Πανεύκολα γλυκά του δεκάλεπτου με γιαούρτι

Αν σου ήρθε η όρεξη για εύκολο γιαουρτογλυκό χωρίς να ταλαιπωρηθείς πολύ στην κουζίνα, τότε σου έχουμε τις κατάλληλες συνταγές.

Πανεύκολα γλυκά του δεκάλεπτου με γιαούρτι

Σεπτέμβρης μπήκε κι οι πίκρες που μας κέρασε είναι ήδη πολλές αφού αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε στη δουλειά γυρνώντας απρόθυμα από τις διακοπές μας. Με τούτα και με κείνα λοιπόν η ανάγκη ενός γλυκού κρίνεται πλέον επιτακτική για να πάνε κάτω τα φαρμάκια της επιστροφής. Με τον ελεύθερο χρόνο να είναι είδος υπό εξαφάνιση και τις υποχρεώσεις να τρέχουν ωστόσο, θα εκτιμηθούν αλλά και θα τιμηθούν δεόντως οι γρήγορες κι εύκολες συνταγές, που δεν θα μας κάνουν να μπαστακωθούμε για ώρες στην κουζίνα. Για αυτόν τον λόγο κάναμε τις ψακτικές μας και βρήκαμε πανεύκολα γλυκά με γιαούρτι, που θα είναι έτοιμα σε ελάχιστα λεπτά.

Γιαουρτογλυκό με μπισκότα 5 λεπτών

Υλικά: 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 1 συσκ. καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο), 2 συσκ. μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά).

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλας. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο μίγμα.

Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν. Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε απαλά. Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος. Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα. Αδειάζουμε και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά. Ισιώνουμε την επιφάνεια.

Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια. Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα. Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Συνταγή εδώ

Παγωτό γιαούρτι

Υλικά:1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 300 γρ. μέλι, 30-50 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα: μέλι, καρύδια, παστέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10x35 εκ. και βάζουμε όλο το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες.

Κόβουμε ένα κομμάτι από το μείγμα, το σπάμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε έναν πολυκόφτη. Προσθέτουμε το νερό σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να έχουμε την υφή παγωτού. Σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και παστέλι.

Συνταγή εδώ

Μους γιαουρτιού με λεμόνι και γλυκό του κουταλιού

Υλικά: 400 γρ. γιαούρτι αγελαδινό, πλήρες, 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.),  ξύσμα από 1 λεμόνι,  χυμός από 1 λεμόνι,  γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας (π.χ. κυδώνι ή περγαμόντο), για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση: Για τη μους γιαουρτιού με λεμόνι, ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και τον χυμό μέχρι να φτιάξουμε μια μους μετρίως σφιχτή.

Τη μοιράζουμε σε 6-8 ατομικά μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σφίξει εντελώς.

Σερβίρουμε τη μους γιαουρτιού με λεμόνι με το γλυκό κουταλιού που μας αρέσει. Εμείς εδώ επιλέγουμε γλυκό κουταλιού κυδώνι.

Συνταγή εδώ

Ζελέ γιαούρτι με φράουλες

Υλικά: 500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι 2%, 300 γραμ. κρέμα γάλακτος, 1 μπαστουνάκι βανίλια Μαδαγασκάρης, 10 γραμ. φύλλα (2 φύλλα των 5 γραμ. ή 5 φύλλα των 2 γραμ.) ζελατίνη, 5 κ.σ ζάχαρη άχνη, ολόκληρες φράουλες για γαρνίρισμα, κρύα σάλτσα φράουλας για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση: Για το ζελέ γιαούρτι με φράουλες χρειαζόμαστε ζελατίνη για να πήξει το γλυκό. Μουλιάζουμε πρώτα τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5΄. Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα. Με τη λάμα του μαχαιριού βγάζουμε τα σποράκια βανίλιας και τα ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος.

Στη συνέχεια, τη χτυπάμε με μίξερ χειρός μαζί με την ζάχαρη άχνη για 1,5 λεπτό, να γίνει παχύρρευστη. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό. Τις ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε την υγρή ζελατίνη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βρέχουμε με νερό μία φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση. Αδειάζουμε το ζελέ γιαούρτι και το παγώνουμε για 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Για να ξεφορμάρουμε, βουτάμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1΄ και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Στην τρύπα τοποθετούμε τις ολόκληρες φράουλες και περιχύνουμε με την κρύα σάλτσα φράουλας.

Η συνταγή εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v