7 σειρές που θα σε πείσουν να βάλεις Amazon Prime

Ψάξαμε, βρήκαμε και ύστερα είδαμε 7 πολύ καλούς λόγους για να βάλεις Amazon Prime, γιατί σαν το binge-watching το καταχείμωνο δεν έχει.

7 σειρές που θα σε πείσουν να βάλεις Amazon Prime

Άργησε να χειμωνιάσει είναι η αλήθεια και κάπως μας έπεσε βαρύ το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να χουχουλιάσουμε όσο θέλαμε κάτω από παπλωματάκια και φλις ή κεντητές –με ότι βολεύεται ο καθένας εμείς δεν κρίνουμε- κουβερτούλες λιώνοντας με αγαπημένες σειρές. Παρόλα αυτά οι προσευχές μας εισακούσθηκαν και τα κρύα μας βρήκαν, επομένως τώρα πρέπει να βρούμε και τις σειρές. Κάπως έτσι ξεψαχνίσαμε το Amazon Prime και βρήκαμε 7 σειράρες που θα σε αναγκάσουν να πληρώσεις το μηνιάτικό του (5,99€) γιατί είναι εθιστικό το άτιμο το binge watching.

Rings of Power (1 σεζόν)

Ξεκινώντας σε μια εποχή σχετικής ειρήνης, η σειρά ακολουθεί ένα σύνολο χαρακτήρων, τόσο γνωστών όσο και νέων, καθώς αντιμετωπίζουν την πολυπόθητη επανεμφάνιση του κακού στη Μέση Γη. Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Misty Mountains, στα μαγευτικά δάση της πρωτεύουσας των ξωτικών του Lindon, στο συναρπαστικό νησιωτικό βασίλειο του Númenor, στα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και οι χαρακτήρες θα χαράξουν την ιστορία τους, που θα μείνει αξέχαστη ακόμα και μετά θάνατον. Αν είσαι φαν του Τόλκιν τότε η συγκεκριμένη σειρά σκαρφαλώνει στην κορυφή της λίστας με τους λόγους για τους οποίους πρέπει να κάνεις συνδρομή στο Amazon Prime. Η σειρά συζητήθηκε όσο λίγες κι άνοιξε αμέτρητα beefs από φανς των βιβλίων του Τόλκιν που ορκίζονταν αιώνια πίστη στο κινηματογραφικό σύμπαν που έχτισε ο Πίτερ Τζάκσον. Βλέπεται μονορούφι κι είναι άκρως συναρπαστική παρά τις όποιες σεναριακές αστοχίες της.

Fleabag (2 σεζόν)

Σειρά διαμάντι που πλέον δεν λείπει από καμία λίστα που σέβεται τον εαυτό της και συμπεριλαμβάνει τις σπουδαιότερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. H Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ κεντά σεναριακά αλλά και μπροστά από την κάμερα σε μια μεταμοντέρνα κωμική σειρά που επαναπροσδιόρισε το είδος και μας έκανε να αγαπήσουμε κάθε ένα επεισόδιο για διαφορετικούς λόγους. O Άντριου Σκοτ στον ρόλο του παπά είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ και αλήθεια λέμε, ενώ οι ατάκες του πρωταγωνιστικού ζεύγους στη δεύτερη σεζόν (Μπριτζ-Σκοτ) βάζουν κάτω όσα βιβλία διάβασες τα τελευταία 4 χρόνια κι ίσως λίγα λέμε.

Good Omens (2 σεζόν)

Ο άγγελος Aziraphale και ο δαίμονας Crowley, συνεργάζονται μαζί για να σαμποτάρουν τον Αρμαγεδδώνα και το τέλος του κόσμου αφού ο καθένας για τους δικούς του λόγους αγαπά τη γη και συγκεκριμένα την Αγγλία. Το βιβλίο του Nιλ Γκάινμαν και του Τέρι Πράτσετ μεταφέρεται στη μικρή οθόνη σε μια κατάμαυρη κι ενίοτε σπαρταριστή κωμωδία που χάρισε ρόλους ζωής στον Ντέιβιντ Τέναντ και τον Μάικλ Σιν. Εσχατολογικό χιούμορ και ξεκαρδιστικές ατάκες συνθέτουν το επόμενο τηλεοπτικό σου κόλλημα.

Jack Ryan (4 σεζόν)

Ο αναλυτής της CIA Τζακ Ράιαν και ο νέος προϊστάμενός του Τζέιμς Γκριρ ακολουθούν τα ίχνη ύποπτων οικονομικών συναλλαγών, και καταλήγουν σ' ένα φονικό κυνηγητό στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή εναντίον ενός ανερχόμενου αρχηγού τρομοκρατών, ο οποίος ετοιμάζει σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Κανείς δεν περίμενε ότι ο λατρεμένος Τζον Κρασίνσκι -ο Τζιμ του αμερικανικού Τhe Office ντε- θα ήταν η κατάλληλη επιλογή για τον ρόλο ενός σπαζοκόκαλου πράκτορα που κοιτά τον Τζακ Μπάουερ του 24 και τον Τζον Μακλέιν του Die Hard χωρίς να χαμηλώνει το βλέμμα από ντροπή. Αction θρίλερ σειρά που θα γίνει ο επόμενος εθισμός σου κι αλήθεια λέμε.

Τhe Boys (3 σεζόν)

Αν θες να δεις μια υπερηρωϊκή σειρά χωρίς χασμουρηματικές μάχες και μπλεγμένα multiverses που δυσκολεύεσαι να αποκρυπτογραφήσεις, τότε το The Boys φτιάχτηκε για πάρτη σου και μόνο. Μαύρο χιούμορ, άψογα χορογραφημένη ταραντινική βία, outsiders bad-ass ήρωες που δεν λογαριάζουν την πολιτική ορθότητα των μεγάλων κινηματογραφικών πρότζεκτ και ευρηματική σκηνοθεσία συνθέτουν μια από τις καλύτερες σειρές που βγήκαν στα τιμημένα 2020s.

The Man in High Castle (4 σεζόν)

Η ιστορία του ομώνυμου βιβλίου του Philip K. Dick που αποτέλεσε που ευτυχώς μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη διαδραματίζεται στην Αμερική ως επί το πλείστον κατά τη δεκαετία του 1960 σε έναν άλλον κόσμο, όπου οι Σύμμαχοι έχασαν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Οι Ναζί κατάφεραν να φτιάξουν και να ρίξουν πρώτοι την ατομική βόμβα κερδίζοντας τον πόλεμο για τις δυνάμεις του Άξονα. Η σειρά είναι ο ορισμός του grower –όσο τη βλέπεις, τόσο εθίζεσαι- και δυστυχώς δεν έλαβε την αναγνώριση που της άξιζε παρότι μας χάρισε εξαιρετικές ερμηνείες, υποδειγματική σκηνοθεσία και σεναριακές ανατροπές σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες που προβλήθηκαν ποτέ σε streaming πλατφόρμες.

Invincible (2 σεζόν)

Το Invincible είναι μια από τις καλύτερες animation σειρές που έχουν δει ποτέ τα ματάκια μας και σε προσκαλούμε αλλά και σε προκαλούμε να τη δεις για να επιβεβαιώσεις με τη σειρά σου του λόγου μας το αληθές. Θα μπορούσε κάλλιστε να είναι μια animation μεταφορά του The Boys αφού αντίστοιχα στήνει αριστουργηματικά βίαιες σκηνές σε κάθε του επεισόδιο, ενόσω σκιαγραφούνται κάποιοι από τους πλέον ενδιαφέροντες χαρακτήρες που είχαμε την τύχη να δούμε ποτέ. Φαντάσου τον Ταραντίνο να παίρνει την απόφαση να γυρίσει ένα ηπερηρωϊκό Bojack Horseman και έχεις πάρει μια πολύ καλή γεύση περί τίνος πρόκειται.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v