Ψαγμένες σουβλακοδιαδρομές σε Αιγάλεω και Περιστέρι

Φάγαμε σαν locals σουβλακολάγνοι στα δυτικά προάστια και επιβεβαιώσαμε ότι σε Αιγάλεω και Περιστέρι κατέχουν την τέχνη του πιο κολασμένου τυλιχτού εδέσματος.

Ψαγμένες σουβλακοδιαδρομές σε Αιγάλεω και Περιστέρι

Τα έχουμε πει αλλά δεν θα διστάσουμε να το επαναλάβουμε μέχρι να βγει και προεδρικό διάταγμα που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας. Σαν το σουβλάκι δεν έχει κι ούτε πρόκειται να έχει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον για αυτό και μακαρίζουμε την τύχη μας που γεννηθήκαμε στην χώρα του σουβλακοφωτός –Eurovision pun intented- κι απολαμβάνουμε το πιο λαχταριστό τυλιχτό έδεσμα του σύμπαντος. Σήμερα ο δρόμος μάς έφερε σε ψαγμένα σουβλακοστέκια σε Αιγάλεω και Περιστέρι γιατί τα δυτικά προάστια ξέρουν, κι εμείς τα εμπιστευόμαστε.

Μανωλίτσος

Πελασγίας 42, Περιστέρι, τηλ: 21 0575 7332

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @manolitsos_pelte_souvlaki

Από τα πλέον ιστορικά σουβλατζίδικα όχι μόνο των δυτικών προαστίων αλλά κι ολόκληρης της πρωτεύουσας, ο Μανωλίτσος ξεκίνησε το πολύ μακρινό πια 1958 να γιατρεύει τις πείνες Περιστεριωτών και μη, σερβίροντας κάποια από τα καλύτερα σουβλακοεδέσματα της πιάτσας.

Αξίζει μεγάλο χειροκρότημα για τις πολύ προσιτές τιμές του αφού τα τυλιχτά εδώ κοστίζουν 2,50€ για να τα πάρεις πακέτο ή να τα τσακίσεις στα όρθια, ενώ ενισχύονται με την χειροποίητη καυτερή σάλτσα «πελτέ» που είναι ξακουστή σε όλον το ντουνιά.

Ya κεμπάπ

Νικ. Πλαστήρα 79, Αιγάλεω, τηλ.:21 0598 2579

Δεν έχει καμία σημασία που το Ya κεμπάπ βρίσκεται μακριά από τα αιγαλεώτικα hot spots αφού χάρη στην ποιότητά του και τις εξαιρετικές τιμές του, συνεχίζει να κρατά πολύ ψηλά τον πήχη των σουβλακοπωλείων/ κεμπαπτζίδικων που σέβονται τόσο τον εαυτό τους. Εδώ θα βρεις ζουμερότατα κεμπάπ που λιώνουν μπουκιά, μπουκιά στο στόμα, χωρίς περιττά καρυκεύματα που θα αναστενάξουν οι καούρες σου κι αντίστοιχα καλοψημένα καλαμάκια (χοιρινά και κοτόπουλα), τυλιχτά και σε μερίδα συνοδεία εκλεκτών σαλτσών. Οι τιμές για τα τυλιχτά ξεκινούν από 2,80€, ενώ το μέγεθός τους θα σε κρατήσει χορτάτο.

Ο Χρήστος

Μάκρης 1, τηλ.:21 0591 3537

Στον πεζόδρομο της Μάκρη οι ουρές των σουβλακολάγνων μαρτυρούν την επιτυχία και τη δημοφιλία του Χρήστου που το κρατά αληθινό και πάντα στα κάρβουνα –το σουβλάκι του ντε- από το 1988. Το σουβλάκι του είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, προσελκύοντας καθημερινά δεκάδες κόσμου, που τιμούν την παραδοσιακή συνταγή του βγάζοντας συνεχώς sold out τα ντόπια χοιρινά καλαμάκια του, αλλά και τα πεντανόστιμα μοσχαρίσια μπιφτέκια του.

Οι πίτες ξεκινούν από 3€ αλλά πρέπει να κάνεις την παλικαριά να περάσεις από τα μέρη του, γιατί δεν εξυπηρετεί delivery.

Ζάρακας

Κυλλήνης 68, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5446 138

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Souvlaki ZARAKAS (@zarakas_1994)

Πάμε τώρα σε ένα έτερο θρυλικό σουβλατζίδικο, τον Ζάρακα με το όνομα ο οποίος από το 1994 στήνει καθημερινά τις δικές του πεντανόστιμες σουβλακοιστορίες. Στην πρώτη σουβλακογραμμή θα βρεις τα εξαιρετικά και με όσο λιπάκι χρειάζεται χοιρινά καλαμάκια του αλλά και τα ζουμερά μπιφτεκάκια που κάνουν χαμό άμα τη εμφανίσει τους. Οι τιμές στα τυλιχτά στα 3,20€ ενώ τα σουβλακοτεμάχια στα 2€ όπως αντίστοιχα και το μερακλήδικο λουκάνικο.

Τζίμης

Προύσσης 52, Αιγάλεω τηλ.: 21 2107 4774

Από το 1983 ο Τζίμης στο Αιγάλεω επιμένει παραδοσιακά και χειροποίητα και ποιος μπορεί να τον κακίσει όταν μας τρατάρει τόσο λαχταριστά σουβλάκια. Εδώ ο γύρος καίει ομολογουμένως καρδιές και δύσκολα ξεπερνιέται γευστικά ενώ πολύ δυνατό είναι και το πολίτικο κεμπάπ που τιμά την παράδοσή του. Τα τυλιχτά ξεκινούν από 3,5€ κι έχουν το ιδανικό μέγεθος αν μας ρωτάς, ενώ οι συνοδευτικές σάλτσες με τις οποίες μπορείς να διανθίσεις τα κρεατοεδέσματα, είναι όλες τους μία και μία.

Παναγιώτης

Κύπρου 8, Περιστέρι, τηλ.: 210 5745701

Για το κεμπάπ του Παναγιώτη στον Άγιο Αντώνιο θα μπορούσαμε να γράψουμε κι εγκυκλοπαίδεια αν μας είχε ζητηθεί αποθεώνοντας το σπεσιάλ -που είσαι Ζήκο να μας δεις- του καταστήματος. Ζουμερό, σκέτος αφρός, σερβίρεται τυλιχτό με τζατζικάκι, πατάτα, ντομάτα και κρεμμύδι, αλλά και σε μερίδα (ή μισή για τους φιτ τύπους). Κατά τα λοιπά, εδώ θα βρεις σε τυλιχτό πικάντικο σουτζούκι, αλλά και οικολογικό αν δεν είσαι για πολλά πολλά, καθώς και μερίδες με σις μοσχάρι γάλακτος, σουβλάκι γαλοπούλα, γιαουρτλού με σουβλάκι μοσχαρίσιο, σουτζούκι και παστουρμά αν είσαι τόσο δυνατός, και έναν ενδιαφέρων συνδυασμό με σουτζούκι γλυκό και καυτερό για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις. Η τιμή στα τυλιχτά ξεκινά από τα 3,30€

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v