Στα LGBTQ+ κλαμπ της πόλης αδερφές μου!

Η queer κοινότητα της Αθήνας βγαίνει και ξέρει πώς να περνάει ωραία, σε κλαμπ και μπαρ για απενοχοποιημένη διασκέδαση.

Στα LGBTQ+ κλαμπ της πόλης αδερφές μου!

Gay, lesbian, straight και ένα σωρό ακόμα προσδιορισμοί έχουν βρει τα τελευταία χρόνια τα στέκια τους σε μια Αθήνα που μπορεί να απέχει χιλιόμετρα από το να γίνει Βερολίνο, έχει όμως σημειώσει πρόοδο στην queer διασκέδαση.

Πού τα πίνει και που χορεύει λοιπόν σήμερα η LGBTQ+ κοινότητα της πόλης;

Shamone                                          

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι, τηλ: 2103450144

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shamone (@shamoneclub)

Το μαγαζί των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου έχει χαράξει τη δική του πορεία στην αθηναϊκή νύχτα με ολόδικο του χαρακτήρα. Κλαμπ, μπαρ, λαϊβάδικο και θεατρική σκηνή, το Shamone προσελκύει το queer αλλά και straight κοινό της πόλης, προσφέροντας ατόφια ψυχαγωγία στους θαμώνες του εδώ και 12 χρόνια. Τα VHS 90s Party τις Παρασκευές είναι επικά, το ίδιο και τα drag shows, ενώ συχνά φιλοξενεί αγαπημένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες από τα τιμημένα 90s, με πιο πρόσφατη την Έφη Σαρρή και τους ΟΝΕ. Η είσοδος στα 10€.  

S-Cape

Ιάκχου 32, Γκάζι, τηλ: 6978195598

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by s-cape club 🏳️‍🌈 (@scape_club)

Στο Κέντρο του Γκαζιού, το S–Cape προσφέρει απενοχοποιημένα βραδιές ξεσαλώματος για LGBTQ+ άτομα, χωρίς όμως να ρίχνει πόρτα στους straight. Το εσωτερικό του σε τηλεμεταφέρει σε κλαμπ του εξωτερικού, με τον κόσμο να ξεσαλώνει ανελέητα με ηλεκτρονικούς και όχι μόνο ήχους, ενώ τα θεματικά parties του είναι must: τις Τετάρτες έχει Drag Show, Δευτέρες open mic με καραόκε, Τρίτες ελληνικά χιτ, Πέμπτες Boyzzz Night και ΠΣΚ πάρτι και όποιος πρόλαβε στο κλουβί χόρεψε. Είσοδος 10€ με ποτό.

Noiz

Κωνσταντινουπόλεως 78, Γκάζι, τηλ: 2103467850

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Noiz Club ATH (@noizclub_ath)

Τριτώνει το… καλό στο Γκάζι, με αυτό το lesbian κλαμπ, το οποίο κάνει θόρυβο και προσφέρει απλόχερα κεφάτες βραδιές εδώ και κοντά δύο δεκαετίες, τιμώντας το μότο του «Live it up, drink it down, party hard!». Τα πάρτι εδώ γίνονται σε καθημερινή βάση με διάφορες θεματικές, αλλά αν μας ρωτάς τις Κυριακές τα Trashela Parties από τις 22.00 είναι όλα τα λεφτά, με αγαπημένες ένοχες μουσικές απολαύσεις των 90s και όχι μόνο. Έλα μου, είναι ακίνδυνη η τρέλα μου. Είσοδος 9€ με ποτό.

BEqueer

Κελεού 10, Γκάζι, τηλ: 2130122249

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by bequeer (@bequeer_athens)

H φωτισμένη του επιγραφή έχει αποκτήσει πλέον διαστάσεις θρύλου στην Αθήνα. Το μαγαζί που λάτρεψε η LGBTQ+ κοινότητα της πόλης, λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο φιλοξενώντας ξέφρενα και πλήρως απελευθερωμένα πάρτι και drag shows. Η Chraja, η Darla Qubit, η Aurora και η Viscosity είναι μερικές μόνο από τις «βασίλισσες» που έχουν περάσει από την σκηνή που δεσπόζει στο κέντρο του, προκαλώντας εγγυημένο χαμό.

Sodade2

Τριπτολέμου 10, Γκάζι, τηλ: 2103468657

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sodade2 (@sodade2)

Σταθερή αξία στην queer διασκέδαση στο Γκάζι, το Sodade2 παίζει μπάλα σε τρία stages: ένα mainstream, ένα house/techno και ένα πιο χαλαρό, τα οποία λειτουργούν ταυτόχρονα κάθε Παρασκευή και Σάββατο με πάρτι που κάνουν χαμό και καλύπτουν κάθε μουσικό γούστο. Για τους φαν των ελληνικών ασμάτων, οι Δευτέρες είναι αφιερωμένες σε αυτά με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε τσιφτετέλι και ποπ, ενώ τις Πέμπτες φιλοξενεί εντυπωσιακά drag shows. Είσοδος από 8€ με ποτό, αναλόγως ημέρας.

Smut

Βατσαξή 4, Μεταξουργείο

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Resident Advisor (@resident_advisor)

Μεγάλος και άνετος χώρος, industrial αισθητική και μπόλικα parties με ηλεκτρονικό πρόσημο, συνθέτουν τον ελκυστικό χαρακτήρα αυτού του underground queer club, το οποίο θα μπορούσε ίσως να βρίσκεται στο Βερολίνο. Είναι «ανοικτό» και σε straight άτομα, όμως η πόρτα του είναι αρκετά αυστηρή ενίοτε, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Κάθε Σάββατο φιλοξενεί εγχώριους και διεθνείς Djs από όλο το φάσμα της techno, ενώ η είσοδος κοστίζει από 20€, αναλόγως event

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v