Μηλόπιτες για φίλημα

Αν έχεις και του λόγου σου μια κάποια «ερωτική» σχέση με τις μηλόπιτες τότε πρέπει να πας σούμπιτ@ στις πιο λαχταριστές διευθύνσεις της πόλης.

Μηλόπιτες για φίλημα

Για κάποιο λόγο που κάνεις δεν έχει καταλάβει, οι μηλόπιτες είναι κάπως παρεξηγημένες στη χώρα μας. Δεν βρίσκονται στις πρώτες γλυκοεπιλογές των Ελλήνων κι εμείς παίρνουμε θέση εδώ ενώπιόν σου, προκειμένου ώστε να αντιστρέψουμε αυτή την αδικία. Μαζί μας σε αυτό το σημαντικό έργο έχουμε συνοδοιπόρους κάποιους μετρ του είδους που σερβίρουν καθημερινά μερικές από τις πιο εύγεστες κι έξτρα λαχταριστές μηλόπιτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Φτιάξαμε και μια λίστα όλο γλύκα, ώστε να αποθηκεύσεις τις διευθύνσεις και να τις έχει πάντα εύκαιρες στην πρώτη λιγούρα.

Hard Rock Café Athens

Aνδριανού 52, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0324 5170

Το Hard Rock Cafe Athens  βρίσκεται στο ιστορικό κομμάτι της πόλης της Αθήνας, μόνο λίγα λεπτά απόσταση από την Ακρόπολη. Αποτελεί το ιδανικό σημείο για να απολαύσεις κλασσικές αμερικάνικες γεύσεις, μετά από τη βόλτα σου στο κέντρο της Αθήνας, γιατί ποτέ δεν είναι κακό να νιώσεις και λίγο τουρίστας στην πόλη σου. Κι αν οι περισσότεροι το γνωρίζουν για τις κοκτεϊλάρες και τα μπέργκερ του, πρέπει να σου πούμε ότι στα επιδόρπιά του θα βρεις μια από τις καλύτερες μηλοπιτίσιες εκδοχές της πρωτεύουσας. Μιλάμε φυσικά για ένα παραδοσιακό αχνιστό σχεδόν Apple Cobbler με ζεστά χρυσοψημένα κομμάτια μήλου Granny Smith, παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλας, που θα χαρίσει αξέχαστες στιγμές στον ουρανίσκο σου.

Chez Estelle Treats & Sweets

Γρ. Κυδωνιών 4, τηλ: 21 1409 0629

Μια κουκλίστικη πατισερί από εκείνες που αγαπάς να ανακαλύπτεις, το Chez Estelle βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και έχει ένα γλυκύτατο εσωτερικό με ρετρό λεπτομέρειες, γεμάτο… γλύκα. Στην βιτρίνα της, θα βρεις ένα σωρό χειροποίητα καλούδια, τα οποία θα σε βάλουν σε μεγάλο δίλημμα ως προς την τελική επιλογή. Αν μετράς τη γνώμη μας, τότε πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία στην φανταστική μηλόπιτα που δικαιολογημένα καίει καρδιές. Εξαιρετικό και το αφράτο μα και ολόφρεσκο προφιτερόλ, το πεντανόστιμο banana split, η κρεμ μπρουλέ, και το σουφλέ σοκολάτας.

Poulette

Σουλίου 64, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 21 1111 4172

Το Poulette είναι ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία των βορείων προαστίων και δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας περί τούτου. Μπόλικα τα χειροποίητα καλούδια που μπορείς να βρεις στις βιτρίνες του, ωστόσο εμάς η καρδούλα μας χτυπά στο ρυθμό που στήνουν οι σιαγόνες μας όταν καταβροχθίζουν την ατομική μηλόπιτα του Poulette. Mε ζύμη βουτύρου Βρετάνης, βούτυρο αμύγδαλου, σπιτική γέμιση από φρέσκα ελληνικά μήλα αρωματισμένη με μπαχαρικά, το τελικό γευστικό αποτέλεσμα είναι άλλο να σ’το λέμε κι άλλο να το τρως.

Σουit

Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, τηλ.:21 0988 6192

Ο Μπάμπης Ζιντίλης είναι ένας από τους καλύτερους pastry chefs της χώρας και το Σουit είναι η ζωντανή απόδειξη που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Πρόκειται για έναν ναό γεμάτο γλυκούς πειρασμούς που σε καλούν να αμαρτάνεις και να «απατήσεις» τον διαιτολόγο σου. Ανάμεσα στις αμέτρητες εκδοχές, ξεχωρίζει η αφράτη και φρεσκοφουρνιστή μηλόπιτα που γίνεται δικαιολογημένα αντικείμενο έριδος για τους πελάτες που περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για ένα κομμάτι.

Πετέκ

3ης Σεπτεμβρίου 81, τηλ.: 21 0822 3955

Αν ρωτήσεις στα πέριξ της περιοχής που βρίσκεται το Πετέκ θα σου πουν «θα το καταλάβεις από τις ουρές» και θα έχουν δίκιο αφού πολλοί ψάχνουν αφορμή να επισκεφθούν αυτό το λατρεμένο πολίτικο ζαχαροπλαστείο που φημίζεται για το γαλακτομπούρεκό του. Στις σπεσιαλιτέ του πέρα από το γαλακτομπούρεκο θα βρεις και τη θρυλική πλέον μηλόπιτα με τριαντάφυλλο που μοσχομυρίζει αρώματα και κάθε μπουκιά είναι αρκετή για να σε στείλει ταξιδάκι στον γευστικό παράδεισο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v