Ο Μπέκαμ, ο Ρόμπι Γουίλιαμς και τα άλλα παιδιά στα ντοκιμαντέρ του Netflix

Αν ψάχνεις το επόμενο ντοκιμαντέρ που θα σου κρατήσει αχαλίνωτη binge watching συντροφιά, τότε είμαστε οι άνθρωποί σου.

Ο Μπέκαμ, ο Ρόμπι Γουίλιαμς και τα άλλα παιδιά στα ντοκιμαντέρ του Netflix

Το Netflix έχει βρεθεί πολλές φορές είναι η αλήθεια στο μάτι του κυκλώνα, τόσο από νυν αλλά κυρίως πρώην συνδρομητές του για την ποιότητα των προγραμμάτων που φιλοξενούνται στη streaming πλατφόρμα του. Όχι πάντα άδικα αν μας ρωτάς, ωστόσο εμείς σαν γνήσιοι υπερασπιστές της αλήθειας, θέλουμε να του βγάλουμε το καπέλο για τα πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ που μπορείς να δεις στο Netflix και να κολλήσεις μαζί τους αφού προσφέρονται για αθεράπευτο binge watching. Ανάμεσα τους τα βιογραφικά ντοκιμαντέρ συγκεντρώνουν δικαιολογημένα περισσότερο ενδιαφέρον, αφού ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής πολύ αγαπημένων προσώπων. Κάναμε μια σούμα με τα πιο εθιστικά εξ αυτών με την ελπίδα να μπουν άπαντα στη watchlist σου.

Sly

H αναγκαιότητα ενός τηλεοπτικού αφιερώματος στον Sly της καρδιάς μας ήταν δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Για αυτόν τον λόγο πανηγυρίσαμε με τις γροθιές μας υψωμένες όταν κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ για τον ημίθεο και βάλε Σιλβέστερ Σταλόνε ο οποίος σφράγισε μέσα από εμβληματικούς ρόλους τις κινηματογραφικές αναμνήσεις γενιών και γενιών. Δεν μας ενοχλεί καθόλου –ούτε μας νοιάζει καν- ότι πολλοί μέμφονται την καλλιτεχνική αξία κάποιων ταινιών του Σταλόνε και προφανώς γελούν με την υποκριτική δεινότητα του αμερικανού ηθοποιού. To Sly έρχεται κι αποκαθιστά την τάξη, δίνοντας το μικρόφωνο στον Σταλόνε για να εξιστορήσει τα πεπραγμένα του την ώρα που τυπάρες σαν τον Κουέντιν Ταραντίνο αλλά και τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ υποκλίνονται στην κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Ρόκι κι ο Ράμπο της καρδιάς μας.

Arnold

Aπό τον έναν κινηματογραφικό γίγαντα, περνάμε στον άλλον κι από τον Σιλβέστερ Σταλόνε, ας κάνουμε ένα κοντινό στον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ για να σου μιλήσουμε για το ντοκιμαντέρ του Netflix το οποίο μας συστήνει την ιδιόρρυθμη περσόνα του διάσημου ηθοποιού. Ο Σβαρτζενέγκερ κάθεται απέναντι από την κάμερα και μας αφηγείται τις σημαντικότερες στιγμές της πολυτάραχης ζωής του. Από το body building στην κατάκτηση του Hollywood κι από εκεί στη διακυβέρνηση της Καλιφόρνια το Αrnold θα σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό προβολής του.

Beckham

To δεξί πόδι του ποδοσφαιρικού θεού που λάτρεψε ο πλανήτης, η σχέση πατέρα-γιου με τον Άλεξ Φέργκιουσον, ο θυελλώδης έρωτας με τη Βικτώρια Μπέκαμ (την Posh από τις Spice Girls), η απιστία που τερμάτισε τα πρωτοσέλιδα των tabloids στο Ηνωμένο Βασίλειο, το διαρκές κυνήγι με τους παπαράτσι, το τρεμπλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η αποβολή του στο ματς με την Αργεντινή κι η μετέπειτα απομυθοποίησή του από τους Άγγλους φιλάθλους, το γκολ που έσωσε τους Άγγλους από μια οδυνηρή ήττα από την Εθνική Ελλάδος είναι μόνο κάποια από τα στιγμιότυπα που φωτίζει το ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Από την οθόνη μας παρελαύνουν όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί συνοδοιπόροι του Μπέκαμ και μιλούν για τον μεγάλο σούπερ σταρ ποδοσφαιριστή των 90s και των 2000s ενώ οι θεατές δεν γίνεται να μην συμπαθήσουν τον Ντέιβιντ, που η ζωή δεν του φέρθηκε τόσο καλά όσο νομίζουμε.

Robbie Williams

O αγαπημένος μας Ρόμπι κάθεται μπροστά στην κάμερα και βλέπει για πρώτη φορά ακυκλοφόρητο βίντεο υλικό της σπουδαίας τριαντάχρονης καριέρας του, σχολιάζοντας όλα όσα απαθανατίστηκαν. Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να πειστείς και να δεις το ντοκιμαντέρ του Netflix; Τότε ίσως χρειαστεί να σου πούμε, ότι ο Ρόμπι παραμένει αυτή η λατρεμένη εκκεντρική περσόνα με το φλεγματικό βρετανικό χιούμορ που δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Ταλαντούχος, βρωμόστομος κι ιδιαίτερα ευφυής ο τραγουδιστής που έσπασε όλα τα ρεκόρ σε πωλήσεις και charts μιλά για τους εθισμούς, τους δαίμονες κι όλα όσα τον κράτησαν ζωντανό.

Wham!

Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ των Wham, το ντοκιμαντέρ του Netflix ξετυλίγει την εκπληκτική τους ιστορία μέσω σπάνιου υλικού από το προσωπικό αρχείο της μπάντας. Από το 1982, μέχρι την αποχαιρετιστήρια συναυλία που έδωσαν μπροστά σε 72.000 θαυμαστές το 1986 στο Λονδίνο. Σε αυτά τα 4 χρόνια ο Τζωρτζ Μάικλ κι ο Άντριου Ρίτζλεϊ έγιναν ποπ είδωλα, σούπερ σταρ κι αφίσες σε εκατομμύρια εφηβικά δωμάτια σε ολόκληρο τον πλανήτη με το ντοκιμαντέρ να σκάβει σε άπειρο αρχειακό υλικό που αποκαλύπτει όλη τη θριαμβική πορεία του γκρουπ που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα μουσικά 80s.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v