Τα τέλεια γιουβαρλάκια αυγολέμονο βήμα -βήμα

Λιμπίστηκες λαχταριστά, αφράτα γιουβαρλάκια αυγολέμονο; Δες πως θα φτιάξεις ένα από τα κορυφαία κόμφορτ φαγητά του χειμώνα.

Τα τέλεια γιουβαρλάκια αυγολέμονο βήμα -βήμα

Λατρεμένο φαγητό μικρών και μεγάλων, τα γιουβαρλάκια με αυγολέμονο είναι μια από τις πιο κόμφορτ συνταγές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

Η παρασκευή τους δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αρκεί να ξέρεις τα βασικά βήματα για να την κάνεις σωστά.

Δες παρακάτω τα υλικά και τη συνταγή για τα πιο τέλεια γιουβαρλάκια.

Τι θα χρειαστείς: 1 κρεμμύδι, 1 σκ. σκόρδο, 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, σπάλα, 150 γρ. ρύζι γλασέ, 1/4 ματσάκι άνηθο, 1 κ.σ. δυόσμο, 15 γρ. αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 1/2 λίτρο νερό, φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι, 2 φύλλα δάφνης, 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι

Για το αυγολέμονο: 2 κρόκους, από μεσαία αβγά, 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ, χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια, 1 κ.σ. άνηθο

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, το σκόρδο και 2 κ.σ. νερό, και χτυπάμε πολύ καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε πετσέτα και πιέζουμε καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι, και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε 18-20 κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το νερό, τις φλούδες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης και τον ζωμό και καλύπτουμε με το καπάκι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.

Για το αυγολέμονο, σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, τον χυμό από 2 λεμόνια και τον άνηθο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Ρίχνουμε σταδιακά στο μπολ 2-3 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό που βράσαμε τα γιουβαρλάκια ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Σερβίρουμε με φέτα, ψωμί, ελαιόλαδο, ρίγανη και πιπέρι.

Τη συνταγή αλιεύσαμε από εδώ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v