Διαμαντάκια για να δεις στο Amazon Prime

Dead Ringers ή Swarm, Electric Dreams ή Τales from the Loop; Ευτυχώς στο πρόγραμμα του Amazon Prime δεν υπάρχουν ψευδοδιλλήματα.

Διαμαντάκια για να δεις στο Amazon Prime

Δεν ξέρουμε αν φταίει ο καιρός τώρα που χειμώνιασε ή απλά η διάθεσή μας, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ψάχνουμε τρόπους για να τη σκαπουλάρουμε από τη δουλειά και να δούμε αγαπημένες σειρές. Εδώ που τα λέμε φταίει λίγο και το Amazon Prime για αυτό αφού στη streaming πλατφόρμα του  θα βρεις πολλούς κι άκρως εθιστικούς λόγους για να λιώσεις στο binge watching. Αφήνοντας εκτός τις πολύ μεγάλες επιτυχίες του Amazon Prime (Rings of Power, Jack Ryan, The Boys και πάει λέγοντας) σου ετοιμάσαμε μια σένια λίστα με μπόλικα διαμαντάκια που αξίζει να δεις χθες.

Dead Ringers (2023, 1 σεζόν)

Μια σύγχρονη εκδοχή της θρίλερ του David Cronenberg του 1988 με πρωταγωνιστή τον Jeremy Irons, το "Dead Ringers" έχει τη Rachel Weisz σε διπλό ρόλο ως τις δίδυμες Elliot και Beverly Mantle, που μοιράζονται τα πάντα, φιλοδοξίες, ναρκωτικά, ερωτικά κορμιά, καθώς ωθούν την ιατρική ηθική πέρα από τα όριά της, πάντα φροντίζοντας για.. την πρόληψη και την υγεία των γυναικών!

Τη σειρά υπογράφει η Alice Birch, γνωστή από την τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων της Σάλι Ρούνεϊ «Normal People» και «Conversations for Friends», καθώς και από τη δουλειά της στα σενάρια των «Lady Macbeth» και «The Wonder» φτιάχνοντας μια αρκούντως διεστραμμένη κι αρρωστημένη ατμόσφαιρα για την οποία είναι βέβαιο ότι θα καμάρωνε ο Cronenberg. H ερμηνεία της βαθιά υποτιμημένης Rachel Weisz είναι αυτή που απογειώνει τη σειρά ωστόσο, εθίζοντάς σε στον ανατριχιαστικά ενδιαφέροντα κόσμο της.

Swarm ( 2023, 1 σεζόν)

Η σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί η Dominique Fishback ως Dre, ακολουθεί μια γυναίκα που αποκτά εμμονή με έναν ποπ σταρ και η εμμονή αυτή, παίρνει μια ανατριχιαστική τροπή.

Η Janine Nabers, η οποία δημιούργησε τη σειρά μαζί με τον Donald Glover, είναι η showrunner, ενώ ο Donald Glover σκηνοθέτησε τον πιλότο. Έξυπνη, καλογραμμένη με κατάμαυρο χιούμορ και horror εξάρσεις η σειρά μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μας κρατά σε αγωνία από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο, έχοντας ως κρυφό χαρτί το υπέροχο cameo της Billie Eilish.

Electric Dreams (2017, 1 σεζόν)

Το Electric Dreams είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που κυκλοφόρησε το 2017. Η σειρά βασίζεται σε διάφορα μικρά διηγήματα του θρυλικού συγγραφέα Philip K. Dick, ο οποίος και λίστα σούπερ μάρκετ αν έγραφε πάλι θα την διαβάζαμε με κομμένη την ανάσα. Ο τεράστιος Bryan Cranston (Breaking Bad) εμφανίζεται σε ένα από τα επεισόδια της σειράς ενώ βρίσκεται ανάμεσα στους παραγωγούς της, αποτελώντας έναν πολύ καλό λόγο να δεις το Electric Dreams. Με εμφανείς τις Black Mirror επιρροές η σειρά αποκαλύπτει ένα δυστοπικό μέλλον που κλείνει το μάτι σε ένα αβέβαιο παρόν μέσα από συναρπαστικά επεισόδια.

Τales from the loop ( 2020, 1 σεζόν)

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας του Amazon, με τίτλο Tales From The Loop είναι εμπνευσμένη από το art book του Σουηδού καλλιτέχνη Simon Stålenhag. H σειρά παρουσιάζει τις ιστορίες των κατοίκων της πόλης που έχει ένα τεράστιο μυστικό και βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον «Βρόχο», μια μηχανή η οποία κατασκευάστηκε για να ξεκλειδώσει και να εξερευνήσει τα μυστήρια του σύμπαντος. Με ξεκάθαρη κινηματογραφική αισθητική και μια έντονη Black Mirror πινελιά το Tales from The Loop είναι ένα κομψοτέχνημα που πέρασε στα ψιλά δυστυχώς όταν κυκλοφόρησε, παρότι πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές δουλειές των τελευταίων ετών.

Peripheral (2022, 1 σεζόν)

Στη σειρά πρωταγωνιστεί η Chloë Grace Moretz (Kick-Ass) ως Flynne Fisher, μια γυναίκα που προσπαθεί να συγκρατήσει τα κομμάτια της διαλυμένης οικογένειάς της, σε μια ξεχασμένη γωνιά της αυριανής Αμερικής. Βασισμένη σε βιβλίο του θεούλη William Gibson η σειρά έχει ξεκάθαρη συγγένεια με το λατρεμένο Westworld χωρίς ωστόσο να αποτελεί μια κακέκτυπη αντιγραφή. Αντίθετα καταφέρνει να σε κερδίσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο χάρη στην ευρηματική του σκηνοθεσία, το καλογραμμένο σενάριο και την υπέροχη ερμηνεία της Moretz.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v