Ρίξαμε μια πρώτη ματιά στις τιμές των Κυκλάδων για καλοκαίρι

Η Νάξος, η Άνδρος και η πίσω μεριά της Σαντορίνης έχουν φέτος δωμάτια κάτω από 70€ το δίκλινο. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα καλά νέα που είχαμε να μοιραστούμε.

Ρίξαμε μια πρώτη ματιά στις τιμές των Κυκλάδων για καλοκαίρι

Τα λέγαμε και πέρυσι, εδώ θα είμαστε να τα λέμε απ’ ό,τι φαίνεται και φέτος: Οι Κυκλάδες τείνουν να εξελιχθούν σε ένα από εκείνα τα μέρη του πλανήτη που δεν είναι προσβάσιμα για τον μέσο κάτοικο της χώρας τους. Με το ημερολόγιο να δείχνει τέλη Μαρτίου, ρίξαμε μια πρώτη ματιά στις τιμές των δημοφιλέστερων νησιών της χώρας, και δεν χαρήκαμε ιδιαίτερα.

Με την εξαίρεση της Νάξου, της Άνδρου και των ανατολικών ακτών της Σαντορίνης, που σώζουν παραδοσιακά την παρτίδα και έχουν και φέτος δωμάτια κάτω από 70€, τα υπόλοιπα νησιά έχουν ήδη τραβήξει την ανηφόρα, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται αυτή τη στιγμή πάνω από τα 100€ για ένα δίκλινο δωμάτιο.

Αυτές είναι οι καλύτερες τιμές που εντοπίσαμε για τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Στη Σίφνο…

Από περίπου 70€ ξεκινούν δωμάτια όπως αυτά του Chrysa House στις Καμάρες και του υπέροχου Windmill Villas στον Αρτεμώνα. Στον Αρτεμώνα βρήκαμε επίσης αυτό το ωραιότατο διαμέρισμα στα 73,50€ για δύο άτομα ανά διανυκτέρευση. Για να μείνεις στην Απολλωνία, θα υπολογίσεις από 80€ περίπου το δίκλινο, σε δωμάτια σαν αυτά του Melissou Place.

Στη Σέριφο…

Από 80€ ξεκινούν τα πιο οικονομικά δωμάτια που εντοπίσαμε, αυτά του γλυκύτατου Little Prince στη Χώρα. Από εκεί και πέρα, ανεβαίνουμε στα 100€ για δωμάτια σαν αυτά του Villa Niki στη Χώρα και του Medusa Accomodation στα Λιβαδάκια.

Στην Άνδρο…

Οι τιμές εκτός Χώρας είναι όπως και άλλες χρονιές δελεαστικότατες: Στα 51€ το δίκλινο στο La Maison du Pecheur στη Μεσαριά, 58,50€ στο Anastasia Luxury Villas στο Γαύριο, 66,50€ στο Andros Lighthouse Apartments στη Μεσαριά, το ίδιο και στο 3 Alpha Studios στο Μπατσί. 

Στην Τήνο…

Τη χαμηλότερη τιμή εντοπίσαμε στο συμπαθέστατο Michalis little sunrise στον Μαμάδο, 64,50€ το δίκλινο. Μετά ανεβαίνουμε στα 70-κάτι: 71,50€ για το Elena Studios και το Theodora, αμφότερα στον Πάνορμο, 76,50€ για το Apodrasi στην Στενή και 78€ για το Boussetil Rooms CapAnMat στη Χώρα. 

Στη Νάξο…

Πατροπαράδοτα από τα νησιά που σώζουν την τιμή των υπόλοιπων Κυκλάδων κάθε καλοκαίρι, έχει και φέτος δωμάτια στα 50€ όπως το Balcony to Aegeon 3 και το Kouros, και τα δύο στον Απόλλωνα, και η Άνεση στην Αγία Άννα. Φανταστικές επιλογές είναι το Vavoulas Villas στη Μικρή Βίγλα, στα 61€ και το Kalados Studios στον Καλαντό.

Στη Μήλο…

Την χαμηλότερη τιμή τη βρήκαμε στα Πολλώνια, στο Korina’s Rooms, 68€ το δίκλινο. Από εκεί ανεβαίνουμε στα 74€ στον Τριοβάσαλο και το Kardoulis Rooms, και μετά στα 81€ για το Ηλιοβασίλεμα Studios στα Πολλώνια. Το Pepi’s Rooms στον Τριοβάσαλο έχει όμορφα δωμάτια στα 91€ το δίκλινο, ενώ στον Αδάμαντα η καλύτερη τιμή είναι 96€ στο Margaritari Studios.

Στην Κύθνο…

Δεν έχουμε καλά νέα. Από 121€ ξεκινούν οι τιμές, για ένα ομολογουμένως πολύ όμορφο διαμέρισμα πάνω στην θάλασσα, στο Σιμουσί. Μετά πάμε στα 131€ για τα Calm Suites στον Μέριχα και Olga’s House στην Χώρα, και στα 135€ για το στούντιο στο Dryopida House, στη Δρυοπίδα. 

Στη Μύκονο…

Ε δεν περίμενες καλά νέα, υποθέτουμε. Η χαμηλότερη τιμή αυτή τη στιγμή είναι 113€ το δίκλινο στο Mykonos Vibes, και από εκεί ανεβαίνουμε στα 120€ για το Skypiea Room στην Αγία Άννα, στα 123€ για το Old Mykonos στο Δραφάκι και στα 134€ για το Peter Studios στον Ορνό. 

Στη Φολέγανδρο…

Είναι σαφώς καλύτερα τα νέα, καθότι βρήκαμε ωραιότατα δωμάτια με 71,50€ στο Marianthi Studios στην Άνω Μεριά, και με 76,50€ στις Camares στη Χώρα. Μετά ανεβαίνουμε στα 93€ για το Coral Apartments στο Καραβοστάσι και στα 100€ για το Παραπόρτι στη Χώρα. 

Στη Σαντορίνη…

Υπάρχει πάντα η δημοκρατική πίσω πλευρά, η Περίσσα δηλαδή, όπου τα δωμάτια κρατούν ακόμα στα 60€ με 70€ το δίκλινο: Ενδεικτικά σημείωσε τον Άγιο Αντώνιο, το Studio Mary και το Dimitris Studios. Άλλες καλές και οικονομικές επιλογές είναι το Mirsini Pansion στον Καρτεράδο, στα 76,50€ το δίκλινο, και το The Three Anchors Rooms στο Νημπορειό, στα 70€ το δίκλινο. Αν κερδίσεις το Τζόκερ μέχρι τον Ιούλιο και θέλεις να μείνεις στην Οία, οι τιμές ξεκινούν από 136€ για τα Στούντιο Παράδεισος και το Panorama Apartments, και φτάνουν σε τετραψήφια ποσά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v