Μακαρονάδες θαλασσινών για να εκτοξεύσεις τη γαστρονομική λίμπιντο

Τα θαλασσινά φημίζονται για την θετική τους επίδραση στη λίμπιντο και αυτές οι θαλασσινές μακαρονάδες αν μη τι άλλο θα εκτοξεύσουν τη γαστρονομική σου διάθεση (και όχι μόνο) στα ύψη.

Μακαρονάδες θαλασσινών για να εκτοξεύσεις τη γαστρονομική λίμπιντο

Μύδια, καλαμαράκια, γαρίδες και λοιπά οστρακόδερμα και οστρακοειδή είθισται πέρα από το να απογειώνουν τις μακαρονάδες να κάνουν το ίδιο και στην ερωτική διάθεση.

Δεν ξέρουμε βέβαια τι ερωτική διάθεση θα έχεις μετά από ένα γεμάτο πιάτο μακαρόνια, αλλά δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις τις παρακάτω πεντανόστιμες και σούπερ θαλασσινές μακαρονάδες.

Λιγκουίνι με μύδια και σάλτσα ντομάτας

Υλικά: 1 πακέτο (400γρ.) ζυμαρικά λιγκουίνι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 2 ντομάτες μετρίου μεγέθους, πλυμένες και ψιλοκομμένε,  1 κ.σ. πελτές ντομάτας, 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί (150 ml), 1 κιλό μύδια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1/2 κούπα σγουρό μαϊντανό (ή απλό μαϊντανό), πλυμένο και ψιλοκομμένο, τριμμένο πεκορίνο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Πλένουμε τα μύδια καλά, τα τρίβουμε με ένα βουρτσάκι και πετάμε όσα είναι ανοιγμένα.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε καλά.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα), ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κρασί.

Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η σάλτσα προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Μετά από 5 λεπτά η σάλτσα μας είναι έτοιμη -πρέπει να έχουν σωθεί όλα τα υγρά. Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.

Προσθέτουμε τα στραγγισμένα λιγκουίνι στο σκεύος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.

Αν δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το τυρί, πασπαλίζουμε και με λίγο τριμμένο πεκορίνο.

Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.

Συνταγή από εδώ. 

Λιγκουίνι με καλαμαράκια

Υλικά: 50 γρ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι, 2 σκ. σκόρδο, 1 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 120 γρ. κόκκινο κρασί, 600 γρ. ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, 500 γρ. καλαμαράκια, 1/4 ματσάκι μαϊντανό, 500 γρ. λιγκουίνι, 100 γρ. ντοματίνια

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Προσθέτουμε τα φύλλα του δεντρολίβανου, τον πελτέ ντομάτας, και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Σερβίρουμε γαρνίροντάς με φύλλα δεντρολίβανου.

Συνταγή από εδώ

Γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς

Υλικά: 8 γαρίδες μέτριες κατά προτίμηση φρέσκιες, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκ. σκόρδο, 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο, 1/4 φλ. ούζο, 1 πρέζα/ες καστανή ζάχαρη (προαιρετικά), 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ, 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 300 γρ. σπαγγέτι

Εκτέλεση: Βγάζουμε το κέλυφος από το σώμα και αφήνουμε το κεφάλι, γιατί σε αυτό κρύβεται όλη η νοστιμιά.  Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα.

Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.

Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά.

Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα.

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα.

Συνταγή από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v