Τι θα δούμε τον Φλεβάρη στο Disney+;

Υπερηρωϊκά saga, Star Wars δωράκια, ρομαντικές ταινίες και αλύγιστους σαμουράι φέρνει το Disney+ για έναν binge-watching Φλεβάρη.

Τι θα δούμε τον Φλεβάρη στο Disney+;

Ο Φλεβάρης είναι ημερομηνιακά ο τελευταίος μήνας του χειμώνα, επομένως στο μυαλό μας είναι πάντοτε συνδεδεμένος με άραγμα κάτω από ζεστές κουβερτούλες και παπλωματάκια για ατελείωτο binge- watching σε νέες σειρές και ταινίες. Αν ψάχνεις να βρεις το επόμενό σου κόλλημα τότε καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά στο πρόγραμμα του Disney+ που φέρνει μπόλικα καλούδια το φετινό Φλεβάρη και υπόσχεται λιώσιμο μέχρι τελικής πτώσεως.

Shogun (2024, 1 σεζόν)

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του James Clavell, η νέα, μίνι σειρά, 10 επεισοδίων, παραγωγής FX, «Shōgun», διαδραματίζεται στην Ιαπωνία το έτος 1600, στις απαρχές του εμφυλίου πολέμου που καθόρισε έναν ολόκληρο αιώνα. Ο Lord Yoshii Toranaga παλεύει για τη ζωή του καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων συσπειρώνονται εναντίον του, όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο εντοπίζεται εγκαταλελειμμένο σε ένα διπλανό ψαροχώρι. Την ημέρα της πρεμιέρας- η οποία έχει προγραμματιστεί στις 27 Φεβρουαρίου- θα είναι διαθέσιμα τα δύο πρώτα επεισόδια της μίνι σειράς, με ένα νέο επεισόδιο να γίνεται διαθέσιμο κάθε εβδομάδα. Από τις πλέον αναμενόμενες σειρές της φετινής χρονιάς, είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί στις λίστες με τα καλύτερα του 2024. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που θυμούνται το παλιο Shogun ξέρουν, οι υπόλοιποι ας σπεύσουν.

The Artful Dodger (2023, 1 σεζόν)

H νέα, πρωτότυπη σειρά, «The Artful Dodger», είναι μια ιστορία αναγέννησης, προδοσίας, εξιλέωσης και έρωτα, με ανατροπές και πλούσιες δόσεις Όλιβερ Τουίστ, που θα σε συναρπάσει.  Ισόποσες δόσεις χιούμορ και δράσης απογειώνουν τη σειρά που, εκτός των άλλων βασίζεται στην κεφάτη ερμηνεία του υπέρ-ταλαντούχου Brodie- Sangster που είναι βέβαιο ότι θα μας απασχολήσει με βραβεύσεις το επόμενο διάστημα.

Star Wars: Oι περιπέτειες των νεαρών Jedi (2024, 1 σεζόν)

Με φόντο τη Γαλαξιακή Δημοκρατία, στο «Star Wars: Οι Περιπέτειες των Νεαρών Jedi» ακολουθούμε τους μικρούς μαθητευόμενους Jedi, τον Κάι, τη Λις και τον Ναμπς, καθώς ο Δάσκαλος Γιόντα τους στέλνει να εκπαιδευτούν σε έναν ναό των Jedi, στον πανέμορφο κόσμο του Τινού υπό την καθοδήγηση της Δασκάλας Ζία. Μαζί ξεκινούν περιπέτειες στον Τινού και σε όλο τον γαλαξία με το σκάφος Κρίμσον Φάιερχοκ, με πιλότο την εξαιρετική Νας και το ρομπότ της, τον Αρ Τζέι-83! Βοηθούν όσους χρειάζονται βοήθεια, συγκρούονται με μοχθηρούς πειρατές, ανακαλύπτουν εξωτικά πλάσματα, αλλά κυρίως μαθαίνουν τι σημαίνει να είσαι καλός φίλος. Aν θες να μεταλαμπαδεύσεις τη Star Wars λατρεία σου στα πιτσιρίκια τότε δύσκολα θα βρεις καλύτερη σειρά, από τούτη εδώ.

Ταινίες

Τhe Marvels της Nia DaCosta (2023)

Η Κάρολ Ντάνβερς ή αλλιώς Captain Marvel, ανέκτησε την ταυτότητά της από τους τυραννικούς Κρι και πήρε εκδίκηση από την Ανώτατη Νοημοσύνη. Αλλά κάποιες ακούσιες συνέπειες βλέπουν την Κάρολ να αναλαμβάνει το βάρος ενός αποσταθεροποιημένου σύμπαντος. Όταν τα καθήκοντά της τη στέλνουν σε μια ανώμαλη σκουληκότρυπα που συνδέεται με έναν επαναστάτη Κρι, οι δυνάμεις της μπερδεύονται με της σούπερ φαν του Τζέρσεϊ Σίτι, Καμάλα Καν ή αλλιώς Ms. Marvel, και της αποξενωμένης ανιψιάς της Κάρολ, που τώρα είναι η αστροναύτης Captain Monica Rambeau. Μαζί, αυτό το απίθανο τρίο πρέπει να ενωθεί και να μάθει να συνεργάζεται για να σώσει το σύμπαν ως «The Marvels». Παρά το κράξιμο που έριξαν ορκισμένοι marvel geeks η ταινία της DaCosta προσφέρει αφειδώς συναρπαστική δράση, μπόλικο διαγαλαξιακό ξυλίκι και μια Brie Larson ιδιαζόντως ερωτεύσιμη.

Suncoast της Laura Chin (2023)

Το Suncoast είναι ένα indie διαμαντάκι που δεν πρέπει να χάσεις. Η ταινία βασίζεται στην ημι-αυτογραφική ιστορία μιας έφηβης η οποία, ενώ φροντίζει τον αδερφό της με τη θαρραλέα μητέρα της, πιάνει μια αταίριαστη φιλία με έναν εκκεντρικό ακτιβιστή. Εκείνος διαδηλώνει κατά μιας από τις πιο σημαντικές ιατρικές υποθέσεις όλων των εποχών. Με όπλο τις υπέροχες ερμηνείες του Woody Harrelson, της Laura Linney και της Nico Parker και την ανάλαφρη σκηνοθεσία της Lara Chin η ταινία θα συγκινήσει και την πιο σκληρή καρδούλα που υπάρχει εκεί έξω.

Rye Lane της Raine Allen Miller (2023)

Ο Dom και η Yas, δύο νέοι που προσπαθούν να ορθοποδήσουν μετά το άσχημο τέλος των σχέσεών τους, περνούν μαζί μια επεισοδιακή μέρα στο Νότιο Λονδίνο βοηθώντας ο ένας τον άλλον να έρθουν αντιμέτωποι με τους εφιαλτικούς πρώην τους. Aν ψάχνεις μια φρέσκια ρομαντική κομεντί που να μην ακολουθεί κατά γράμμα τις στερεοτυπικές και φουλ βαρετές ιστορίες τότε επίτρεψε μας να σου συστήσουμε το Rye Lane. Επιτέλους μετά από καιρό βλέπουμε μια ρεαλιστική απεικόνιση των σχέσων με λεπτό στοχαστικό χιούμορ κι ηλεκτρισμένες ερμηνείες που θα σε ενθουσιάσουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v