Τι να κάνεις αν έχασες τη γάτα σου

Οι γάτες σπάνια απομακρύνονται πολύ όταν βρεθούν σε άγνωστο περιβάλλον, δεν είναι δηλαδή σαν τους σκύλους, απλά είναι… περίεργες και γι’ αυτό οδηγούνται σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Τι να κάνεις αν έχασες τη γάτα σου

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν αν μόλις έχασες το αιλουροειδές σου;

Αρχικά, ψάξε ακριβώς έξω από το σπίτι, στον κήπο ή στην πυλωτή, μέσα σε θάμνους που ίσως έχει κρυφτεί.

Προτίμησε να ξεκινήσεις το ψάξιμο το βράδυ, μιας και εκείνη την ώρα οι γάτες αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα όντας πλάσματα της νύχτας.

Μη φωνάζεις το όνομά της, γιατί έτσι θα την τρομάξεις περισσότερο. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις το ίδιο τόνο που θα την φώναζες αν ήταν μέσα στο σπίτι.

Θα βοηθήσει να έχεις μαζί σου μια τροφή με έντονη μυρωδιά, μια κονσέρβα την οποία θα την ανοίξεις και θα… λιβανίσεις την μυρωδιά καλώντας την.

Όντας πλάσματα με έντονη την αίσθηση της όσφρησης οι γάτες θα ανταποκριθούν αν μυρίσουν κάτι δικό τους. Άσε έξω από το σπίτι το κουβερτάκι τους, ή το κρεβάτι σου ή την αμμολεκάνη τους.

Τύπωσε αφίσες όπου θα έχεις καθαρή φωτογραφία του ζώου, με την επικεφαλίδα ΧΑΘΗΚΕ, το κινητό σου, την ημερομηνία που χάθηκε, το σημείο που χάθηκε και πληροφορίες για την εμφάνισή της, αν π.χ. είχε κομμένο αυτάκι ή αν έχει κάποια ιδιαιτερότητα.

Τύπωσε μπόλικες και κόλλησέ τες σε κάδους, σε κολώνες και μοίρασέ τες σε κοντινά pet shop ή κτηνιατρεία.

Ανέβασε σε ψηφιακή μορφή την αφίσα σε φιλοζωικές σελίδες στο Facebook, γίνεται πολύ καλή δουλειά εκεί, και θα λογικά πάρει πολλές κοινοποιήσεις.

Θα βοηθήσει επίσης να φτιάξεις και μια σελίδα στο Facebook με τίτλο «Χάσαμε τον/την Χ», και να κάνεις sponsored το post την αφίσα επιλέγοντας ως κοινό τους κατοίκους που μένουν κοντά σου.

Μπορείς να δηλώσεις την απώλεια και στο gov.gr εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από το γεγονός, αρκεί να το έχεις τσιπαρισμένο, κάτι που οφείλεις σε κάθε περίπτωση να κάνεις.

Υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτές σκύλων – ιχνηλατών, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν να βρεθεί με βάση τη μυρωδιά, βάζοντας τον σκύλο να μυρίσει κάποιο αντικείμενο του γατιού, αν και το ποσοστό επιτυχίας τους είναι χαμηλό και το κόστος ψηλό. Σε κάθε περίπτωση, αν όλα τα άλλα δεν δουλέψουν δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση μην απογοητεύεσαι, θα τη βρεις και σύντομα θα κάθεστε ξανά αγκαλιά!

Με πληροφορίες από Spazgreece

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v