Σουβλακότσαρκα σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Ψυχικό

Κάναμε τις γυρο-βολιές και τις σουβλακότσαρκές μας σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Ψυχικό κι αποφανθήκαμε πως αυτά είναι τα καλύτερα σουβλατζίδικα στα πέριξ τους.

Σουβλακότσαρκα σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Ψυχικό

Ποιο κυνήγι του χαμένου θησαυρού και ποιος Ιντιάνα Τζόουνς και άλλα τέτοια χολιγουντιανά; Σαν το κυνήγι του καλού τυλιχτού και των καλοψημένων καλαμακίων –μη βαράτε φίλοι Σαλονικιοί- δεν έχει για αυτό κι εμείς το εξασκούμε εδώ και χρόνια, χαρτογραφώντας την πρωτεύουσα με τα πιο αγαπημένα σουβλατζίδικα της πιάτσας. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τεράστιο αγώνα μας, μεταφερθήκαμε στα βόρεια των Αθηνών, καταβροχθίζοντας τα πιο νόστιμα σουβλάκια Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Ψυχικού (για να πιάσουμε και τις παρυφές των βορείων προαστίων).

Πανερυθραϊκός

Αναξαγόρα 11, Νέα Ερυθραία, τηλ.:21 0800 0271

O Πανερυθραϊκός είναι δίχως άλλο ένα από τα πλέον ιστορικά σουβλατζίδικα των βορείων προαστίων με σχεδόν μισό αιώνα ιστορίας στην σουβλακοπλάτη του. Η ποιότητα του κρέατος, η μαστοριά στο ψήσιμο κι η βασιλική περιποίηση συνιστούν τους βασικούς λόγους χάρη στους οποίους οι θαμώνες του το στηρίζουν ανελλιπώς και το προτείνουν ανεπιφύλακτα σε λοιπούς σουβλακοφάγους.

Εδώ το χοιρινό καλαμάκι κερδίζει στις λεπτομέρειες χάρη στο εκλεκτό του κρέας, που έχει ελάχιστο αλλά πεντανόστιμο λιπάκι για να ευχαριστηθούν κι οι μερακλήδες που τον επισκέπτονται αδιαλείπτως από το 1975 όταν και πρωτοάνοιξε.

Κάρβουνο και σχάρα

Ελαιών 39, Κηφισιά, τηλ.:21 0800 0688

Πάμε μια βόλτα τώρα προς τη σουβλακομάνα Κηφισιά για χάρη του κάρβουνου και σχάρα που ειδικεύεται στα καλαμάκια, χωρίς ωστόσο να αφήνει παραπονεμένους τους λάτρεις των τυλιχτών. Οι πίτες αλάδωτες και παραγεμισμένες κάνουν εξίσου χαμό, ικανοποιώντας και τους πλέον ιδιότροπους σουβλακολάγνους της παρέας.

Ζουμερό, πεντανόστιμο και καλοψημένο το καλαμάκι χοιρινό και το καλαμάκι κοτόπουλο – έχει και μοσχαρίσιο αν θες κάτι πιο εκλεκτό- έχει όλα τα φόντα να σκαρφαλώσει κορυφή στα καλύτερα σουβλατζίδικα στα πέριξ του αθηναϊκού βορρά. Οι πίτες ξεκινούν από 3,5€.

Ψητοπωλείο του Σταύρου

Τατοΐου 122, Νέα Ερυθραία, τηλ.:21 3036 0565

Ο Σταύρος ξεχωρίζει για την ποιότητά του, τη σωστή, καθημερινή επιλογή κρεάτων, και το αξεπέραστο ψήσιμο τους. Η προετοιμασία των κρεάτων γίνεται στην κουζίνα χειροποίητα με παραδοσιακό τρόπο όπως παλιά γεγονός που μπορείς να διαπιστώσεις σε κάθε μπουκιά. Τα καλαμάκια του έχουν αναθρέψει γενιές και γενιές κρεατοφάγων στα βόρεια προάστια ενώ έξτρα λιμπιστικά είναι και τα υπόλοιπα ψητά του. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο κοκορετσάκι και στο αρνάκι σούβλας. Το καλαμάκι στα 2€.

Το σουβλάκι της Λίλας

25ης Μαρτίου 41, Νέο Ψυχικό, τηλ.:21 0671 2944

Από το 1953 το σουβλάκι της Λίλας παραμένει ένας από τους πλέον ιστορικούς κι αγαπημένους σουβλακοναούς όχι μόνο των βορείων προαστίων αλλά και της πρωτεύουσας ολάκερης. Εδώ η παράδοση δείχνει τον δρόμο αφού η αλάδωτη πιτούλα αγκαλιάζει το κρέας –εξαιρετικό το μπιφτέκι επίσης- μαζί με χοντροκομμένη ντοματούλα και ροδέλες κρεμμυδιού. Την γεύση ωστόσο απογειώνει η μουστάρδα κι η μυστική σάλτσα της γιαγιάς Λίλας που όσα χρόνια κι αν περάσουν φέρνει οργασμικές εμπειρίες στον ουρανίσκο μας. Υπέροχο και το κοντοσούβλι που ετοιμάζεται καθημερινά σαν το απαραίτητο μερακλήδικο συνοδευτικό. Οι πίτες ξεκινούν από 3,40€.

Τα σουβλάκια του Ψυχικού

Ομήρου 2, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 2106756655

Από το 1999 όταν και άνοιξαν για πρώτη φορά τα Σουβλάκια του Ψυχικού έγιναν το απόλυτο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των καλοψημένων καλαμακίων και των μπαμπάτσικων τυλιχτών, ενόσω οι σχάρες παίρνουν φωτιά για να ετοιμαστούν έγκαιρα οι παραγγελίες. Εδώ οι επιλογές είναι πολλές ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε διχογνωμία υπάρξει στην παρέα. Ωστόσο, αν έπρεπε ντε και καλά να διαλέξουμε, θα πηγαίναμε με την πίτα με τα λαχταριστά φιλετάκια κοτόπουλο, με το κεμπάπ και το χαλούμι που είναι γλύκισμα. Οι πίτες ξεκινούν από 3,5€.

Το Καλαμάκι

Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ.: 210 754 8333

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Το Καλαμάκι (@thekalamaki)

Το κλασικό χειροποίητο τυλιχτό με πίτα, θρακόψωμο ή τορτίγια, οι μερακλίδικες μερίδες από τα πιο εκλεκτά νωπά κρέατα, το σπιτικό τζατζίκι, οι πολύχρωμες σαλάτες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα ολόφρεσκα λαχανικά, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του μενού που συνθέτουν ένα μωσαϊκό αρωμάτων και γεύσεων με επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση. Το Καλαμάκι αποτελεί εγγύηση όταν πέσει η πρόταση για σουβλακοέξοδο στο τραπέζι με τα καλαμάκια – και δη το μοσχαρίσιο- να κερδάνε στις λεπτομέρειες το κεμπάπ. Οι πίτες ξεκινούν από 3,5€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v