Τα καλύτερα στέκια για μεζεδάκια και ζωντανή μουσική

Σε κουτούκια παλιάς κοπής, φοιτητικούς καφενέδες και ταβερνεία, οι πενιές και τα βιολιά δίνουν τον τόνο, οι μεζέδες είναι ωραίοι και το κρασάκι κατεβαίνει σαν νερό.

Τα καλύτερα στέκια για μεζεδάκια και ζωντανή μουσική

Όπως παλιά στα καπηλειά, έτσι κι ακόμα νέοι και λιγότερο νέοι μαζεύονται σε στέκια που αγαπούν το ποιοτικό λαϊκό τραγούδι και τον μερακλίδικο μεζέ στο πιατάκι στη μέση για να τσιμπολογάνε όλοι.

Ψάξαμε και βρήκαμε μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις στο κέντρο της πόλης, αλλά και παραέξω για να μαζευτείς με την παρέα, να τα πιείς να τα πεις και ποιος ξέρει, ίσως στο τέλος να τραγουδήσεις κι εσύ μαζί με την κομπανία.

Φειδίου 2

Φειδίου 2, τηλ.: 2103300060

Κάνει χαμό εδώ και χρόνια στη Φειδίου και φιλοξενεί σχεδόν καθημερινά ρεμπέτικες κομπανίες που εγγυώνται μπόλικο κέφι και γεμίζουν ασφυκτικά με κόσμο το μικρό δρομάκι. Ανάμεσα στους μουσικούς που θα ακούσεις να παίζουν εδώ είναι και ο Θύμιος Στουραΐτης, φημισμένος μπουζουξής – δες αναλυτικά τα σχήματα εδώ. https://www.facebook.com/Feidiou2/events?locale=el_GR Οι μεζέδες είναι μικροί και χειροποίητοι, και περιλαμβάνουν πιάτα όπως πατάτες τηγανιτές, κεφτεδάκια, απάκι με αυγό, φάβα ντάκο και άλλα αντίστοιχα τσιμπολογητά για τη μέση. Το χύμα κρασί είναι πολύ καλό, ενώ για ένα μεζεδο-γεύμα υπολόγισε περί τα 15-20€ το άτομο, αναλόγως με το πόσο διψάει η παρέα.

Σκορδόπιστη

Σωφρονίου 12, Γκάζι, τηλ: 697 582 5919, 21 1408 8220

Μερακλίδικο κουτούκι, σε ένα γραφικό στενάκι κοντά στο μετρό, η Σκορδόπιστη, είναι από εκείνα τα μαγαζιά που ξεχωρίζουν στη χαβούζα του Κεραμεικού. Φιλοξενεί σχεδόν σε καθημερινή βάση εξαιρετικά ντουέτα μουσικών, διαφορετικά κάθε φορά, με κιθάρα και μπουζούκι (δες εδώ το πρόγραμμα) και μαζεύει παρέες που περνάνε ωραία και τρωγοπίνουνε. Εδώ θα ακούσεις γνωστά και άγνωστα ρεμπέτικα και λαϊκά και θα φας νόστιμους μεζέδες, όπως φέτα ψητή, πατάτες με τυριά, φάβα, φαλάφελ, πιπεριές γεμιστές με τυράκι, κεφτεδάκια σχάρας, λουκάνικο ψητό, μπεκρή μεζέ και ντοματοκεφτέδες. Λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο, με καλό χύμα κρασί.

Σαρδανάπαλος

Μπισκίνη 49, Ζωγράφου, τηλ: 21 0771 8935

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sardanapalos (@sardanapalos49)

Για καφεδάκι από νωρίς το πρωί και διάβασμα για τους φοιτητές, μέχρι μπίρες και μεζεδάκια τα μεσημέρια και… πενιές τα βράδια, ο Σαρδανάπαλος είναι ο ιδανικός προορισμός για κάθε στιγμή της ημέρας. Τα βράδια, στον παρεΐστικο εσωτερικό του χώρο, οι μουσικοί πιάνουν… δουλειά, με κιθάρες, βιολί και μπουζούκι (ενίοτε και τσαμπούνες) και μας κρατάνε όμορφη συντροφιά, ενώ στα τραπέζια απολαμβάνουμε νόστιμα και οικονομικά μεζεδάκια, όπως ρεβυθοκεφτέδες, φάβα, σαλάτα φακής με λαχανικά, αυγά με σουτζούκι, κιμά και καπνιστή πάπρικα, καβουρμά δικής του παραγωγής, κοτόπουλο με λαχανικά και ρύζι και ζυμαρικά με λουκάνικο. Ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα μετά κρασιού (ή ρακόμελου) και μουσικής στα 12€ το άτομο.

Το Ποτάμι

Γεωρ. Ολυμπίου 27, Κουκάκι, τηλ: 21 1407 4764

Κοντά στο τέλος του πεζόδρομου της Ολυμπίου, το Ποτάμι είναι ένα αγαπημένο μουσικό καφενείο, το οποίο αγαπά τους καλούς μεζέδες και διοργανώνει συχνά πυκνά παρεΐστικες βραδιές γεμάτες μουσική και κέφι. Τις Δευτέρες για παράδειγμα, στο μαγαζί παίζει ρεμπετοκατάσταση, με μπουζούκι, μπαγλάμά και κιθάρες, ενώ τις Πέμπτες συνήθως εμφανίζονται οι Λάσκα, μια κομπανία με κλαρίνο, γκάιντα, βιολί και ηλεκτρική κιθάρα. Στα των μεζέδων, το μενού περιλαμβάνει μπριζολάκια λαιμού, σχαριαστό μανιτάρι πορτομπέλο με ντρέσινγκ βαλσάμικο, μπουκιές κοτόπουλου σε κόκκινη σάλτσα, ντάκο με ξινομυζήθρα Χανίων και ελιές Καλαμών, και πατάτα με σάλτσα σκόρδου και φυστίκι, μεταξύ άλλων. Για ένα μεζεδογεύμα με ελληνικά αποστάγματα ή craft μπίρες, υπολόγισε περί τα 12€ το άτομο.

Η Γη

Αλκαμένους 26 & Χορμοβίτου, σταθμός Λαρίσης, τηλ: 210 8823102

Κοντά στον Σταθμό Λαρίσης, αυτό το παλιάς κοπής κουτούκι, αποτελεί μια από τις πλέον αγαπητές «κρυμμένες» διευθύνσεις για τους λάτρεις του ρεμπέτικου, αλλά και του ωραίου μεζέ. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ρεμπέτικες κομπανίες μας κρατούν όμορφη συντροφιά με αγαπημένες μελωδίες, χωρίς μικρόφωνα, ενώ τσιμπολογάμε από τον κατάλογο καλοφτιαγμένα μεζεδάκια. Εδώ θα δοκιμάσεις μπουγιουρντί με παστουρμά, λουκάνικο με πράσο, κεφτεδάκια της Ναταλίας, μπεκρή μεζέ, γαύρο μαρινάτο, μαύρους γίγαντες, πατάτες τηγανιτές με τυρί, ντάκο και άλλα τέτοια ωραία. Τα ελληνικά αποστάγματα είναι ωραιότατα, το κρασί καλό και ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα στη μέση περί τα 15-18€ το άτομο, με αλκοόλ.

Μαχαιρίτσα

Αρμοδίου 2, Βαρβάκειος Αγορά, τηλ: 210 3312352

Το ταβερνείο της Στοάς Αθανάτων μέσα στη Βαρβάκειο, αναβιώνει εποχές παλιάς Αθήνας, φιλοκενώντας καθημερινά σχεδόν ένα δυνατό σχήμα που εγγυάται κέφι με έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια. Στον κατάλογο του θα βρεις ωραιότατα θαλασσινά εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι, όπως γαύρο μαρινάτο, πατάτες τηγανιτές, καλαμαράκια, γαρίδες σαγανάκι, τυροκαυτερή, αλλά και ποικιλίες κρεατικών αν είσαι φαν της στεριάς. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αρκετές επιλογές σε χύμα κρασί, και αποστάγματα, ενώ ο λογαριασμός θα έρθει περίπου στα 20€ για ένα μεζεδογεύμα με αλκοόλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v