Σούπερ ρομαντικές ταινίες για χουχούλιασμα με Netflix

Κλασικές και αγαπημένες, ολόφρεσκες και πολλά υποσχόμενες, ακόμα και διαδραστικές. Έξι ταινίες στο Netflix ιδανικές για χειμωνιάτικο χουχούλιασμα στον καναπέ.

Σούπερ ρομαντικές ταινίες για χουχούλιασμα με Netflix

Σκοτάδι από τις 5, κουβερτούλα, καναπές, ποπκόρν, κρασιά, εσύ και το έτερό σου ήμισυ και μια ρομαντική ταινία. Σκέφτεσαι καλύτερο τρόπο να περάσεις τα σκοτεινά απογεύματα του Νοεμβρίου; Όχι, αυτό φανταστήκαμε κι εμείς, και σου συγκεντρώσαμε σε μια λίστα τις πιο χουχουλιάρικα αγαπησιάρικες ταινίες που παίζουν αυτή τη στιγμή στο Netflix.

Love Actually (2003)

Όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν θα παλιώσει ποτέ. Η καλύτερη, τρυφερότερη, πιο συγκινητικά αστεία σπονδυλωτή ταινία που μας χάρισε ο βρετανικός κινηματογράφος είναι πάντα επίκαιρη τα Χριστούγεννα… αλλά και κάθε άλλη εποχή, εδώ που τα λέμε. Σκηνοθετεί και σεναριογραφεί ο Ρίτσαρντ Κέρτις, και πρωταγωνιστούν οι Χιου Γκράντ, Κόλιν Φερθ, Κίρα Νάιτλι, Μπιλ Νάι, Λίαμ Νίσον, Άλαν Ρίκμαν. Αλλά αυτό μάλλον το ήξερες.

Μικρά Αγγλία (2013)

Ίσως η καλύτερη ταινία του Παντελή Βούλγαρη, αντλεί το υλικό της από το ομώνυμο, συναρπαστικό μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη που εκτυλίσσεται στην Άνδρο, και αφηγείται τη ζωή της Όρσας, που αναγκάζεται να παντρευτεί τον άντρα που διάλεξε για κείνη η μητέρα της, αντί για αυτόν που αγαπά –και ο οποίος καταλήγει να παντρευτεί την αδερφή της. Πάρε χαρτομάντιλα, θα σου χρειαστούν. Πρωταγωνιστούν οι Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Ανέζα Παπαδοπούλου, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Καλαβρούζος.

Η Γυμνή Αλήθεια (2009)

Κλασικός εκπρόσωπος του είδους των ρομαντικών κομεντί που ανθούσε τη δεκαετία των 00s, το The ugly truth όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος του, είναι η ιστορία μιας δημοσιογράφου που δέχεται συμβουλές για τα γκομενικά της από τον κομμάτι άξεστο συνάδελφό της –συμβουλές οι οποίες, προς μεγάλη της έκπληξη, μπορεί τελικά να την βοηθήσουν όντως να βρει τον έρωτα. Σκηνοθετεί ο Ρόμπερτ Λουκέτικ και πρωταγωνιστούν οι Κάθριν Χέιγκλ και Τζέραλντ Μπάτλερ.

Έρωτας στα βαθιά (2023)

Φρέσκο, ολόφρεσκο διαμαντάκι από την Ιαπωνία με αγάπη –για να μη νομίζεις ότι μόνο στη Δύση ξέρουμε από ρομαντικές κομεντί– αφηγείται την ιστορία ενός μπάτλερ και μιας επιβάτισσας που προσπαθούν να διαλευκάνουν μαζί ένα φόνο σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με προορισμό το Αιγαίο. Αυτό που ακολουθεί είναι (το μάντεψες) έρωτας, μυστήριο και χάος. Σκηνοθετεί ο Γιούσουκε Τάκι και πρωταγωνιστούν οι Ριό Γοσιζάουα, Αόι Μιγιαζάκι.

Η Απίθανη Πιθανότητα του Έρωτα με την Πρώτη Ματιά (2023)

Το θρυλικό Serendipity των 00s θα σου θυμίσει αυτό το γλυκύτατο ταινιάκι, στο οποίο δύο ξένοι έρχονται κοντά σε μια πτήση για Λονδίνο, αλλά ένα παιχνίδι της μοίρας τους χωρίζει. Το να ξαναβρεθούν μοιάζει απίθανο –αλλά ο έρωτας ως γνωστόν αψηφά τα εμπόδια. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Βανέσα Κάσγουιλ, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Μπεν Χάρντι και την Χέιλι Λου Ρίτσαρντσον.

Διάλεξε τον Έρωτα (2023)

Θυμάσαι εκείνα τα βιβλία που αποφάσιζες τι θα γίνει παρακάτω, και πήγαινες αναλόγως την απόφαση στην αντίστοιχη σελίδα; Ε τώρα υπάρχουν και σε ταινίες, όπως σοφά μας δίδαξε πριν από μερικά χρόνια το Bandersnatch του Black Mirror. Και σε αυτήν εδώ την διαδραστική κομεντί, η ερωτική ζωή της Κάμι είναι στο χέρι σου… και έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στον σταθερό σύντροφο, τον χαμένο μεγάλο έρωτα και τον γοητευτικό ροκ σταρ. Σκηνοθετεί ο Στούαρτ Μακντόναλντ, και πρωταγωνιστεί η Λόρα Μαράνο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v