Tι κάνεις με 20€ στο Παγκράτι;

Και τις καφεδάρες μας ήπιαμε και τα κοκτεϊλάκια μας απολαύσαμε και μπόλικες νοστιμιές δοκιμάσαμε χωρίς να δώσουμε παραπάνω από 20€. Είχαμε πρόγραμμα.

Tι κάνεις με 20€ στο Παγκράτι;

Όταν ξεκινήσαμε που λες να πάμε στο Παγκράτι είχαμε μονάχα το όνειρό μας και το 20ευρό μας και μια ελπίδα κρυφή να βαστήξει το άτιμο προκειμένου να αξιοποιηθεί όσο καλύτερα γίνεται εν μέσω καφέδων, ποτών και τσιμπολογημάτων. Πάλι καλά που η Παγκρατάρα μας έβγαλε για άλλη μια φορά ασπροπρόσωπους αφού διαθέτει πλήθος value for money επιλογών για να το ζήσουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ στις γειτονιές της χωρίς να χρειαστεί να βγάλουμε από το πορτοφόλι ή την κάρτα μας, περισσότερα από 20€.

Petite Fleur

Αμύντα 1, πλατεία Προσκόπων, τηλ: 2155519685

Άπλωνε τα τραπεζάκια του στο πλακόστρωτο της πλατείας πολύ προτού το Παγκράτι γίνει κουλ, και συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι σήμερα να φτιάχνει ατμόσφαιρα γαλλικού μπιστρό, με χαριτωμένα σερβίτσια, τζαζ μουσικές, λαχταριστά γλυκίσματα, και μια ζεστή σοκολάτα τόσο φανταστική που σχεδόν εύχεσαι να την απολαύσεις στο χουχουλιαστό εσωτερικό του. Πέρα από ποικιλία ροφημάτων και τσαγιών στον κατάλογο θα βρεις και υπέροχα γλυκάκια. Ο freddo espresso στα 3.30€ ενώ αν είσαι μέλος του in2life club θα πάρεις έξτρα έκπτωση γιατί είμαστε άπλες του λόγου μας.

Πληροφορίες προσφοράς εδώ 

Στο Γκαζάκι

Αστυδάμαντος 15, τηλ: 21 1013 7070

Απλώνει τα τραπεζάκια του ανάμεσα στις σομπάτες φυλλωσιές της πλατείας Μεσολογγίου και σερβίρει specialty καφέδες, μαζί με γλυκά κι αλμυρά σνακ (δοκίμασε τα pancakes του και στις δύο εκδοχές, με μπανάνα, πραλίνα και Oreo ή με κρέμα τυριού και fouantre γαλοπούλας, θα μας θυμηθείς). Φτιάχνει επίσης φανταστικούς χυμούς χωρίς ζάχαρη, σαν το D. Tox με ανανά, μάνγκο, μήλο και μέντα ή το Ginger Purple με μαύρο μούρο, μπανάνα, αρώνια και πιπερόριζα. Ο freddo espresso στα 3€ ενώ αν θες να το τραβήξεις μέχρι αργά η κάβα του δεν θα σε απογοητεύσει αφού είναι αρκετά ενημερωμένη τόσο σε μπύρες όσο και σε spirits.

Ψήνεις σουβλακοκατάσταση;

Έλβις

Αρχιμήδους 1-5, τηλ.:  21 0756 6066

Aν είσαι μιας κάποιας ηλικίας, τότε είναι πολύ πιθανό να εξίσωνες το σουβλάκι με το καλαμάκι –σχωράτε μας φίλοι Θεσσαλονικείς- γιατί έτσι έμαθες από μικρός. Αν πάλι όχι, επίτρεψέ μας να σου γνωρίσουμε τον Βασιλιά των καλαμακίων, Έλβις. Ο βασιλιάς των καλαμακίων έχει κερδίσει δικαίως τον τίτλο του χάρη στην ποιότητα των κρεάτων, το μαστόρικο ψήσιμο και το χορταστικό μέγεθος των 120 γραμμαρίων. Με δύο καλαμάκια (2,30€ το τεμάχιο) θα στανιάρεις και θα μείνουν και 15€ για να το τραβήξεις μέχρι αργά στην Παγκρατάρα.

Η πίτα του καράφλα

Φιλολάου 105, τηλ.: 21 0701 0333

Οι Παγκρατιώτες και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έχουν δικαίως να λένε για την πίτα του Καράφλα που έχει αναθρέψει γενιές και γενιές σουβλακολάγνων. Εδώ ο γύρος παίζει μπαλίτσα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πολύ δυνατό είναι και το ζουμερό κεμπαπάκι του. Οι τιμές στα τυλιχτά στα 3,40€, ενώ αν βρεθείς εκεί λιμασμένος στην πείνα επένδυσε 6,80€ στις θηριώδεις σαντουιτσάρες του που θα σε ξεπεινάσουν μονομιάς χωρίς να ξετινάξουν τον 20ευρο προϋπολογισμό σου.

Τίποτα άλλο έχει να φάμε;

Baba Ghanoush

Εμπεδοκλέους 25-27, τηλ: 212 105 0351

Το Baba Ghanoush είναι ένας γευστικός παράδεισος για vegetarians, vegans κι όχι μόνο αφού το δουλεύουν πολύ καλά το φαλάφελ προσφέροντας έξτρα λαχταριστές και πεντανόστιμες επιλογές που θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου. Αν μας ρωτάς, αξίζει να δοκιμάσεις το φαλάφελ σε πίτα με σως γιαουρτιού (γιαούρτι, χαρίσα, μπαχαρικά), πράσινη σαλάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο, κόλιανδρο και χαρίσα αλλά και το περσικό φαλάφελ με τηγανιτή μελιτζάνα, παχύρρευστη σως ταχίνι, σαλάτα Σιράζι (ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι, μέντα), πίκλες και χαρίσα. Οι τιμές τους στα 4€ για να περισσέψουν 16 ευρουλάκια από το 20ρικο.

Δήμος

Φιλολάου 148, τηλ: 21 0701 1260

Μετά από 50 χρόνια πείρας και αγάπης για την ελληνική κουζίνα ο Δήμος φέρνει στο πιάτο σου μια ιδιαίτερη ποικιλία εξαίρετων εδεσμάτων, με οδηγό τις παραδοσιακές -και όχι μόνο- συνταγές, την ποιότητα και τις αγνές πρώτες ύλες της χώρας μας. Το μενού αλλάζει καθημερινά και προσαρμόζεται παντοιοτρόπως ώστε να καλύψει όλα τα γαστρονομικά θέλω των θαμώνων του. Οι μεριδάρες του θα σε χορτάσουν και με το παραπάνω χωρίς να ξεπαραδιαστείς αφού μπορείς να δοκιμάσεις παστίτσιο με 6€, χοιρινή μπριζόλα με 7€, πέρκα φιλέτο φούρνου στα 6,5€ και μοσχάρι γιουβέτσι στα 7,5€.

Yγιαίνετε

Materia Prima

Πλ. Μεσολογγίου 3, τηλ: 21 0725 5171

Γουστόζικο και ντελικάτο wine bar, το Materia Prima αποτελεί τον τέλειο προορισμό για τους οινολάτρεις που θα ενθουσιαστούν με τις εκατοντάδες ετικέτες που σερβίρει συνοδεία εξαιρετικών και γευστικότατων μεζεκλικίων. Εμπιστεύσου με τυφλά μάτια τους σομελιέ του και περιηγήσου στα υπόγεια κελάρια του, πριν το ρίξεις στο wine-tasting με πλήθος ετικετών στο ποτήρι να ξεκινούν από 4,5€ ώστε να μην τιναχτεί ο 20ευρος προϋπολογισμός σου στον αέρα.

Berlin by 5 drunk men

Τιμοθέου 8, τηλ: 2107010006

Με βερολινέζικο αέρα ήρθε στο Παγκράτι αυτή η μερακλήδικη μπιραρία με το ζεστό εσωτερικό που φέρνει στο νου tap rooms του εξωτερικού. Όταν ο καιρός το επιτρέπει καλό είναι να πιάσεις θέση στον πεζόδρομο της Τιμοθέου προκειμένου να καταναλώσεις υπεύθυνα ψαγμένες ετικέτες από εγχώριες και ξένες μικροζυθοποιίες αλλά και νόστιμο finger food που συμπληρώνει αρμονικά τον κατάλογο. Οι μπίρες ξεκινούν από 3€ για να μην μείνεις μόνο στη μία.

Αρbarόριζα

Πλατεία Πλαστήρα 10, τηλ: 21 0701 9530

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arbaroriza Athens (@arbaroriza_athens)

Aν ψάχνεις ιδανικό μέρος για να ξεκινήσεις από νωρίς τα κοκτεϊλάκια, τότε δώσε μας δύο λεπτάκια να σου μιλήσουμε για την αγαπημένη μας Αρbarόριζα που έχει δώσει μπόλικο από το hype της στην Παγκρατάρα. Εδώ οι mixologists ετοιμάζουν καθημερινά οικονομικά κοκτέιλ με γεύση και χρώμα ελληνικό, έχοντας ως βάση το κρασί, το ούζο, το τσίπουρο, την μαστίχα και άλλα παραδοσιακά αποστάγματα με εξαιρετικές τιμές που ξεκινούν από τα 6-6,5€ για να μην πονέσει η τσέπη σου. Πολύ οικονομικές κι οι μπραντσάτες επιλογές του καταλόγου που ξεκινούν από τα 5€ σαν το κροκ μεσιέ και τις ομελετάρες του.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v