Φανταστικές συνταγές για γλυκά με 5 μόνο υλικά

Ποιος είπε ότι χρειάζεται να σηκώσεις το μισό σούπερ μάρκετ για να φτιάξεις ένα ωραίο γλυκό; Με αυτές τις συνταγές θα χρειαστείς μόλις πέντε υλικά.

Φανταστικές συνταγές για γλυκά με 5 μόνο υλικά

Δεν είναι ανάγκη να ξοδευτείς για να φτιάξεις το γλυκό των ονείρων σου. Και αν δεν μας πιστεύεις, έχουμε τις συνταγές για να το αποδείξουμε.

Τάρτα cheesecake με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά:
250 γρ. μπισκότα κακάο, 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), 300 γρ. τυρί κρέμα, 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση:
Θα χρειαστούμε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Ίσως, ανάλογα το μέγεθος του μπλέντερ, χρειαστεί να τα χτυπήσουμε σε δύο δόσεις. Ντύνουμε την ταρτιέρα ή το ταψάκι με το μείγμα μπισκότων-βουτύρου και απλώνουμε με τα δάχτυλα μας να πάει παντού. Στη συνέχεια, ψήνουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο για 8 λεπτά.

Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ το τυρί με την πραλίνα φουντουκιού και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση που έχει εν τω μεταξύ κρυώσει και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες. Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes λευκής σοκολάτας.

Η συνταγή είναι από το Cool Artisan 

Cookies χωρίς ψήσιμο

Υλικά:
120 γρ. νιφάδες βρώμης, ¼ κ.γλ. αλάτι, 120 γρ. maple syrup ή ρευστό μέλι ανθέων, 120 γρ. αμυγδαλοβούτυρο, 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:
Αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης σε επεξεργαστή τροφίμων και μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το maple syrup σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και το αποσύρουμε πριν πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα να αναμειχθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε με μαρίζ ή κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τα ⅔ από τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Πλάθουμε τη ζύμη σε 12-13 ισομεγέθεις μπαλίτσες (περ. των 30 γρ.) και τις αραδιάζουμε σε ταψάκι ή δισκάκι με λαδόκολλα. Τις πιέζουμε να γίνουν δίσκοι, μοιράζουμε από πάνω τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και τις πιέζουμε να κολλήσουν. Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι της Madame Ginger 

Light μους σοκολάτας

Υλικά:
200 γρ. βούτυρο light, 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης, 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, 7 ασπράδια αβγών, 80 γρ. ζάχαρη καστανή, φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο (προσοχή, να μη βράσει). Ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου η μαρέγκα αφρίσει και ασπρίσει. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στη μαρέγκα, ανακατεύοντας καλά με μαρίζ και στη συνέχεια με αβγοδάρτη. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Γεμίζουμε ποτήρια με το μείγμα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου 

Γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο

Υλικά:
500 γρ. χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, 1 φλ. φυστικοβούτυρο, 20 μπισκότα γεμιστά, 4 κ.σ. ξύσμα σοκολάτας, 3-4 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:
Ντύνουμε με μεμβράνη μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Κάνουμε μια στρώση με μπισκότα στη βάση της ντυμένης με μεμβράνη φόρμας. Σπάμε τα υπόλοιπα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Σε μπολ χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα με το φυστικοβούτυρο μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε 2-3 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας για περισσότερο άρωμα. Γεμίζουμε τη φόρμα μας με το μείγμα για κέικ. Παγώνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες ώσπου να σφίξει. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη. Θα πρέπει να αφήσουμε το κέικ για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει για να μπορεί να κοπεί.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου 

Γλυκό ψυγείου με ζελέ

Υλικά:
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, 400 γρ. τυρί κρέμα, 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, 100 γρ. ζελέ σε σκόνη διαλυμένο σε 400 ml νερό, 3 φράουλες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα, και χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα. Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε για επιπλέον 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρώς η κρέμα. Τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25x35 εκ. 15 μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλο το σκεύος. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα, και την απλώνουμε με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα 15 μπισκότα, μεταφέρουμε την υπόλοιπη κρέμα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Καλύπτουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και βγάζουμε τη διάφανη μεμβράνη. Περιχύνουμε με το ζελέ πάνω από την κρέμα με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Προσέχουμε το ζελέ να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι ζεστό. Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε στο ζελέ. Μεταφέρουμε το σκεύος στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες. Αφαιρούμε το σκεύος από το ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v