Οι πιο κεφάτες LGBQT+  friendly διευθύνσεις της πόλης

Underground και mainstream, χύμα και πιο κυριλέ, αυτά τα μαγαζιά απολαμβάνουν τον απόλυτο σεβασμό της queer κοινότητας.
Οι πιο κεφάτες LGBQT+  friendly διευθύνσεις της πόλης

Διασκέδαση χωρίς ταμπέλες, χώροι που ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά και σε κανέναν, όπως πρέπει δηλαδή. Drag shows, ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών, dance events, θεματικά πάρτι για κάθε γούστο φύλο και άφυλο.

Βγήκαμε μια βόλτα στην νυχτερινή Αθήνα και σημειώνουμε μερικές από τις κορυφαίες διευθύνσεις για «πολύχρωμη» διασκέδαση.

Shamone
Ελασιδών 30, Γκάζι, τηλ: 21 0345 0144

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shamone (@shamoneclub)



Κλείνει μια 10ετία από τότε που άνοιξε αλλάζοντας τον χάρτη της νυχτερινής ζωής της πόλης με τα αμέτρητα drag shows του, τις θεατρικές παραστάσεις και τα ξέφρενα πάρτι με διάσημους καλλιτέχνες. Σήμερα, το Shamone εξακολουθεί να είναι ένας χώρος διασκέδασης χωρίς παρωπίδες, ενώ προσφάτως επεκτάθηκε με την προσθήκη του Next Door, ενός πιο χύμα street bar, εμπνευσμένο από τα βερολινέζικα μπαρ της δεκαετίας του 80. Τις μέρες που το Shamone κλείνει, το Next Door ικανοποιεί τα αυτιά σου με ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικής μουσικής, από House και Electro Pop, μέχρι Disco. Τα ποτά από 8€. 

BEqueer
Κελεού 10, Γκάζι, τηλ: 2130122249

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by bequeer (@bequeer_athens)



Στον αριθμό 10 της οδού Κελεού, η φωτισμένη του επιγραφή έχει αποκτήσει πλέον διαστάσεις θρύλου στην Αθήνα. Το μαγαζί που λάτρεψε η LGBTQ+ κοινότητα, μετρά ήδη πέντε χρόνια ζωής και λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο φιλοξενώντας ξέφρενα και πλήρως απελευθερωμένα πάρτι και drag shows που έχουν γράψει με γκλίτερ γράμματα την ιστορία τους στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Η Chraja, η Darla Qubit, η Φιλοθέη και η Viscosity είναι μερικές μόνο από τις «βασίλισσες» που έχουν περάσει από την σκηνή που δεσπόζει στο κέντρο του, προκαλώντας εγγυημένο χαμό σε κάθε τους εμφάνιση. Είσοδος 7€, με ποτό.

PTX
Πλ. Θεάτρου 10

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PTX (@ptxathens)



Άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως λόγω της πανδημίας δεν κατάφερε να τις κρατήσει για πολύ ανοικτές. Κανένα πρόβλημα, μιας και φέτος το εντυπωσιακό αυτό club/πολυχώρος σε δύο επίπεδα, με τη σκοτεινή και υποβλητική διακόσμηση, μπαίνει δυναμικά στη νυχτερινή ζωή της queer και όχι μόνο Αθήνας, έχοντας προγραμματίσει μια σειρά events που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Πρώτο στο πρόγραμμα το παλαιστινιακό Exist Festival, το οποίο στη δεύτερη διοργάνωσή του φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της dance σκηνής – δες περισσότερα εδώ. Το ΡΤΧ ανοίγει κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Είσοδος αναλόγως το event.

Boiler
Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Boiler (@boilerathens)



Κέντρο απόκεντρο στο Μοναστηράκι, το ιδιαίτερο αυτό μπαράκι στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κι έχει κάτι από βερολινέζικο αέρα που το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό στους νυχτοπερπατητές. Σκοτεινό και γοητευτικό, με βιομηχανικό design, καφάσια αντί τραπεζιών στο δρομάκι και πλήρως απενοχοποιημένο το Boiler συγκεντρώνει queer και μη νεαρόκοσμο που γουστάρει να χορεύει σε ψαγμένους σκοτεινούς ήχους και να χορεύει σε live εμφανίσεις από post punk μπάντες ή dark dance events που φιλοξενούνται συχνά εδώ. Το απλό ποτό κοστίζει μόλις 4,5€.

Sodade2
Τριπτολέμου 10, Γκάζι, τηλ: 2103468657

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sodade2 (@sodade2)



Από τον Νοέμβριο του 1999 μέχρι τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, το Sodade είναι το μακροβιότερο gay μαγαζί της Ελλάδας. Παίζει μπάλα σε δύο stages: ένα mainstream και ένα house/techno, τα οποία λειτουργούν ταυτόχρονα κάθε Παρασκευή και Σάββατο με πάρτι που κάνουν χαμό με τον κόσμο να χορεύει σα να μην υπάρχει αύριο. Για τους φαν των ελληνικών ασμάτων, οι Δευτέρες είναι αφιερωμένες σε αυτά με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε τσιφτετέλι και ποπ, ενώ τις Πέμπτες φιλοξενεί εντυπωσιακά drag shows. Η είσοδος κοστίζει 7€, συν 1€ για να πιεις το ποτό σου μέσα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v