Πού θα τα πιείς μονάχος στην Αθήνα

Χαλαρή ατμόσφαιρα, άνετη μπάρα, καθαρά ποτά. Σε αυτά τα μπαρ της πόλης θα βρεις, μοναχική ψυχή, ένα καταφύγιο για το ποτό σου.

Πού θα τα πιείς μονάχος στην Αθήνα

Θες μια φορά ή και παραπάνω να πιείς το ποτό σου μόνος. Χωρίς να σε ενοχλεί κανένας, να χαθείς στις σκέψεις σου, ίσως να γνωρίσεις και κάποια άλλη μοναχική ψυχή εκεί έξω.

Μαγκιά σου.

Το πίνειν μονάχος δεν είναι κατακριτέο, αντιθέτως, ενθαρρύνεται και αποτελεί δικαίωμα όλων.

Δες σε ποια μπαρ της πόλης μπορείς να βρεις καταφύγιο.

Galaxy Bar

Σταδίου 10, Σύνταγμα, τηλ: 21 0322 7733

Έτερος θρύλος της αθηναϊκής μπαρο-σκηνής, το Galaxy είναι ένα μπαρ αυθεντικά vintage, ηλικίας 50 και βάλε ετών, ένα κλασικό ποτάδικο από τα παλιά. Πιάσε θέση στη μπάρα, με φωτογραφίες διάσημων θαμώνων να συνθέτουν το φόντο του μπάρμαν και ετοιμάσου να απολαύσεις το ποτό σου σε φουλ χαλαρό κλίμα. Το ποτό εδώ είναι εμπειρία, με τη μουσική να παίζει χαμηλά ή και καθόλου, ανάλογα τη μέρα. Οι τιμές για τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Match Point

Αινιάνος 1, Πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 210 8250898

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by matchpoint.bistrot (@matchpoint.bistrot)

Θα το βρεις χωμένο σε έναν μικρό πεζόδρομο εκεί που η Λεωφόρος Αλεξάνδρας τερματίζει στην Πατησίων και θα δώσει νόημα στις κρύες και μοναχικές σου νύχτες με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του. Διακοσμημένο με όμορφες λεπτομέρειες και δεκάδες καδράκια στους τοίχους, παίζει ωραίες μουσικές από τζαζ μέχρι 60s, ενώ δεν αποκλείεται να πέσεις πάνω και σε κάποια έκθεση έργων τέχνης που διακοσμεί αναπάντεχα το εσωτερικό του. Το απλό ποτό στα 7€.

Foyer d’ Athenes

Κοδριγκτώνος 19, τηλ.: 2114125948

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Foyer_d_athenes (@foyer_d_athenes)

Ακριβώς δίπλα στον κινηματογράφο Τριανόν, αυτό το ιδιαίτερο μπαρ έχει όλα τα φόντα για να γίνει το αγαπημένο σου. Από τη διακόσμηση με το πάτωμα-σκακιέρα, τους μπορντώ τοίχους και τις αφίσες παλιών ταινιών, μέχρι την σινεφίλ ατμόσφαιρα και τις εξαιρετικές μουσικές σε χαμηλή ένταση που βγαίνουν από τα ηχεία του, το Foyer d’ Athenes θα σε κάνει να νιώσεις αμέσως οικεία. Φτιάχνει και πολύ ωραία κοκτέιλ, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Low Profile

Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ: 2103620200

Κόκκινοι τοίχοι, δερμάτινοι καναπέδες, σκαμπό με «πλάτη» στην μπάρα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες θρύλων της τζαζ και των μπλουζ στα κάδρα στήνουν την ιδανική φιλμ νουάρ ατμόσφαιρα για να πιείς σαν άλλος Μπόγκαρτ το ποτό σου στη στοά Μπολάνη. Και τι ποτό! Αν αγαπάς το ουίσκι, το Low Profile διαθέτει εξαιρετική ποικιλία σε single malt και παίζει μουσικάρες blues και jazz. Το απλό ποτό στα 7€.

Lucky Sparrow

Τριπτολέμου 44, Κεραμεικός

Μια pub είναι πάντα καλή ιδέα για να βγεις σόλο, πολλώ δε μάλλον αν διαθέτει μια τόσο μεγάλη και όμορφη μπάρα όπως αυτή που θα βρεις στο τυχερό σπουργίτι της Τριπτολέμου. Η ζεστασιά του μαγαζιού είναι έκδηλη με το που θα διαβείς την πόρτα του, ενώ στις βρύσες του θα ανακαλύψεις ιδιαίτερες ετικέτες εγχώριου και διεθνούς ζύθου για να ξεκινήσεις το πίνειν. Ωραιότατη η ποικιλία και σε ουίσκι, ενώ οι μουσικές παίζουν «σκληρά» σε ροκ και μέταλ. Τιμές από 5€ η μπίρα και 7€ το ουίσκι ή το απλό ποτό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v