Οι κουραμπιέδες είναι καλύτεροι από τα μελομακάρονα και δεν μας αλλάζεις γνώμη

Μιλάμε τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας και βγάζουμε νικητές τους κουραμπιέδες στην απόλυτη χριστουγεννιάτικη μάχη.

Οι κουραμπιέδες είναι καλύτεροι από τα μελομακάρονα και δεν μας αλλάζεις γνώμη

Το ξέρεις ότι δεν έχουμε φοβηθεί ποτέ να πούμε την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι για κάποιους κι ούτε πρόκειται να το κάνουμε τώρα. Έτσι λοιπόν για ακόμη μια φορά θα απευθυνθούμε στο αναγνωστικό μας κοινό νέτα, σκέτα και ξεκάθαρα, λέγοντάς –ή μάλλον γράφοντάς- τα έξω από τα δόντια. Στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη μάχη και το αιώνιο δίλημμα των ελληνικών γιορτών συντασσόμαστε με τους κουραμπιέδες και ψάχνουμε όλους τους μελομακαρονολάγνους να τους ξηγήσουμε τα καθέκαστα, κραδαίνοντας πλακάτ με ζάχαρη άχνη και φωνάζοντας «κουραμπιεδολάτρεις ενωμένοι, ποτέ νικημένοι» ή κάτι πιο κουλ τελοσπάντων που θα σκεφτούμε στη συνέχεια.

Δεν μελώνουν

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Για να φας και να απολαύσεις έναν κουραμπιέ, δεν χρειάζεται να χαλάσεις 3 χαρτοπετσέτες, 2 μωρομάντηλα και ένα τραπεζομάντιλο για να σκουπιστείς κι αυτό αν μη τι άλλο συνιστά ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματά τους.

Μας αρέσει η μυρωδιά του βουτύρου ρε, υπάρχει πρόβλημα;

Τα σωστά γλυκά στη μυρωδιά φαίνονται κι εκεί οι βουτυράτοι κουραμπιέδες νικούν κατά κράτος τα μελομακάρονα κι αν δεν μας πιστεύεις τότε μια κλεφτή μυτιά όταν σιγοψήνονται θα σε πείσει.

Βγαίνουν σε διάφορα σχήματα και συμφέρουν

Θες μισοφέγγαρο; Έχουμε, Θες στρογγυλούς; Πάλι έχουμε. Θες ελατάκια, αστεράκια ή ταρανδάκια; Κι από αυτά έχουμε γιατί οι κουραμπιέδες βγαίνουν σε πολλά σχήματα και συμφέρουν. Κι αν αυτό δεν λέει πολλά για σένα, προσπάθησε να κάνεις ένα αστεράτο μελομακάρονο κι έλα να τα ξαναπούμε.

Γίνονται πιο εύκολα και αυτό μας συμφέρει

Οι κουραμπιέδες είναι συνήθως πιο εύκολοι στην παρασκευή από τα μελομακάρονα. Αυτό μπορεί να καθιστά την επιλογή τους προτιμητέα για όσους θέλουν να φτιάξουν γλυκά στο σπίτι χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες.

Είναι πιο ελαφρύ γλυκό- πώς να το κάνουμε;

Τα μελομακάρονα είναι αδιαμφισβήτητα πιο βαρύ γλυκό σε σχέση με τα κουραμπιεδάκια που ποτέ δεν πρόκειται να σε φουσκώσουν και αν δεν μας πιστεύεις μια δοκιμή είναι αρκετή για να πειστείς για του λόγου το αληθές.

Μακρά διάρκεια φρεσκάδας

Οι κουραμπιέδες, λόγω της σύνθεσής τους, μπορεί να διατηρούν τη φρεσκάδα τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα μελομακάρονα, κάτι που είναι σημαντικό όταν πρόκειται για γιορταστικά γλυκά που τυπικά τρώγονται κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων.

Γιατί μας θυμίζουν τη Δήμητρα Ματσούκα

Κάθε λόγος που μας θυμίζει τη Δήμητρα, είναι ένας καλός λόγος.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v