31 εκκλησίες αρνήθηκαν να παντρέψουν γκέι ζευγάρι... αλλά εκείνοι τελικά τα κατάφεραν

Όλα του γάμου δύσκολα για ένα γκέι ζευγάρι, καθώς χρειάστηκαν 31 αρνητικές απαντήσεις μέχρι να βρεθεί εκκλησία για να τελεστεί ο γάμος τους.

31 εκκλησίες αρνήθηκαν να παντρέψουν γκέι ζευγάρι... αλλά εκείνοι τελικά τα κατάφεραν

Ο 39χρονος Shane Yerrell και ο 30χρονος David Sparrey οι οποίοι κατάγονται από το Έσεξ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου πριν λίγες μέρες στο ανατολικό Λονδίνο. Αφού δώσουμε τις ευχές μας στα παιδιά που «πετάνε από τη χαρά τους» αξίζει να σου πούμε για την ιστορία τους, που επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση όλα του γάμου δύσκολα. Βλέπεις μέχρι να τα καταφέρουν ο Shane κι ο David άκουσαν όχι ένα, ούτε δύο αλλά 31 αρνήσεις από εκκλησίες που προσέγγισαν για να τελεστεί ο γάμος.

 

Η εκκλησία Wanstead United Reformed είπε το πολυπόθητο «ναι» στο ζευγάρι κι οι δυο τους παντρεύτηκαν παρουσία συγγενών και φίλων στις 21 Οκτωβρίου.

«Ειλικρινά, θα τα είχα παρατήσει. Όταν όμως μίλησα με την αιδεσιμότατο Tessa , φώναζα από τη χαρά μου και χοροπηδούσα στο δωμάτιο. Ο David δεν με πίστευε», ανέφερε ο Shane, με βάση δημοσίευμα της Daily Mail. «Όταν γνωρίσαμε την Tessa μας είπε: Μπορώ να δω ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον, η αγάπη είναι αγάπη. Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό συναίσθημα» πρόσθεσε.

«Εκείνη μας είπε: Ο καθένας δικαιούται να παντρευτεί το πρόσωπο που αγαπά. Και έχει δίκιο», συμπλήρωσε. «Η ημέρα εκείνη ήταν τόσο ξεχωριστή. Αυτή η εκκλησία ήταν ένα φως στο τέλος του τούνελ. Είναι τόσο γενναίοι και πάντα θα νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Δεν ήταν εύκολο αλλά άξιζε. Νομίζαμε ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ. Ήταν σαν όλες οι εκκλησίες να τα είχαν συμφωνήσει να πουν: Θα το θέλαμε αλλά όχι» συμπλήρωσε ο David.

«Ήταν μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μας περικύκλωσε τόση αγάπη. Ήταν η τέλεια ημέρα γάμου», είπε ο David. «Πετούσαμε στα σύννεφα όταν η εκκλησία δέχτηκε να μας παντρέψει. Όλα έμοιαζαν ολοκληρωμένα. Ήλπιζα ότι η υπομονή και η αποφασιστικότητα του Shane θα απέδιδαν, όπως και έγινε».

«Οι γκέι απλώς πιστεύουν ότι δεν είναι δυνατόν, αν όμως είσαι σε μια σχέση με έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου και θέλεις να παντρευτείς σε εκκλησία, απλώς μην εγκαταλείψεις», δήλωσε με τη σειρά του ο Shane. «Νομίζω ότι πολλές εκκλησίες φοβούνται τις αντιδράσεις – τους ανθρώπους που λένε ότι δεν προβλέπεται από τη Βίβλο. Αλλά νομίζω ότι μπορούν να βρουν έναν τρόπο να το ερμηνεύσουν αυτό και να το κάνουν πιθανό. Άλλωστε, η αγάπη είναι αγάπη ανεξαρτήτως αν είσαι γκέι ή στρέιτ».

«Είναι μια περήφανη στιγμή για την Wanstead United Reformed Church να είμαστε οι πρώτοι που φέρνουμε τα καλά νέα στην κοινότητα», τόνισε αντίστοιχα η αιδεσιμότατος Henry-Robinson στο MyLondon.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v