Αυτές οι εξοχικές ταβέρνες και εστιατόρια θα σε ταΐσουν όπως πρέπει

Από τη Βαρυμπόμπη μέχρι την Πάρνηθα κι από εκεί στον Μαραθώνα, αυτές οι εξοχικές ταβέρνες είναι… έξοχες και θα σε καλοταΐσουν.

Αυτές οι εξοχικές ταβέρνες και εστιατόρια θα σε ταΐσουν όπως πρέπει

Αφορμή για μονοήμερη ή και ολιγόωρη εξόρμηση, οι εξοχικές ταβέρνες στη φύση της Αττικής είναι ό,τι πρέπει για αποσυμφόρηση από τα δεινά του κέντρου και για κατανάλωση εκλεκτών κρεατικών και πάσης φύσεως γευστικών καλουδίων.

Αν ψάχνεις λοιπόν μέρη για να φας καλά και… έξοχα, τότε οι παρακάτω προτάσεις μας θα σε ικανοποιήσουν δεόντως.

Ραμνούς

Τέρμα Λεωφόρου Ραμνούντος, Αρχαιολογικός Χώρος, τηλ: 2294063670

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by taverna_ramnous (@taverna_ramnous)

Και τον αρχαιολογικό χώρο πλάι στη θάλασσα θα δεις και νόστιμο κρέας και σπιτικά, μαμαδίσια πιάτα θα φας σε αυτήν την παραδοσιακή εξοχική ταβέρνα, η οποία είναι ό,τι πρέπει για ημερήσια εκδρομή. Εδώ τα πιάτα ετοιμάζονται με πρώτες ύλες κυρίως από τα μποστάνια της οικογένειας, στην πίσω πλευρά της ταβέρνας, και η προβατίνα σιγοψήνεται στη λαδόκολλα για ώρες, ώστε να λιώνει στο στόμα, ενώ τα τηγανητά παστουρμαδοπιτάρια και τυροπιτάρια είναι εξαιρετικά. Εδώ θα δοκιμάσεις και κόκορα με μακαρόνια, κλασική σπεσιαλιτέ από τα 50s όταν και πρωτολειτούργησε, όπως και αρνάκι στη γάστρα με δενδρολίβανο. Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί δικό τους, λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Πεϊνιρλί Τεχλικίδης

Αργοναυτών 13, Δροσιά, 210 6229002

Η πεϊνιρλο-κατανάλωση στη Δροσιά είναι σήμα κατατεθέν, και ο Τεχλικίδης είναι ένα από τα πλέον ιστορικά εξοχικά κέντρα της περιοχής, από το 1936, στο οποίο βρίσκουν θαλπωρή πεϊνιρλοφάν από κάθε γωνιά της Αθήνας. Ο χώρος μεγάλος, μέσα και έξω, είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες. Η ζύμη του πεϊνιρλί είναι καλοψημένη και κριτσανιστή στις γωνιές, ενώ βγάζει μια ήπια γλυκάδα που το κάνει να ξεχωρίζει. Το τυρί πλούσιο και νοστιμότατο, ενώ τα έξτρα υλικά περιλαμβάνουν κιμά, σουτζούκι, παστουρμά, μπέικον και αυγό. Κατά τα λοιπά, στον κατάλογο θα βρεις ορεκτικά όπως σαγανάκι και τζατζίκι, και αρκετά μαγειρευτά ημέρας – γεμιστά, παστίτσιο, μοσχαράκι κοκκινιστό κ.α. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Γαλήνη

Λεωφ. Ειρήνης 8, Πολυδένδρι, τηλ: 2295 053153

Το Πολυδένδρι στο οποίο βρίσκεται μπορεί να μην είναι μεγάλο χωριό, οι μερίδες στη Γαλήνη όμως είναι χορταστικότατες. Πιάσε θέση λοιπόν σε αυτή την παραδοσιακή ταβέρνα και ετοιμάσου για ένα τιμιότατο τσιμπούσι. Δοκίμασε οπωσδήποτε το χειροποίητο τζατζίκι, τα χόρτα, την τυροκαυτερή, φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές, το τηγανόψωμο στο μέγεθος οκτάρας πίτσας και τα τηγανιτά κολοκυθάκια «για τη μέση».  Άσε όμως και θέση στο στομάχι για τα κυρίως, στα οποία θα βρεις φοβερά μπιφτέκια σχάρας ζουμερά, κοτόπουλο στα κάρβουνα, χοιρινή μπριζόλα, κοκορέτσι, και ωραιότατα παϊδάκια. Ο λογαριασμός με κέρασμα φρούτο ή γιαούρτι στο τέλος δεν ξεπερνά τα 20€ κατ’ άτομο με μπύρα ή κρασί.

Καταφύγιο Μπάφι

Πάρνηθα, τηλ: 6983888407

Αν η φύση ανοίγει την όρεξη, τότε όταν φτάσεις στην Πάρνηθα το στομάχι σου θα αποκτήσει διπλάσια χωρητικότητα. Στο καταπράσινο τοπίο του Αττικού βουνού που είναι τέλειο για μονοήμερη, το Καταφύγιο Μπάφι προσφέρει απλόχερα θέα για καφεδάκι από το μπαλκόνι του, αλλά και λαχταριστά πιάτα «καταφυγίου». Εδώ θα δοκιμάσεις νοστιμιές όπως λουκάνικο χωριάτικο με ρύζι, μπριζόλα χοιρινή, μακαρόνια με κιμά, καρμπονάρα “ελληνική” με κρέμα γάλακτος και μπέικον, φασολάδα σπιτική, αλλά και νοστιμότατες χειροποίητες πίτες, καθώς και πιάτα ημέρας (κόκορας κρασάτος, μοσχαράκι κοκκινιστό κ.α.), σε τίμιες τιμές. Για να χωνέψεις, επιβάλλεται και μια βόλτα στον Δρυμό, αφού λάβεις τις απαραίτητες πληροφορίες από τους ανθρώπους του καταφυγίου. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με γλυκόπιοτο ρακόμελο.

Άγιος Μερκούριος

Α΄ Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ: 210 8169617

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AgiosMerkourios (@agiosmerkourios)

Γνωστός στα πέρατα της Αττικής για τη φαντασμαγορική του θέα ο Άγιος Μερκούριος σερβίρει ξακουστά ξεροψημένα παϊδάκια και σούπερ σταβλίσια μπριζόλα, μεταξύ άλλων, στον όμορφο εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Τα Σαββατοκύριακα εδώ γίνεται προσκύνημα, οπότε έλα νωρίς για να βρεις θέση να δοκιμάσεις ζουμερά μπιφτέκια σχάρας, τραγανά κολοκυθάκια, φρεσκότατες πατάτες, σπιτική τυροκαυτερή και τυρόπιτα στο τηγάνι, αρνίσιο μπούτι στη στόφα, κότσι χοιρινό, τηγανιτή συκωταριά και χωριάτικο λουκάνικο. Λογαριασμός με κρασί στα 20-25€ το άτομο, ή και παραπάνω αν πάρεις πιο ενισχυμένο κρέας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v