσκεται σε ένα μοναδικό spot με θέα την ανατολή που σου κόβει την ανάσα, την οποία θα απαρνηθείς για λίγο ή πολύ για να χορέψεις όσο αντέχουν τα πόδια σου στο εσωτερικό του, όπου γίνεται κάθε μέρα το έλα να δεις. Εδώ θα ακούσεις από Άννα Βίσση μέχρι electro και ροκ.

Σκαντζόχοιρος – Δονούσα

Ιδανικό για καφεδάκι τα πρωινά, αλλά και ποτάρες το βράδυ, ο Σκαντζόχοιρος είναι το μαγαζί που σε… υποδέχεται με το που θα φτάσεις λιμάνι. Ο απροσποίητος, κεφάτος χαρακτήρας του το κάνει να ξεχωρίζει, το ίδιο και η θέα του, ακριβώς πάνω στον μόλο του λιμανιού. Εδώ θα ακούσεις από ψαγμένες μουσικές μέχρι… ρεμπέτικα αν πετύχεις κάποιο γλέντι.

Koursaros Bar – Τήνος

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by chevy (@vassilis_sevdalis)



Μεγάλη η χάρη αυτού του θρυλικού μπαρ στην Τήνο, από τη μπάρα του οποίου δε γίνεται να μην έχεις περάσει αν έχεις επισκεφτεί το ανεμοδαρμένο νησί. Ψαγμένη διακόσμηση, φιλικό κλίμα και μουσικές που αγαπούν την ροκ με ενδιάμεσα περάσματα από τζαζ, μπλουζ και funk ή reggae εγγυώνται πως από εδώ δε θα φύγεις παραπονεμένος.

La Luna – Αντίπαρος

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LA LUNA (@discolaluna)



Η πιο ιστορική ντισκοτέκ του Αιγαίου, το μέρος όπου όλο το νησί μαζεύεται τις μεγάλες ώρες για να χορέψει, να πιει, να φλερτάρει και να περάσει καλά. Στη La Luna θα χορέψεις με Clash, Bob Marley και Πωλίνα μέχρι να ανατείλει ο ήλιος και θα δώσεις ραντεβού με τους υπόλοιπους θαμώνες για το επόμενο βράδυ ή πρωί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v