Βγήκαμε για ουίσκι και τζαζ στην Αθήνα

Ατμόσφαιρα ποτοαπαγόρευσης, ρετρό μπάρες, σαξόφωνα και ουίσκια από κάθε γωνιά του πλανήτη σε τέσσερα στέκια για μεγάλες νύχτες.

Βγήκαμε για ουίσκι και τζαζ στην Αθήνα

Η τζαζ ταιριάζει με ένα καλό, αρωματικό ουίσκι και, όπως θα’λεγε και ο Μπουκόφσκι, «δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα, η λύση πάντως είναι το αλκοόλ».

Συμφωνούμε, και ακολουθούμε τα βήματα που θα έγραφε για κάποιον παρακμιακό (ή και όχι) ήρωά του, πιάνοντας θέση σε μπάρες που αγαπούν τις μαύρες μουσικές και τα σκωτσέζικα, ιρλανδικά, ιαπωνικά, και πάει πίνοντας ,ουίσκι.

Bar 56

Πλουτάρχου 56, Κολωνάκι, τηλ: 2107231424

Σε υποδέχεται με διακόσμηση – αναδρομή στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, με τις παχιές πράσινες κουρτίνες, τα βιτρώ λαμπατέρ και τους δερμάτινους επιτοίχιους καναπέδες. Πιάσε θέση στη μπάρα με το δερμάτινο μαξιλαράκι, και απόλαυσε τζαζ μελωδίες αυστηρά από τη δεκαετία του ‘70 και πίσω, ενώ δοκιμάζεις ψαγμένες ετικέτες από μαλτ  ουίσκι που θα σου προτείνει ο συμπαθέστατος μπάρμαν Παναγιώτης, θαρρείς βγαλμένος από διήγημα του Μπουκόφσκι. Στην κάβα του θα βρεις επίσης ιρλανδικά και ιαπωνικά ουίσκι, καθώς και  μπέρμπον. Το απλό ποτό στα 7 ευρώ.

Jazz in Jazz

Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι, τηλ: 210 7258362

Ένα όνομα, μια τζαζ ιστορία. Το Jazz in Jazz είναι ένα θρυλικό στέκι, με ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη, ιδιαίτερα αγαπητό στους λάτρεις του σαξόφωνου, όσο και σε εκείνους του ψαγμένου ουίσκι. Η δισκοθήκη του αριθμεί χιλιάδες δίσκους και η κάβα του παραπάνω από 100 ετικέτες ουισκιού για να έχεις να δοκιμάζεις. Σπανιότερα, εδώ θα ακούσεις και μπλουζ ή κλασική μουσική, έτσι για αλλαγή. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ έχε κατά νου πώς πια μαζεύει και αρκετούς τουρίστες.

Low Profile Whisky bar

Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ: 2103620200

Κρατά χαμηλό προφίλ, αλλά οι γνώστες ξέρουν και το επιλέγουν για τις μουσικές, και την ωραία του κάβα. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι όσο σινεφίλ πρέπει και ιδανική για ρομαντικά τετ α τετ, αλλά και για βραδιές που απλά θες να βγεις έξω και να πιείς ένα καλό ουίσκι. Παίζει διαχρονικά τζαζ, blues και rock 'n' roll ακούσματα στην σωστή πάντα ένταση, σερβίρει νοστιμότατες μπρουσκέτες για να συνοδεύσεις το ποτό σου, και διαθέτει εξαιρετική ποικιλία σε σίνγκλ μαλτ. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 7€.

CV Distiller

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον, τηλ: 2107231767

Διαθέτει μια από τις πιο εντυπωσιακές μπάρες και κάβες της Αθήνας, με άπειρα spirits σε μια πλούσια, αρκετά σπάνια και ιδιαίτερη συλλογή αποσταγμάτων. Στον κατάλογό του θα βρεις περισσότερες από 900 ετικέτες από Σκωτία, Ιρλανδία, Αμερική και Ιαπωνία, αλλά και δυσεύρετα «διαμάντια», τα οποία κοστολογούνται αναλόγως. Αν… χαθείς, μη φοβηθείς, το προσωπικό είναι έμπειρο και θα σε κατατοπίσει. Οι μουσικές αγαπούν τη τζαζ, αλλά δεν περιορίζονται εκεί (τα Σαββατοκύριακα παίζει σε πιο κλαμπίστικους ρυθμούς), ενώ το κελάρι του φιλοξενεί βραδιές γευσιγνωσίας και cigar room. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v