Σειρές για (να βγάλει τα λεφτά του) το Netflix τον Νοέμβρη

Μίνι σειρές εποχής με εκλεκτό καστ, ντοκιμαντέρ για το δεξί πόδι του Θεού και whodunit αστυνομικά μπλεγμένα στον χωρόχρονο. Από όλα έχει ο μπαξές του Netflix τον Νοέμβρη.

Σειρές για (να βγάλει τα λεφτά του) το Netflix τον Νοέμβρη

Η σχέση μας με το Netflix, είναι μια περίεργη σχέση, όπως πιθανόν να έχεις ήδη καταλάβει. Εκεί που μας πληγώνει με τον σορό από ημι-αδιάφορες παραγωγές, εκεί είναι που μας πορώνει φιλοξενώντας διαμαντάκια στην streaming πλατφόρμα του. Έτσι και τώρα, τον φετινό Νοέμβρη μάς βομβαρδίζει με πολλές νέες παραγωγές από τις οποίες ξεδιαλέξαμε τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές, που αξίζουν και με το παραπάνω το μηνιάτικο που πληρώνουμε σε χαλεπούς και πολύ ανταγωνιστικούς καιρούς. Σου φτιάξαμε και σχετική λίστα για το binge-watching το σωστό, το ορθόδοξο.

Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε (2023, 1 σεζόν)

Βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα, το «Όλο το Φως που δεν μπορούμε να δούμε»  αφηγείται την ιστορία της εξαιρετικής δύναμης των ανθρώπινων σχέσεων. Στο πέρασμα μιας δεκαετίας, αυτή η σειρά μίας σεζόν συνυφαίνει τις ζωές της Μαρί-Λορ Λεμπλάν, μιας τυφλής Γαλλίδας που έχει βρει καταφύγιο στον θείο της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και του Βέρνερ Πφένιx, ενός πανέξυπνου Γερμανού εφήβου που είναι εξπέρ στην επισκευή ραδιοφώνων. Οι δυο τους, μέσω ενός μυστικού συνδυασμού, ανακαλύπτουν την πίστη τους στην ανθρωπότητα και το ενδεχόμενο της ελπίδας. Με ζηλευτό καστ που περιλαμβάνει τον Χιου Λόρι (House M.D.) και τον Μαρκ Ράφαλο, αυτή η μίνι σειρά εποχής αποτελεί το βαρύ χαρτί του Netflix για τον Νοέμβριο, χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες και τη σκηνοθετική σφραγίδα του Στίβεν Νάιτ (Peaky Blinders).

Bodies (2023, 1 σεζόν)

Μία περίπλοκη, μυστηριώδης υπόθεση που εκτυλίσσεται σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους κατά τη διάρκεια τριών αιώνων, στο Whitechapel του Λονδίνου. Βρετανικό crime θριλεράκι που φιγουράρει εδώ και πολλές μέρες στην δεκάδα των πιο δημοφιλών σειρών του Netflix κι ακολουθεί τις έρευνες τεσσάρων ντετέκτιβ, καθένας από τους οποίους βρίσκεται μπροστά σε ένα πανομοιότυπο πτώμα, στο ίδιο σημείο, με τη διαφορά ότι αυτό επαναλαμβάνεται, με απόσταση δεκαετιών. Με έντονες τις Dark αναφορές λόγω της περίπλοκης και μπλεγμένης στον χωρόχρονο αφήγησης το Bodies είναι μια εθιστική whodunit σειρά που θα σε αιχμαλωτίσει από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο.

Φέρι (2023,1 σεζόν)

Απεγνωσμένος για χρήματα, ο Φέρι Μπάουμαν βλέπει μια μοναδική ευκαιρία μετά από μια σύλληψη που δημιουργεί μια κενή θέση ανάμεσα στους κορυφαίους ντίλερ της Μπραμπάντ. Βέλγικη σειρά που ακολουθεί την ιστορία του διαβόητου Φέρι Μπάουμαν μέσα από απολαυστικούς διαλόγους, συναρπαστική δράση, σπαρταριστές ατάκες και μια βιντεοκλιπάδικη σκηνοθεσία που απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα. Ο ορισμός του binge watching αφού βλέπεται απνευστί.

 

Beckham (2023, 1 σεζόν)

Aπό το ένα ντοκιμαντέρ στο άλλο μας πάει το Netflix κι από τον Sly, περνάμε στον David Beckham, το απόλυτο ποδοσφαιρικό είδωλο των 90s και των early 2000s. To δεξί πόδι του θεού, η σχέση πατέρα-γιου με τον Άλεξ Φέργκιουσον, ο θυελλώδης έρωτας με τη Βικτώρια Μπέκαμ (την Posh από τις Spice Girls) κι η απιστία που τερμάτισε τα πρωτοσέλιδα των tabloids στο Ηνωμένο Βασίλειο, το διαρκές κυνήγι με τους παπαράτσι, το τρεμπλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η αποβολή του στο ματς με την Αργεντινή κι η μετέπειτα απομυθοποίησή του από τους Άγγλους φιλάθλους, συνθέτουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιογραφικά ντοκιμαντέρ που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Bonus: 1 φοβερό και τρομερό ντοκιμαντέρ

Sly (2023, 1 σεζόν)

 

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη. Επιτέλους ένα ντοκιμαντέρ για τον ημίθεο και βάλε Σιλβέστερ Σταλόνε ο οποίος σφράγισε μέσα από εμβληματικούς ρόλους τις κινηματογραφικές αναμνήσεις γενιών και γενιών. Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας, μεγαλώσαμε μέσα στα video-clubs. Μιλάμε για εκείνους τους αφισάτους ναούς που λάτρευαν τον κινηματογράφο και διέθεταν στα stands τους χιλιάδες ταινίες προς ενοικίαση. Ανάμεσα στις άπειρες βιντεοκασέτες και dvds είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έπεφτες μούρη με μούρη με κάποια από τις ταινίες του Σιλβέστρου της καρδιάς μας που δεν είναι άλλος από τον τιτανομέγιστο Σταλόνε. Δεν μας ενοχλεί ότι πολλοί μέμφονται την καλλιτεχνική αξία των ταινιών και προφανώς γελούν με την υποκριτική δεινότητα του Αμερικανού ηθοποιού. To Sly έρχεται κι αποκαθιστά την τάξη, δίνοντας το μικρόφωνο στο Σταλόνε για να εξιστορήσει τα πεπραγμένα του την ώρα που τυπάρες σαν τον Κουέντιν Ταραντίνο υποκλίνονται στην κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Ρόκι κι ο Ράμπο της καρδιάς μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v