Ποιες σειρές και ταινίες έκαναν χαμό φέτος στο Netflix

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία τηλεθέασης. Κι αυτές ήταν οι ταινίες και οι σειρές που έκαναν χαμό το 2023.

Ποιες σειρές και ταινίες έκαναν χαμό φέτος στο Netflix

Το The Night Agent ήταν η σειρά που έσπασε φέτος τα κοντέρ του Netflix, καταγράφοντας συνολικά 812 εκατομμύρια ώρες προβολής, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο νέο που θα μάθεις διαβάζοντας αυτές τις γραμμές.

Το κοσμοϊστορικό γεγονός εδώ είναι ότι το Netflix έδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του στοιχεία σχετικά με τις προβολές του, υποκύπτοντας στην πίεση που του ασκήθηκε κατά τις φετινές απεργίες στο Χόλιγουντ. Συγκεκριμένα, τα σωματεία σεναριογράφων και ηθοποιών ζητούσαν από τον γίγαντα του streaming διαφάνεια σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση, προκειμένου να διεκδικήσουν καλύτερες αμοιβές για τα προγράμματα που καταγράφουν επιδόσεις στις πλατφόρμες.

Ο Τεντ Σαράντος, διευθύνων σύμβουλος του Netflix, παραδέχτηκε την έλλειψη διαφάνειας στην πλατφόρμα, δικαιολογώντας την καθώς όπως είπε χρειαζόταν να μπορεί να πειραματιστεί, χωρίς να δίνει κρίσιμες πληροφορίες σε πιθανούς ανταγωνιστές.

Έτσι φέτος για πρώτη φορά το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για 18.000 τίτλους με βάση τον αριθμό των ωρών προβολής μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2023, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα δημοσιεύει από εδώ και στο εξής αυτή την έκθεση κάθε έξι μήνες. «Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για το Netflix και τη βιομηχανία μας», αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

Την φετινή εξάδα των κορυφαίων σειρών του Netflix συμπληρώνουν τα Ginny and Georgia, Gilmore Girls, Seinfeld, Friends και The Office, ενώ η δημοφιλέστερη ταινία ήταν το Mother, με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόπεζ, που κατέγραψε 249 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης.

Περίπου το ένα τρίτο από το σύνολο των ωρών τηλεθέασης αντιστοιχούσε σε μη αγγλικό περιεχόμενο, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Netflix, μεγάλη απήχηση φαίνεται να έχουν ακόμη οι παλιότεροι τίτλοι σειρών και ταινιών.

Δες εδώ αναλυτικά ολόκληρη την έκθεση. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v