Οι καλύτερες ταινίες της Pixar για να δεις τώρα στο Disney+

Up ή Monsters Inc; Soul ή Inside Out; Οι καινούριες λένε τίποτα; Όλες οι ταινίες της Pixar που χρειάζεσαι για χριστουγεννιάτικους μαραθώνιους.

Οι καλύτερες ταινίες της Pixar για να δεις τώρα στο Disney+

Αν υπάρχει μία εποχή του χρόνου για να φτιάξεις ζεστή σοκολάτα, να κουλουριαστείς με κουβερτούλα στον καναπέ και να κάνεις μαραθώνιους Pixar, αυτή είναι ασυζητητί τώρα. Κάνε λοιπόν μια μηνιαία συνδρομή στο Disney+ (10,99€) και ξεκίνα από τα καλύτερα.

Monsters Inc.

Με το επικό σύνθημα We scare because we care, τα τερατάκια της Μπαμπούλας ΑΕ εισβάλλουν στα παιδικά δωμάτια για να εξασφαλίσουν την ενέργεια που χρειάζεται ο πλανήτης μας για να συνεχίσει να λειτουργεί. Κι αν αυτή η ιδεάρα δεν είναι αρκετή για μια από τις κορυφαίες ταινίες κινουμένων σχεδίων που γυρίστηκαν ποτέ, περίμενε μέχρι να γνωρίσεις και τη μικρή αξιολάτρευτη Μπου.

(*) Έχει και prequel, το απολαυστικό Monsters University, που θα σε πάει πίσω στα φοιτητικά χρόνια των δύο πρωταγωνιστών του.

Up

Η πιο σπαραξικάρδια εναρκτήρια σκηνή στην ιστορία του animation ακολουθείται από μια από τις πιο feelgood ταινίες της Pixar –απλώς θα χρειαστεί να πατήσεις παύση μετά το πρώτο 20λεπτο, μέχρι να σταματήσεις να κλαις. Μην το κλείσεις, έχει κάθαρση στο τέλος, υποσχόμαστε.

Inside Out

Πολύς κόσμος θα σου πει ότι αυτή είναι η καλύτερη ταινία της Pixar –και ίσως να μην διαφωνούμε εντελώς, αν και μας δυσκολεύει ο ανταγωνισμός που είναι σκληρός. Μια ψυχαναλυτική βουτιά στα βάθη των συναισθημάτων, της παιδικής ηλικίας και της θλίψης που κακώς προσπαθούμε να εξορίσουμε από τις ζωές μας, και ένα απολύτως δικαιολογημένο Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου –το μοναδικό στην Ιστορία των Όσκαρ που δόθηκε σε ταινία animation.

Soul

Στον δρόμο που χάραξε το Inside Out, το Soul παίρνει βαθιά ανάσα και κάνει μια ακόμα βαθύτερη κατάδυση στις απαρχές της ψυχοσύνθεσης, της έμπνευσης, της προδιάθεσης και του ταλέντου. Τα ντύνει, δε, όλα αυτά με τις τζαζ μουσικάρες που του χάρισαν το Όσκαρ καλύτερης μουσικής επένδυσης, και με τα ονειρικά χρώματα που τους ταιριάζουν γάντι.

Coco

Μια σπουδή πάνω στον θάνατο, τη μνήμη και την αθανασία, ντυμένη με την πολύχρωμη εξτραβαγκάντζα της μεξικάνικης παράδοσης. Είναι φημισμένη ως η ταινία της Pixar με το περισσότερο κλάμα, αλλά αν έχεις επιβιώσει την εναρκτήρια σκηνή του Up, δεν σε φοβόμαστε.

Finding Nemo

…Μαζί με το sequel του, Finging Dory, μιλούν και τα δύο για την υπέρβαση, τις δυσλειτουργικές μας σχέσεις και την αγάπη που υποβόσκει σε αυτές –και ας μην είναι πάντα εμφανής. Και τα δύο με ίσες δόσεις περιπέτειας, έξυπνου χιούμορ, και σπαρταριστών διαλόγων.

Ratatouille

Μια ωδή στο φαγητό ως μέσο επικοινωνίας, δημιουργικότητας και αναμνήσεων, με μια τελική σκηνή ανθολογίας και έναν απροσδόκητα αξιολάτρευτο πρωταγωνιστή, ό,τι πρέπει για να σου ζεστάνει την καρδιά και τα σκοτεινά χειμωνιάτικα απογεύματα.

Wall-E

Ένα ακόμη διαμαντάκι της Pixar το οποίο απευθύνεται και στο ενήλικο κοινό. Μια τρυφερή ελεγεία της αγάπης για τον πλανήτη και τη ζωή που δεν γίνεται διδακτική. Από τις φορές που μια ταινία χωρίς διαλόγους έχει τόσα πολλά να πει –και τα λέει. Στα συν ότι ποτέ δεν έγινε το σήκουελ, κάτι που την κάνει μοναδική και δυναμώνει το μήνυμά της. Αξιαγάπητη.

Και οι καινούριες…

Elemental

Η φετινή προσθήκη στην Πιξαρολίστα μπορεί να μην διεκδικεί μια θέση στο πάνθεον με τις καλύτερες στην Ιστορία της, είναι όμως μια τρυφερή, ενδιαφέρουσα –και οπτικά πανέμορφη, όπως όλες– προσέγγιση του ρατσισμού, της απομόνωσης και των στερεοτύπων που τον γεννούν και τον τρέφουν.

Onward

Κάποιοι θα σου πουν ότι είναι το πιο «παιδικό» από όλα τα animation της Pixar. Και παρόλο που τελείως άδικο δεν θα ‘χουν, αν έπαιζες RPG ως έφηβος (ή και ως μεσήλικας, εμείς εδώ δεν κρίνουμε) αυτή η γλυκιά ιστορία των δύο έφηβων ορφανών ξωτικών θα μιλήσει στην νερντουλίστικη καρδιά σου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v