Τα καλύτερα μπριζολάκια στο κέντρο της Αθήνας και αλλού

Μας έπιασε μια λιγούρα για μπριζολάκια χοιρινά και μοσχαρίσια, και βγήκαμε γύρα στο κέντρο αλλά και στα πέριξ για να τα βρούμε και να τα τσακίσουμε.

Τα καλύτερα μπριζολάκια στο κέντρο της Αθήνας και αλλού

Λιπάκι όσο πρέπει για να είναι τραγανά, ζουμερό φιλέτο, αριστοτεχνικό ψήσιμο, πατατούλες για συνοδεία και η ζωή είναι ωραία.

Βγήκαμε στο κέντρο και στα προάστια προς αναζήτηση λαχταριστών μπριζολακίων (και πανσετακίων, αμέ!) και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες κρεατολάγνες διευθύνσεις για να τα τσακίσεις όπως πρέπει.

Ο Τέλης

Ευριπίδου 86 και Επίκουρου 20, 2103249582

Κλασικό στέκι για μπριζολάκια στο κέντρο, ο Τέλης διαθέτει μικρό και ποιοτικό μενού σε έναν χώρο χωρίς πολυτέλειες, χύμα και παλιακό. Εδώ θα παραγγείλεις νοστιμότατα και ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια σε μερίδα, με τρομερές τηγανιτές πατάτες και ανεπανάληπτη καυτερή ζεστή σαλάτα με τομάτα, φέτα και πιπεριά. Άντε και καμία μπίρα και μια χωριάτικη, και είσαι εντάξει. Λογαριασμός στα 20€ με όλα τα παραπάνω.

Μπριζολάκια Ακαδημίας

Μαυρομιχάλη 9, τηλ: 21 0362 7234

Φοιτητοστέκι κλασικό και κοσμαγάπητο, με νόστιμο σουβλάκι, αλλά και εξαιρετικές, καλοψημένες μπριζόλες σε χοιρινή και μοσχαρίσια εκδοχή, τα Μπριζολάκια της Ακαδημίας παραμένουν μια από τις καλύτερες επιλογές οικονομικής κρεατοφαγίας για μερακλήδες. Στον κατάλογο θα βρεις και νοστιμότατες σαλάτες, τυλιχτά με γύρο ή τεμάχια κρέατος σε ικανοποιητική ποσότητα με ωραίες πατατούλες, καθώς και μερίδες κοντοσούβλι και κεμπάπ που επίσης αξίζει να δοκιμάσεις. Για ένα χορταστικότατο γεύμα εδώ, υπολόγισε περί τα 15-18 ευρώ το άτομο, με μπίρα.

Po-Boys

Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ.: 2103234672

Tο ΒΒQ joint του Βασίλη Σπόρου συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και πέντε χρόνια να σιγομαγειρεύει κάθε λογής κρεατολιχουδιές, για ένα γευστικό… μακελειό. Αν θες να πάρεις μια γεύση από όλα τα διαφορετικά κρέατα του μενού, τότε θα επιλέξεις το sampler: Brisket, pork ribs, pulled pork, πανσετάκι, λουκάνικο Andouille, μαζί φυσικά με τα συνοδευτικά τους (πατατοσαλάτα, coleslaw κ.α.) εγγυώνται ένα πλήρες μπριζολο-κρεατο-λουκανικόγευμα για μερακλήδες. Μαζί με κάποια μπυρίτσα (40 ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες στον κατάλογο) ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25 ευρώ κατ’ άτομο.

Μπριζολάκια.gr

Ευελπίδων 47, τηλ: 21 0881 3121

Ακόμα ένα στέκι για τους κρεατολάγνους του κέντρου, βρίσκεται πίσω από το Πεδίο του Άρεως και ψήνει από το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα ζουμερά και νόστιμα μπριζολάκια χοιρινά, αλλά και μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος, ψαρονέφρι, παϊδάκια και κεμπάπ, τα οποία συνοδεύονται απαραιτήτως με πατάτες τηγανιτές. Αν πεινάς πολύ, μπορείς να τιμήσεις και τα τυλιχτά του, είναι ωραιότατα. Για ένα λουκούλλειο γεύμα, υπολόγισε περί τα 12-15 ευρώ το άτομο, με μπίρα.

Ώρα για μπριζολάκι

Πλ. Δαβάκη Πίνδου 2, Νίκαια, τηλ: 21 0490 8819

Αν δεν βλέπεις την ώρα να φας ένα ζουμερό μπριζολάκι και βρίσκεσαι προς Νίκαια μεριά, πας ολοταχώς για Πλατεία Δαβάκη. Εκεί, αυτό το ψητοπωλείο ετοιμάζει ανελλιπώς λαχταριστά κρεατικά στη σχάρα του, όπως μπριζολάκια χοιρινά σε μερίδα ή τυλιχτό, μπριζολάκια λαιμού, μπριζολάκια μοσχαρίσια γάλακτος σε μερίδα, και πανσετάκια σε μερίδα. Εδώ θα βρεις επίσης φεγγαρόπιτες, σάντουιτς και ένα σωρό ακόμα καλούδια. Λογαριασμός στα 12-15 ευρώ, με μπίρα.

Βλάχος

Κων/νου Καραμανλή & 17ης Νοεμβρίου, Μελίσσια, τηλ. 210 6130672

Ένα όνομα, μια μπριζολακο-ιστορία στα βόρεια προάστια, ο Βλάχος έχει φτιάξει δικαίως όνομα στη σχάρα και στις μπριζόλες. Σερβίρει λίγα πιάτα (μπριζολάκια για τα οποία φημίζεται, μπιφτέκι, πατάτες, χωριάτικη, χωριάτικες πίτες) σε γενναίες μερίδες που δε θα αφήσουν κανένα παραπονεμένο. Η μερίδα μπριζολάκια εδώ σερβίρεται με τρία τεμάχια και ένα βουνό από πατάτες, το ίδιο και το ζουμερό μπιφτέκι του. Συνοδεία κρασιού, ένα πλούσιο και χορταστικό κρεατογεύμα εδώ δε θα σου κοστίσει παραπάνω από 15-18 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v