Αγιοβασίληδες με μαγιό: Πρώιμο στόλισμα ή μήπως όχι;

Θέλεις να στολίσεις από τον Αύγουστο; Δεν κατεβάζεις το δέντρο από το πατάρι αν δεν πάει 24 Δεκεμβρίου; Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό το κείμενο είναι για σένα.

Αγιοβασίληδες με μαγιό: Πρώιμο στόλισμα ή μήπως όχι;

Ο κόσμος έχει απόψεις. Ο κόσμος έχει πολλές απόψεις. Ο κόσμος έχει πολλές εκνευριστικές απόψεις που καίγεται να μοιραστεί μαζί σου, κατά προτίμηση χωρίς να τον ρωτήσεις. Για την ηλικία σου, για τις ασχολίες σου, για το σώμα σου, το πνεύμα σου, το βάρος σου, την οικογενειακή σου κατάσταση, εσχάτως και το πότε στολίζεις το σπίτι σου με χριστουγεννιάτικα φωτάκια ή, θου κύριε, έλατο τη στιγμή που κυκλοφορούμε ακόμα ολημερίς με σαγιονάρες.

Η αλήθεια είναι πως λίγοι από εμάς μπαίνουμε εύκολα σε χριστουγεννιάτικο μουντ ενώ τα θερμόμετρα δείχνουν ακόμα 27 βαθμούς υπό σκιάν, αλλά να σου πούμε και κάτι; Για κάποιους είναι Χριστούγεννα όλο τον χρόνο, επιχειρήσεις ολόκληρες έχουν στηθεί πάνω στην ιδέα, και ποιοι είμαστε εμείς να τους το χαλάσουμε; Εδώ κοτζάμ Εμπενίζερ Σκρουτζ λύγισε.

Ναι, να στολίσεις από τις 6 Νοεμβρίου φορώντας το σορτσάκι σου…

- Επειδή καλοκαίρι ξεκαλοκαίρι, στις 5 το απόγευμα έχει σκοτάδι, και τα φωτάκια βοηθάνε να αντιμετωπίσεις τη μελαγχολία της μέρας που μικραίνει (και θα συνεχίσει ως τις 22 Δεκεμβρίου να μικραίνει).

- Επειδή έχεις πιτσιρίκια στο σπίτι, που χαίρονται όταν στολίζετε.

- Επειδή είσαι εσύ κατά βάθος ακόμα πιτσιρίκι, και χαίρεσαι όταν στολίζεις.

- Επειδή ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς ή υπερβολικά αργά για να κάνεις κάτι που σου δίνει χαρά. Αν δεν χορταίνεις να βλέπεις φωτάκια, αγιοβασίληδες και χιονανθρωπάκια, βεβαίως και να τα κρατήσεις δυο μήνες στο σαλόνι σου, ποιον ενοχλείς;

- Επειδή αλλάζει η διάθεσή σου όταν έχεις κάτι συγκεκριμένο να περιμένεις, και το υπενθυμίζεις στον εαυτό σου κάθε μέρα. Άλλοι μετράνε αντίστροφα για το καλοκαίρι/ τις διακοπές/ το μεγάλο ταξίδι που έχουν κλείσει από πέρυσι, και άλλοι απλώς για τα Χριστούγεννα.

Όχι, να μη στολίσεις από τις 6 Νοεμβρίου φορώντας το σορτσάκι σου…

- Αν τα Χριστούγεννα δε σου λένε τίποτα το ιδιαίτερο, και προτιμάς να κρεμάσεις στο σαλόνι μια αφίσα της Καραϊβικής (ή του Ρούκουνα, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) και να μετράς αντίστροφα για το επόμενο καλοκαίρι.

- Αν έχεις γάτες στο σπίτι, και δεν σου φαίνεται δελεαστική ιδέα να σηκώνεις το αναποδογυρισμένο δέντρο από το πάτωμα κάθε απόγευμα για τις επόμενες 45 μέρες.

- Αν δεν γουστάρεις φωτάκια, αγιοβασιλάκια, χνουδωτά αγγελάκια και λοιπά στολίδια.

- Αν δεν γουστάρεις, τελεία.

- Αρκεί να θυμάσαι ότι κάποιοι γουστάρουν και να κρατάς τις ενστάσεις σου για τον εαυτό σου. Καμία ενδιαφέρουσα κουβέντα δεν ξεκίνησε με το «καλά, στολίζεις από τώρα; Απαπα, εγώ ποτέ».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v