Φρέσκο ταινιόραμα στο Disney+

Το Disney+ μας δίνει πολλούς και καλούς λόγους για ταινιομαραθώνιους, για αυτό ετοίμασε εγκαίρως τα ποπ κόρν σου κι ερχόμαστε.

Φρέσκο ταινιόραμα στο Disney+

Ο Οκτώβρης επιτέλους έφερε φυσιολογικές θερμοκρασίες μετά από έναν αλλοπρόσαλλο Σεπτέμβρη κι εμείς ελπίζουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και το επόμενο διάστημα γιατί ήδη οργανώνουμε τα πρώτα σπιτίσια χουχουλιάσματα. Όπου χουχουλιάσματα, απαραίτητη συντροφιά είναι και μια καλή ταινία. Αν είσαι στο ψάξιμο και δεν ξέρεις τι να δεις κάνε στη μπάντα κι άσε εμάς και το Disney+ να πάρουμε για λίγο τα ηνία στο θέμα επιλογής ταινιών. Τσέκαρε λοιπόν τη λίστα μας κι αν δεν σε βγάλει ασπροπρόσωπο εδώ είμαστε να τα ξανασυζητήσουμε.

Boogeyman του Rob Savage (2023)

Η μαθήτρια γυμνασίου, Sadie Harper και η μικρότερη αδερφή της, Sawyer είναι συγκλονισμένες από τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας τους, χωρίς να έχουν σημαντική στήριξη από τον πατέρα τους, Will, έναν θεραπευτή που προσπαθεί να διαχειριστεί τον δικό του πόνο. Όταν ένας απελπισμένος ασθενής εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι τους αναζητώντας βοήθεια, αφήνει πίσω του μια τρομακτική υπερφυσική οντότητα που κυνηγάει οικογένειες και τρέφεται από τον πόνο των θυμάτων του.

«Θυμάμαι έντονα τον τρόμο που ένιωσα διαβάζοντας ως παιδί την ιστορία του King, και αυτόν ακριβώς τον τρόμο της παιδικής ηλικίας είναι που ήθελα να προκαλέσω και στο κοινό. Η ταινία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα δημιουργών και υποστηρίζεται από τις υπέροχες ερμηνείες των καταπληκτικών ηθοποιών μας, που πραγματικά με έχουν συγκλονίσει. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την ταινία μας και ανυπομονούμε να σας θυμίσουμε, πόσο φοβόσασταν το σκοτάδι όταν ήσασταν παιδιά» δηλώνει ο σκηνοθέτης Rob Savage και ποιοι είμαστε εμείς για να διαφωνήσουμε μαζί του για αυτό το κοψοχόλικο θριλέρ που χτίζει εφιαλτική ατμόσφαιρα και μας χαρίζει έξτρα τρομακτικές σκηνές που παγώνουν το αιματάκι μας; Ό,τι χρειαζόμαστε δηλαδή.

Καμία Σωτηρία του Bryan Duffield (2023)

Η Brynn Adams μια δημιουργική και ταλαντούχα νεαρή γυναίκα που έχει αποξενωθεί από την κοινότητά της, βρίσκει παρηγοριά στους τοίχους του σπιτιού όπου μεγάλωσε, μέχρι που κάποια νύχτα ξυπνάει από τους παράξενους ήχους απόκοσμων εισβολέων. Ακολουθεί μια αναμέτρηση γεμάτη δράση, μεταξύ της Brynn και μιας ομάδας εξωγήινων όντων που απειλούν το μέλλον της, ενώ ταυτόχρονα την αναγκάζουν να αντιμετωπίσει και το ίδιο της το παρελθόν. To No One will save you όπως είναι ο αμερικανικός τίτλος της ταινίας, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θρίλερ των τελευταίων ετών και σε πάμε και στοίχημα πως τα επόμενα χρόνια θα μνημονεύεται στις λίστες με τα καλύτερα της δεκαετίας. Από εμάς είναι μεγάλο ναι, γιατί ανοίγει και κάλι την κινηματογραφική κουβέντα για τον ανοίκειο φόβο του αγνώστου.

Haunted Mansion του Justin Simien (2023)

Μία γυναίκα προσλαμβάνει μια αταίριαστη ομάδα υποτιθέμενων ειδικών σε ζητήματα περί πνευμάτων, για να ξεφορτωθεί τους υπερφυσικούς καταληψίες του σπιτιού της.

Εμπνευσμένη από το κλασικό τρενάκι που βρίσκεται στο θεματικό πάρκο της Disneyland, το Haunted Mansion είναι μία κωμική περιπέτεια μυστηρίου με φόντο ένα στοιχειωμένο αρχοντικό στα περίχωρα της Νέας Ορλεάνης. Ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για απεριόριστη κατανάλωση ποπ κορν μπροστά από την οθόνη, χωρίς χασμουρηματικά δράματα και βαρετές βιογραφίες. Απολαυστικό κι έξτρα διασκεδαστικό με ένα υπέροχο καστ στο οποίο συνυπάρχουν αρμονικά η Jamie Lee Curtis, o Danny De Vito, o Owen Wilson, η Rosario Dawson και πολλοί άλλοι.

Κόντρα σε όλα του James Mangold (2019)

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Matt Damon και Christian Bale πρωταγωνιστούν στο «Κόντρα σε Όλα» που είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του οραματιστή Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Carroll Shelby (Damon) και του ατρόμητου Βρετανού οδηγού Ken Miles (Bale), οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και εναντιώθηκαν στις εταιρικές παρεμβάσεις, τους νόμους της φυσικής και τους προσωπικούς τους δαίμονες προκειμένου να κατασκευάσουν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την εταιρεία Ford Motor και να αναμετρηθούν με τα πανίσχυρα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Enzo Ferrari στο 24ωρο πρωτάθλημα του Λε Μαν στη Γαλλία το 1966. Δυνατό bio-drama από τον γίγαντα James Mangold (δες άμεσα το Walk the Line και το Identity) με το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Bale και Damon να δίνει ρέστα και να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον σου, μέχρι τέλους.

Chevalier του Stephen Williams (2022)

Bασισμένη στην απίστευτη πραγματική ιστορία του συνθέτη Ζοζέφ Μπουλόν, Ιππότη ντε Σαιν-Ζωρζ η ταινία του Stephen Williams είναι μια καθηλωτική και βαθιά συγκινητική βιογραφία. Ο νόθος γιος μιας Αφρικανής σκλάβας και ενός Γάλλου ιδιοκτήτη φυτειών, ο Μπουλόν (Kevin Harrison Jr.), μπαίνει δυναμικά στην υψηλή κοινωνία της Γαλλίας ως διάσημος βιολονίστας-συνθέτης και ξιφομάχος, με μια καταδικασμένη ερωτική σχέση και μια διαμάχη με τη Μαρία Αντουανέτα (Lucy Boynton) και την αυλή της. Εξαιρετικές ερμηνείες, υποδειγματική σκηνοθεσία κι ένα σενάριο που ξεδιπλώνεται χωρίς να κοιλιάζει λεπτό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v