Αγαπημένα στέκια για ζωντανή μουσική τα μεσημέρια της Κυριακής

Πενιές με ή χωρίς μικρόφωνα, εκλεκτοί μεζέδες στο τραπέζι και το κρασί να ρέει άφθονο. Τα μεσημέρια των Κυριακών μας αποκτούν νόημα.

Αγαπημένα στέκια για ζωντανή μουσική τα μεσημέρια της Κυριακής

Τα τραπεζάκια σιγά σιγά γεμίζουν μέρα μεσημέρι, το κρασί ρέει άφθονο και νόστιμα μεζεδάκια έρχονται μοσχοβολώντας στα τραπέζια. Οι μουσικοί κουρδίζουν, τα πρώτα κρασοπότηρα τσουγκρίζουν και μέσα σε λίγες ώρες πριν καν έρθει το βράδυ, όλο το μαγαζί γίνεται μια παρέα.

Μια κλασική Κυριακή μεσημέρι, σε αγαπημένα στέκια με ζωντανή μουσική.

Μαχαιρίτσα

Αρμοδίου 2, Βαρβάκειος Αγορά, τηλ: 210 3312352

Το νέο μουσικό μεζεδοπωλείο της Στοάς Αθανάτων μέσα στη Βαρβάκειο Αγορά, αναβιώνει εποχές παλιάς Αθήνας και από Πέμπτη μέχρι Κυριακή μεσημέρι φιλοξενεί γνήσια λαϊκά μουσικά σχήματα. Μάλιστα για την Κυριακή της Αποκριάς έχει ετοιμάσει ένα ωραιότατο πρόγραμμα με την Στέλλα Καρυδά από το μεσημέρι να ερμηνεύει έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα μαζί με τον δεξιοτέχνη Δημήτρη Ρέππα στο μπουζούκι και τη φωνή. Στον μικρό του κατάλογο θα βρεις ωραιότατα μαγειρευτά εδέσματα με μεράκι, όπως γαύρο μαρινάτο, πατάτες τηγανιτές, καλαμαράκια, γαρίδες σαγανάκι, τυροκαυτερή και άλλα τέτοια ωραία για να συνοδεύσεις τα τσιπουράκια σου. Λογαριασμός στα 20€ για ένα μεζεδογεύμα με αλκοόλ.

Μεταξού

Πυθοδώρου 10, Μεταξουργείο, τηλ: 2105120682

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Metaxou (@metaxou.ath)

Εδώ ήταν το σπίτι της εύπορης οικογενείας Μεταξά, το οποίο πλέον έχει γίνει μια παρεϊστικη ταβέρνα με όμορφη στεγασμένη πλακόστρωτη αυλή, και χουχουλιαστό εσωτερικό, όπου κάθε μέρα σχεδόν τα βράδια, και τα μεσημέρια της Κυριακής στήνονται γλέντια με εκλεκτές κομπανίες. Την ίδια στιγμή στα τραπέζια καταφθάνουν μεζεδάκια όπως το απάκι, το λουκάνικο με στάκα, η χοιρινή τηγανιά που σβήνεται με ξύδι, τα σμυρνέικα σουτζουκάκια και οι ρεβυθοκεφτέδες σε φωλιά από αραβική πίτα. Τα μαγειρευτά ημέρας είναι μια νόστιμη έκπληξη κάθε φορά, με μαμαδίσιες μυρωδιές, ενώ για ένα γεύμα εδώ υπολόγισε περί τα 18-20€ το άτομο, με χύμα κρασί.

Στέκι Πινοκλής

Μεγάλου Αλεξάνδρου 102, Κεραμεικός, τηλ: 21 0577 7355

Παραδοσιακό στέκι για μουσικόφιλους στο Γκάζι, ο Πινοκλής φιλοξενεί εξαιρετικούς μουσικούς από Δευτέρα μέχρι Σάββατο (ρεμπέτικο, παραδοσιακό) και Κυριακή μεσημεράκι (σμυρνέϊκα, καφέ αμάν κ.α.). Το περιβάλλον είναι παρεΐστικο, με σεβασμό στους μουσικούς, ενώ οι μεζέδες περιλαμβάνουν ελληνικές σπεσιαλιτέ και κάποια πιάτα με παραδοσιακές συνταγές από τη Μυτιλήνη. Χωριάτικες πίτες, τηγανιές κοτόπουλο με καταΐφι, ζουμερά μπιφτέκια και νόστιμοι γκιουζλεμέδες συγκαταλέγονται στα must του μενού. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-18€/ άτομο με επιπλέον χρέωση 3€ ανά άτομο για τους μουσικούς.

Οινομαγειρείο της Αλεξάνδρας

Δεκελέων 32, Γκάζι, τηλ: 21 0341 1876

Στην υπόγεια στοά της η «Αλεξάνδρα» είναι ένα αγαπημένο στέκι/ κουτούκι που διοργανώνει λάιβ με όργανα από δεξιοτέχνες, ενώ ετοιμάζει το απαραίτητο τσιμπολόγημα για μια πλήρη μουσικο-γευστική βραδιά. Εδώ, τα κλαρίνα, οι πενιές και οι χοροί ξεκινούν από τα μεσημέρια της Τετάρτης και της Κυριακής και κρατούν ως αργά, με το μαγαζί να γίνεται όλο μια παρέα. Το μενού περιλαμβάνει νοστιμότατους μεζέδες όπως παστουρμαδοπιτάκια, κατσικάκι στη λαδόκολλα, κεμπαπάκια, συκωτάκι χοιρινό με πατάτες τηγανιτές, μπουγιουρντί, πολίτικη σαλάτα, κρεατόπιτες με κιμά, παντζαροσαλάτα και φάβα. Ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με κρασί.

Καπνικαρέα

Ερμού 57 και Χριστοπούλου 2, τηλ: 210 3227394

Σε ένα στενό μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, κάτω από την εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, θα βρεις αυτό το δημοφιλές μεζεδοπωλείο, το οποίο βγάζει και τραπεζάκια έξω, με σόμπες και νάυλον και φιλοξενεί εξαιρετικούς μουσικούς μεσημέρια και βράδια και τις Κυριακές. Τα μεζεδάκια που βγαίνουν από την κουζίνα είναι ό,τι πρέπει για τη μέση και περιλαμβάνουν τηγανιές κοτόπουλο, κοντοσούβλι, γαρίδες σαγανάκι, κεφτεδάκια με δυόσμο, καγιανά και νόστιμες αλοιφές (τζατζίκι, τυροκαυτερή κ.α.). Εδώ θα ακούσεις από ικαριώτικα μέχρι ρεμπέτικα και λαϊκά. Ο λογαριασμός στα 20€ με τσίπουρο ή κρασί.

Ρακογυάλι

Πάρσης 5, Νέα Ιωνία, τηλ: 210 2525000

Μικρούλι τσιπουράδικο, με λιγοστά τραπεζάκια, το οποίο σερβίρει εκλεκτές γεύσεις και συχνά πυκνά, φιλοξενεί ρεμπέτικα λάιβ χωρίς μικρόφωνα τα μεσημέρικα του Σαββτοκύριακου. Κρεατικά και ψαρικά κατέχουν ίσες θέσεις στο μενού, και στα τραπέζια καταφθάνουν παστουρμαδόπιτες και κοτόπιτες, πολίτικο σαγανάκι, κεφτεδάκια γιανννιώτικα, γαλοτύρι, τηγανιά χοιρινή, μπακαλιάρος σκορδαλιά, σαρδέλα ψητή, μυδοπίλαφο και λοιπά πιάτα ημέρας. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και για τα πρώτα τσίπουρα με μεζέ (στα 2,5€) της ημέρας για τους μερακλήδες. Ο λογαριασμός για γεύμα με ούζο ή τσίπουρο στα 15€ το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v