Τα βασικά του BDSM για (πολύ) αρχάριους

Θέλεις να βουτήξεις στον μαγικό κόσμο του BDSM αλλά δεν ξέρεις πώς ξεκινάς, και ποιον να ρωτήσεις; Είμαστε εδώ για σένα.

Τα βασικά του BDSM για (πολύ) αρχάριους

Δεν γίνονται όλες οι βουτιές απευθείας στα βαθιά. Κάποιοι από εμάς θέλουν να βουτήξουν πρώτα διστακτικά πατουσάκια στην ακροθαλασσιά, να τσεκάρουν την θερμοκρασία του νερού, να νιώθουν την ασφάλεια ότι μπορούν να κάνουν μεταβολή και να φύγουν χωρίς να βραχούν άμα δεν τους αρέσει.

Τώρα, κάποιος θα πει πως τα βίτσια είναι κατά κανόνα αυθύπαρκτα, ή σε φτιάχνει ο πόνος ή δεν σε φτιάχνει, κι αν σε φτιάχνει το ξέρεις, δεν χρειάζονται πειράματα για να το μάθεις. Κι αυτό σωστό είναι. Όπως όμως σοφά το έθεσε κι ο Χρήστος Θηβαίος σε εκείνο το τραγούδι, άλλο οι ιδέες κι άλλο η πράξη. Ειδικά στο σεξουαλικό πεδίο, είναι εξαιρετικά σύνηθες οι φαντασιώσεις να μην συναντιούνται με τις πραγματικές επιθυμίες, ή με απλούστερα λογάκια να μην θέλεις να βιώσεις στην πράξη το σενάριο που σκέφτεσαι και φουντώνεις. Ή να μην ξέρεις αν θέλεις, αλλά σε τρώει η περιέργεια να μάθεις. Για αυτή την τελευταία περίπτωση, είμαστε σήμερα εμείς εδώ.

Κάτσε λίγο να το συζητήσουμε

Το ξέρουμε ότι ακούγεται γραφειοκρατικό και ξενέρωτο, και ότι πιθανότατα έχεις βαρεθεί να το διαβάζεις σε κάθε λίστα με συμβουλές για αρχαρίους που ανοίγεις, αλλά αλήθεια σου λέμε, BDSM χωρίς τις αρχικές, πολύωρες, εξαντλητικές συζητήσεις δεν υπάρχει. Και ξέρεις γιατί δεν υπάρχει; Γιατί χωρίς αυτές δεν είναι σεξουαλική πρακτική, είναι κακοποίηση, να το πούμε ωμά.

Τα όρια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του BDSM, και γι’ αυτό πρέπει να τεθούν ξεκάθαρα και εξαρχής από όποι@ αναλαμβάνει τον ρόλο της υποταγής και ως εκ τούτου διατηρεί τον έλεγχο παραχωρώντας τον –ακούγεται λίγο οξύμωρο αυτό στην αρχή, ξεκινώντας όμως το πιάνεις. Τι εννοούμε «όρια»; Τι θα κάνετε και τι όχι, μέχρι πού θα φτάσει ό,τι κάνετε, και ποια είναι η λέξη-κλειδί που θα σταματήσει επιτόπου οτιδήποτε συμβαίνει. Αυτή είναι γνωστή ως safe word, ή λέξη ασφαλείας, και είναι σημαντικό να μην μοιάζει και να μην κάνει παρηχήσεις ή ομοιοκαταληξίες με πράγματα που μπορούν να ειπωθούν στο σεξ, γιατί πάνω στο πάθος και την ένταση της στιγμής οι άνθρωποι έχουμε την τάση να παρακούμε. Εξ ου και λέξεις όπως το πορτοκάλι είναι εξαιρετικά δημοφιλείς για safe words.

Της εμπιστοσύνης ήλιε νοητέ

Όπως δεν υπάρχει BDSM χωρίς τις αρχικές διαδικαστικές συζητήσεις του, έτσι δεν υπάρχει και χωρίς απόλυτη εμπιστοσύνη, η οποία χρειάζεται πρωτίστως και αφενός για να είσαι βέβαι@ ότι κανείς δεν θα ξεπεράσει τα όρια κανενός, ούτε θα δώσει στο βίτσιο σου ανύπαρκτες προεκτάσεις εκτός κρεβατοκάμαρας (υπογείου, σαλονιού, όπου το κάνετε τέλος πάντων) αλλά και για έναν ακόμα λόγο: Επειδή υπάρχει κάτι που λέγεται subspacing, μια εγκεφαλική αντίδραση στον πόνο το αποτέλεσμα της οποίας είναι κάπως δύσκολο να περιγραφθεί, αλλά μοιάζει πολύ με απώλεια αισθήσεων. Μην τρομάζεις, δεν πρόκειται για λιποθυμία, μοιάζει κάπως σαν να αποσυνδέεται το μυαλό από το σώμα, και είναι σίγουρα ευχάριστη εμπειρία –για πολλ@ subs, ένας από τους βασικούς λόγους που απολαμβάνουν τον ρόλο τους. Το θέμα είναι πως όταν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση δεν μπορείς να μιλήσεις –άρα να χρησιμοποιήσεις τη λέξη ασφαλείας σου– οπότε επαφίεται εξολοκλήρου σε όποι@ έχει αναλάβει τον ρόλο του dom να φροντίσει να μην υπάρξουν ατυχήματα ή δυσάρεστες εμπειρίες. Εξ ου και η εμπιστοσύνη που λέγαμε στην αρχή.

Το aftercare το επιούσιο

Επειδή καταστάσεις ωσάν τις ανωτέρω δημιουργούν την εντονότερη ίσως εγκεφαλική, συναισθηματική και σωματική φόρτιση που μπορεί να υπάρξει, ο «επίλογος» των σκηνών του BDSM είναι σχεδόν εξίσου σημαντικός με τον πρόλογο –τις συζητήσεις και τα όρια, θυμάσαι ελπίζουμε. Μετά το subspacing, όποι@ είχε τον ρόλο του sub είναι πιθανό να αισθάνεται ζαλισμένος/η, αποπροσανατολισμένος/η και συναισθηματικά ευάλωτος/η, οπότε αγκαλιές, φιλιά, χάδια και λοιπές τρυφεράδες διαρκούν περισσότερο και είναι πολύ πιο έντονες –και πολύ πιο σημαντικές για την ψυχική υγεία– απ’ ό,τι σε ένα συνηθισμένο σεξ.

Ωραία η θεωρία, μαστίγιο από πού να πάρω;

Γενικώς, στα sex shop του ίντερνετ θα βρεις όλα όσα χρειάζεστε ή/ και θέλετε να δοκιμάσετε ξεκινώντας. Αν πάλι σε τρομάζει η ιδέα των μαστιγίων με το καλημέρα σας, εδώ σου έχουμε συγκεντρώσει μερικές απλές αλλά κίνκυ ιδέες για να μπείτε πολύ χαλαρά στον κόσμο του BDSM - 10 λίγο κίνκυ πράγματα που θα απογειώσουν το σεξ που κάνεις 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v