Κορυφαίες κρεπερί και βαφλερί για τις υπογλυκαιμίες σου

Με τραγανή ζύμη και σπέσιαλ υλικά, από τα βόρεια μέχρι τα νότια, αυτές οι κρέπες και οι βάφλες θα σε κολάσουν.

Κορυφαίες κρεπερί και βαφλερί για τις υπογλυκαιμίες σου

Με γαλλική καταγωγή, οι κρέπες δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν ιδιαίτερα για να τύχουν πανελλαδικής αναγνώρισης.

Από κοντά φυσικά και οι βελγικές βάφλες, εξίσου δυνατές σε γεύση, ιδανικό «στρώμα» για να αναπαυθούν απάνω τους κάθε λογής αλμυρά και γλυκά καλούδια.

«Βρώμικες» και μη, στην Αθήνα αλλά και στα προάστια, αυτές οι κρεπερί και βαφλερί θα στις σερβίρουν όπως πρέπει.

Au Grand Zinc

Χαριλάου Τρικούπη 92, Εξάρχεια, τηλ: 2103301035

Η πιο παλιά κρεπερί της Αθήνας βρίσκεται από το 1988 στα Εξάρχεια και αξίζει σεβασμό για το γεγονός ότι παρά την πάροδο των χρόνων έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την αστική της γοητεία, αλλά και τη γεύση της. Κάθε μπουκιά ξυπνάει αναμνήσεις από φοιτητικά χρόνια για τους κατοίκους του κέντρου, ενώ ο ιδιοκτήτης Μανώλης είναι από τις χαρακτηριστικότερες φιγούρες της περιοχής. Εδώ θα βρεις κλασικές επιλογές, όπως σοκολάτα – μπισκότο, μέλι με καρύδια, αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως η σπανάκι με blue cheese. Παίζει και ωραία τζαζ μουσική, ενώ σερβίρει και ποτά σε ατμόσφαιρα μπιστρό. Τιμές από 5€.

Κρέπες Κηφισιάς

Ανδριανού 4, Κηφισιά, τηλ.:21 0623 1371

Από τις πλέον θρυλικές κρεπερί για ξενύχτηδες και μη, οι Κρέπες Κηφισιάς έχουν κατάφερει εδώ και χρόνια να κρατήσουν σταθερή την ποιότητα της ζύμης, στρώνοντας το στομάχι «βρώμικα» και μερακλίδικα. Εδώ θα δοκιμάσεις πληθώρα επιλογών, όπως η terminator με gouda, μπέικον, φιλέτο κοτόπουλο, αυγό βραστό, ντομάτα, πράσινη πιπεριά, πατατάκια και ουγγαρέζα, η death by chocolate με σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, Caprice, σιρόπι σοκολάτα και τρούφα και η κυριλέ, με gouda, γαλοπούλα, μανιτάρια, αυγό βραστό, πατατάκια και μαγιονέζα. Τιμές από 3,90€.

Καράφλας

Φιλαδέλφειας 56-58, Μενίδι, τηλ: 21 1720 0049

Όσοι ξέρουν, κάνουν ταξίδι στο Μενίδι για μια από τις καλύτερες «βρώμικες» κρέπες στην Αθήνα. Ο Καράφλας δεν τσιγκουνεύεται τα υλικά του με αποτέλεσμα η κρέπα εδώ να είναι επικών διαστάσεων. Δοκίμασε την κρέπα Σπέσιαλ με ζαμπόν, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μπέικον, gouda, ντομάτα, αυγό, πιπεριά, μανιτάρια, πατάτες τηγανητές και ζαμπονοσαλάτα για τελείωμα, ενώ στον κατάλογο θα βρεις και λαχταριστές βάφλες που τις φτιάχνεις μόνος σου με πραλίνες, μαρμελάδες, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Η σπέσιαλ κρέπα στα 10€ αλλά χορταίνεις μέχρι αύριο.

Asterix

Λεωφ. Μεσογείων 418, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2106000815

Είναι τρελοί αυτοί οι κρεπαίοι στη Μεσογείων, και αυτό θα σ’το πουν όσοι περνούν από τα πέριξ για να τσιμπήσουν μια από τις κορυφαίες κρέπες των βορείων προαστίων. Στο γαλατικό χωριό της Μεσογείων θα βρεις ένα νόστιμο καταφύγιο για να δοκιμάσεις λαχταριστές επιλογές, όπως η γλυκιά Σπέσιαλ, με σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα λευκή, φράουλα, μπισκότο, Caprice και κανέλα και η αλμυρή Σπέσιαλ, με τυρί gouda, ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικο Φρανκφούρτης, ντομάτα, πατατάκια και τυροσαλάτα. Τιμές από 6€.

Zuccherino

Δες τις διευθύνσεις εδώ 

Πέρα από αλμυρές και γλυκές κρέπες, στα κατά τόπους μαγαζιά της αλυσίδας θα γευτείς τα υπέροχα βαφλάκια που ετοιμάζουν και συνδυάζονται με ό,τι τραβάει η όρεξή σου: με γιαούρτι, μέλι, φρέσκια μπανάνα, φρέσκες φράουλες, ανανά και καρύδια, με επικάλυψη πραλίνα φουντουκιού, δύο μπάλες παγωτό cookies, frozen chocolate και σαντιγύ, με σιρόπι σοκολάτας, μπάλα παγωτό choco brownies, 1 μπάλα παγωτό vanilla choco brownies και σαντιγύ κ.α. Τιμές για τα βαφλάκια από 9€ και για τις κρέπες από 6€.

Belga Gaufrerie & Café

Ελευθερωτών 14, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0689 2748

Σαν το Βέλγιο δεν έχει. Ή μήπως έχει; Κάνε μια στάση στο Χαλάνδρι για να δοκιμάσεις χειροποίητη βέλγικη βάφλα και θα μας πεις. Θα την βρεις σε δύο βερσιόν: Βρυξελλών με μαρέγκα και τραγανή υφή, ή Λιέγης, στρογγυλή με πέρλες ζάχαρης και καραμελωμένη γεύση. Στο Βέλγιο τις τρώνε με λίγη άχνη, πραλίνα ή παγωτό, όμως πλην αυτού εδώ τις προσφέρουν και σε άλλους συνδυασμούς, όπως Lemon Pie, Snickers, Bitter Choco αλλά και αλμυρή με μπέικον α λα αμερικάνικα. Οι τιμές τους από 6,5€.

Waffle House

Αγίου Παντελεήμονος, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0896 1227

Σε σταθερό σημείο στη Βουλιαγμένη εδώ και χρόνια, το Waffle House ετοιμάζει καθημερινά λαχταριστή λεπτή βάφλα, αλλά και εξίσου πεντανόστιμο παγωτό… παντός καιρού σε τεράστια ποικιλία γεύσεων. Έχουν δύο ειδών ζύμες, την απλή και την σοκολατένια για έξτρα απόλαυση, ενώ βγάζουν και κάτι κολασμένα βαφλάκια, τα Waffings, γεμιστά με πραλίνα, τα οποία επίσης συνοδεύεις με ό,τι παγωτό θες. Για να σε τελειώσουν, έχουν και τα Waffy Burgers – ναι, γλυκό μπέργκερ από βάφλα, αντίο διατροφή.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v