Η διακριτική γοητεία του καλύτερου τιραμισού της πόλης

Αν είσαι λάτρης των αυθεντικών φινετσάτων ιταλικών γλυκών τότε επιβάλλεται να διαβάσεις το ερωτικό μας γράμμα στα πιο λαχταριστά τιραμισού της πόλης.

Η διακριτική γοητεία του καλύτερου τιραμισού της πόλης

Οι Ιταλοί γείτονές μας ξέρουν από πολύ καλό τιραμισού είναι η αλήθεια, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουμε πάψει να τους ζηλεύουμε είναι η αλήθεια, αφού και στην Αθήνα μπορούμε να απολαύσουμε τον βασιλέα των φινετσάτων γλυκών με αυτή τη διαολεμένα νόστιμη κρέμα μασκαρπόνε να κλέβει συνήθως την παράσταση. Σαν σωστοί γλυκατζήδες που σεβόμαστε τον εαυτό μας, βγήκαμε στο κυνήγι του πιο λαχταριστού τιραμισού της πρωτεύουσας.

Signora Athens

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Signora Athens (@signora_athens)

Eπίτρεψέ μας να σου συστήσουμε ένα κινητό γλυκοπωλείο που το βρίσκεις κάθε φορά και σε διαφορετική περιοχή (τσέκαρε τα posts της Signora στα social media για να μαθαίνεις έγκαιρα το location) αλλά δέχεται και παραγγελίες αν κάνεις πάρτι, παιδικό ή μη. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου συγκαταλέγονται το τιραμισού από τη βόρεια Ιταλία, όπου μπισκότα σαβαγιάρ από τη Βερόνα συνδυάζονται με ολόφρεσκη κρέμα με βάση το μασκαρπόνε, αλλά και τα πιο τραγανά πεθαίνεις κανόλι από τη Σικελία που γεμίζονται με αφράτη κρέμα ρικότας.

Ζουμπουρλού

Αισχύλου 4, Ψυρρή, τηλ: 21 0331 4854

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ζουμπουρλού (@zoubourlou_)

Η Ζουμπουρλού είναι μία Κομφεταρία, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία. Σαν περάσεις τις πόρτες της είναι βέβαιο ότι θα σου τρέξει το σαλάκι αντικρίζοντας παραδοσιακά, πολίτικα γλυκά που στάζουν σιρόπι, φρεσκοψημένες πίτες με άρωμα που σου σπάνε τη μύτη, και σοκολατένιες δημιουργίες, που θα ξετρελάνουν τις αισθήσεις σου. Παρότι έχει φραντσέζικη καρδιά αυτό το αγαπημένο sweet spot σερβίρει καθημερινά ένα από τα πιο γευστικά και λαχταριστά τιραμισού της πόλης, που είναι γλυκό σαν μαμαδίσιο χάδι και ελαφρύ σαν πούπουλο.

Τσίρος

Ευτυχίδου 44, Παγκράτι, τηλ.:210 7014188

Από το 1956 κρατά η γλυκο-ιστορία του Τσίρου που πλέον με σχεδόν 70 χρόνια στην πλάτη του συγκαταλέγεται στα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πρωτεύουσας. Στα 4 καταστήματά του (τα άλλα τρία βρίσκονται σε Γλυφάδα, Πειραιά και Καρέα) ετοιμάζονται ολημερίς κι οληνυχτίς υπέροχα γλυκά με τις βέλγικες πραλίνες και το ιταλιάνικο τιραμισού να κλέβουν ωστόσο την παράσταση. Η βελούδινη κρέμα και ο μυρωδάτος εσπρέσο είναι οι άσσοι που κρύβονται στο μανίκι του τιραμισού του Τσίρου που πρέπει να δοκιμάσεις.

La Βella Napoli

Rουμπέση 64, Νέος Κόσμος, τηλ.:21 1115 0602

Πάμε τώρα σε μια από τις πιο αγαπημένες ιταλικές πιτσαρίες της Αθήνας. Το Bella Napoli ήρθε για να φέρει μια αυθεντική και βέρα ναπολιτάνικη γαστρονομική εμπειρία στην πρωτεύουσα με κολασμένα πιάτα και ένα από τα πιο νόστιμα τιραμισού που έχεις δοκιμάσει. Τα αφράτα σαβαγιάρ βουτάνε σε καφέ εσπρέσο και έπειτα σκεπάζονται με πανάλαφρη κρέμα μασκαρπόνε πριν λουστούν με τριμμένο καφέ.

Sweet Spoon

Μαρίνου Γερουλάνου 61, Αργυρούπολη, τηλ.:21 0994 8303

Το Sweet Spoon του Δημήτρη Δράκου –ενός από τους πιο ταλαντούχους pastry chefs της πόλης- ήρθε για να μας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσουμε την γευστική εμπειρία ενός μίνι τιραμισού. Πεντανόστιμο, έξτρα αφράτο και μυρωδάτο, κάθε βαζάκι κρύβει ισόποσες δόσεις ιταλικής φινέτσας και μοναδικής γεύσης που θα ευχαριστηθείς μπουκιά-μπουκιά.

La ruche patisserie naturelle

Kεντρική πλατεία Μεταμόρφωσης 5, Μεταμόρφωση, τηλ.:21 6070 9607

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LA RUCHE (@laruche_patisserie_naturelle)

Το La ruche patisserie naturelle ήρθε για να γλυκάνει τη Μεταμόρφωση ετοιμάζοντας μπόλικες λιχουδιές αποκλειστικά με βιολογικά υλικά. Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις τιραμισού με στέβια γιατί και είσαι φιτ και δεν πρέπει να στερηθείς τέτοιο κολασμένο γλυκό. Εξαιρετικό και το ψημένο cheesecake και η πάστα ανάμεικτη που καίει δικαιολογημένα καρδιές.

Georgios Galifianakis

Λεωφόρος Μεσογείων 398, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 21 0600 8669

Το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τα εργαστήρια –υπάρχει κι ένα ακόμη στο Πόρτο Ράφτη- του Galifianaki παραμένει από το 1968 μέχρι και σήμερα το εξής: «απλότητα, γνώση και κορυφαία πρώτη ύλη». Η φαντασία, η αγάπη για τη δημιουργία, ο πειραματισμός και η προσοχή στην λεπτομέρεια ήταν αυτές που οδήγησαν κι οδηγούν μέχρι σήμερα τον βασιλιά της κρέμας στο να μας τρατάρει υπέροχα γλυκά όπως το φανταστικόκαταπληκτικό τιραμισού του, για το οποίο θα έπρεπε να είχαν γραφτεί 20τομες εγκυκλοπαίδειες για να χωρέσουν τα αγαπησιάρικα σχόλια όσων είχαν την τύχη να το δοκιμάσουν.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v