Πάμε μια βόλτα για καφεδάκι στο γιορτινό κέντρο;

Σε μπιστρό και παραμυθένια καφέ, σε στοές και σε δρόμους κεντρικούς, τα καφεδάκια είναι αχνιστά και η ατμόσφαιρα μοσχοβολά Χριστούγεννα.

Πάμε μια βόλτα για καφεδάκι στο γιορτινό κέντρο;

Η Αθήνα έχει ήδη στολιστεί και είναι πανέμορφη, το πάρκιν είναι ζήτημα όμως μπορείς κάλλιστα να πάρεις το μετρό ή να παρκάρεις σε κάποιο ιδιωτικό και οι βόλτες στο κέντρο της ιδιαίτερα τις γιορτές είναι απολαυστική.

Ακολούθησέ μας ενώ πιάνουμε τραπεζάκια σε αγαπημένα καφέ σε στοές και κεντρικούς δρόμους, από το Σύνταγμα μέχρι του Ψυρρή.

Upper Brunch & Bistro

Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ: 211 4065081

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Upper (@upper_athens)

Στη Στοά Όθωνος αυτό το all day bistro σε μεταφέρει σε άλλη εποχή, μέσα από την πανέμορφη διακόσμησή του, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που έχει στολιστεί σε τόνους γιορτινούς.  Κλασικά και vintage έπιπλα στην άνετη σάλα του προκαλούν «κλικ» για Instagram ενώ φτιάχνουν όμορφη ατμόσφαιρα για καφέ, brunch αλλά και ποτάκι όσο νυχτώνει. Από τις μεγάλες τζαμαρίες του απολαμβάνεις υπέροχη θέα στη Βουλή και στο Σύνταγμα, ενώ αν κάτσεις μέχρι το βράδυ σίγουρα θα πετύχεις κάποιο ενδιαφέρον λάιβ ή θεματικό πάρτι. Μετά το καφεδάκι, βολτάρεις άνετα στην γιορτινή Ερμού για ψώνια.

Clemente VIII

Βουκουρεστίου 3, τηλ: 21 0321 9340

Με το που μπαίνεις στη στοά Σπύρου Μήλιου στο City Link, θα αντικρύσεις αυτό το ιταλικό καφέ που θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται στη Ρώμη ή στη Φλωρεντία. Κλασικό και σικ, με το εντυπωσιακό ζωγραφιστό του ταβάνι το Clemente VIII στολίζεται γιορτινά και σε περιμένει να πιάσεις τραπεζάκι στη Βουκουρεστίου έξω δίπλα στις σόμπες ή στο αναγεννησιακό εσωτερικό του και να πιείς αχνιστές σοκολάτες, προσεγμένους καφέδες και να τσιμπολογήσεις πανίνι, κρουασάν και νόστιμες πίτσες. Συνδυάζεται ωραιότατα και με θέατρο στο Παλλάς. Οι τιμές τσιμπημένες.

Noel

Κολοκοτρώνη 59B, Αθήνα, τηλ: 21 1215 9534

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Noel (@thenoelbar)

Το καφέ μπαρ που μεταμόρφωσε την Στοά Κουρτάκη σε προορισμό για κάθε στιγμή της ημέρας, έχει ανεξαρτήτως εποχής ατμόσφαιρα γιορτής. Έτσι και φέτος, τα Χριστούγεννα είναι αφορμή για ακόμα πιο πλουραλιστική διακόσμηση σε κάθε γωνιά, σε κάθε όροφο, πιάτο και ποτήρι. Τα πολύχρωμα εξωτικά παγώνια σε υποδέχονται στην είσοδο, μαζί με ένα σωρό στολίδια για να πιείς τον καφέ σου και να βγάλεις μπόλικες φωτογραφίες με την παρέα σου σε φόντο γιορτινό. Διαθέτει και ενισχυμένο κατάλογο σε πίτσα και ζυμαρικά αν πεινάσεις, ενώ βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο για να συνεχίσεις τη βόλτα σου προς Μοναστηράκι/Ψυρρή μεριά.

Little Kook

Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LittleKook (@littlekook_)

Το περίμενες, στο δίνουμε. Το Little Kook κάθε άλλο παρά μικρό είναι και έχει μετατρέψει τον πεζόδρομο της Πιττάκη σε μια κανονικότατη ολίγον τι κιτς, αλλά σίγουρα ιντριγκαδόρικη ατραξιόν, για κάθε είδους τουρίστα ή Αθηναίο που κάνει… staycation. Προσπάθησε να μην πάθεις σοκ από το πόσο τουμπανιασμένη είναι η διακόσμηση, δοκίμασε να βρεις τα κρυμμένα ξωτικά που θα σου δώσουν λιχουδιές και πιάσε τραπεζάκι για να απολαύσεις αλμυρά και γλυκά σνακ, όπως μηλόπιτες, καραμελένιες τάρτες, κρέπες και pancakes  αλλά και ωραίους καφέδες και ροφήματα. Αφού χορτάσεις υδατάνθρακα και στολισμούς, συνεχίζεις για χώνεψη στα στενάκια του Ψυρρή μαζί με τους τουρίστες.

Το Καφέ Στον Κήπο Του Νομισματικού Μουσείου

Πανεπιστημίου 12, τηλ: 210 3610067

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by George Gkevrekis (@georgeworld)

Στο πανέμορφο κτίριο του Ερνέστου Τσίλλερ, που σχεδίασε για λογαριασμό του φίλου και συμπατριώτη του Ερρίκου Σλήμαν, στέκει ακόμα (δεν ξέρουμε για πόσο) ένα από τα ομορφότερα καφέ του κέντρου, ανεξαρτήτως εποχής. Προλαβαίνεις ακόμα να το επισκεφτείς για να πιείς το καφεδάκι σου στο χουχουλιαστό εσωτερικό του ή στην αυλή, με τις σόμπες να σου κρατούν τη ζεστασιά που χρειάζεσαι. Δοκίμασε οπωσδήποτε κάποιο από τα πολλά του τσάγια και συνόδευσέ το με σπιτική μηλόπιτα ή σουφλέ σοκολάτας. Αν πεινάς πολύ, έχει και αρκετά σάντουιτς για να διαλέξεις, καθώς και κρύα πιάτα τυριών και αλλαντικών και ωραίες σαλατούλες. Μετά συνεχίζεις τη βόλτα σου κατά μήκος της Πανεπιστημίου προς τα ενδότερα του Εμπορικού Τριγώνου ή πας προς Σύνταγμα μεριά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v