Το Cupola στο Παγκράτι μας συστήνει μια ιταλική τρατορία όπως θα έπρεπε να είναι

Μια αυθεντική ιταλική τρατορία στα καλύτερά της σε περιμένει στο Παγκράτι για συγκλονιστικές παπαρδέλες ραγού και τα καλύτερα αραντσίνι της ζωής σου.

Το Cupola στο Παγκράτι μας συστήνει μια ιταλική τρατορία όπως θα έπρεπε να είναι

Η Παγκρατάρα ανέκαθεν κατείχε ξεχωριστή θέση στην καρδούλα των food lovers αφού στα δρομάκια της πάντοτε θα έβρισκαν έναν ή και περισσότερους καλούς λόγους για να γίνουν μόνιμοι θαμώνες της περιοχής. Εμείς ωστόσο είπαμε να ξαναματαεπισκεφθούμε το Παγκράτι για χάρη του Cupola το οποίο από όταν άνοιξε έγινε πόλος έλξης για τους λάτρεις του ιταλικού φαγητού.

Στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, το Cupola από το 2017 σερβίρει αυθεντική ιταλική κουζίνα στην καλύτερή της εκδοχή, αυτή που μυρίζει βασιλικό και φρεσκοφουρνιστή πίτσα, θυμίζοντας τις μικρές τρατορίες της Ρώμης ή της Νάπολης και τα ζεστά βράδια σε ένα παραδοσιακό ιταλικό εστιατόριο στη Φλωρεντία. Με φαντασία στις λεπτομέρειες και πάθος για την ιταλική γεύση, έχει καταφέρει να μεταφέρει ένα κομμάτι της ιταλικής dolce vita στο κέντρο της Αθήνας.

Το casual και φιλόξενο περιβάλλον του, η γραφική τοποθεσία, το χαμογελαστό προσωπικό και, πάνω απ’ όλα, η βαθιά νοστιμιά των πιάτων, έχουν μετατρέψει το Cupola σε σημείο αναφοράς για τα ιταλικά εστιατόρια και τις παραδοσιακές τρατορίες της πρωτέυουσας. Είτε ψάχνεις ένα lunch break, ένα χαλαρό μεσημεριανό με φίλους, είτε ένα ρομαντικό δείπνο με κερί και κρασί, εδώ θα βρεις τη γευστική ισορροπία ανάμεσα στο comfort και το fine-dining.

Ο executive chef Τάσος Θεοτόκης επιμελείται ένα upgraded comfort μενού που τιμά την παράδοση, αλλά δεν φοβάται τη δημιουργικότητα. Οι κορυφαίες, ολόφρεσκες πρώτες ύλες συναντούν παραδοσιακές ιταλικές συνταγές, εμπλουτισμένες με μια σύγχρονη πινελιά, όπως θα έκανε ένας καλός cuoco (μτφ: μάγειρας) σε μια τρατορία του Trastevere.

Φτάσαμε ένα σαββατιάτικο μεσημέρι και μπήκαμε σε ένα δίλημμα για το αν θα καθίσουμε τραπεζάκια στον γραφικό πεζόδρομο, στην άνετη και φιλόξενη σάλα ή στο εντυπωσιακό πάσο, με θέα την προετοιμασία της πίτσας και των φρέσκων ζυμαρικών στην ανοιχτή κουζίνα. Καλό είναι να προχωρήσεις σε κράτηση πριν το επισκεφθείς γιατί τις peak μέρες και ώρες δύσκολα θα βρεις ελεύθερο τραπεζάκι.

Εξαιρετική η λίστα των κρασιών που τιμά ξεκάθαρα τον ιταλικό αμπελώνα με ωραιότατες επιλογές που ξεκινούν από τα 20€ η φιάλη και 5€ το ποτήρι, κρατώντας πολύ προσιτές τις τιμές για κάθε wine lover πορτοφόλι.

Ξεκινήσαμε με τα σιγουράκια του μενού δοκιμάζοντας την αυθεντική Pizza Napoletana Margherita Bufala (13€), με τη λεπτή, αφράτη ζύμη να αναδεικνύει τις απλές, μα γευστικά θεϊκές γεύσεις του Νότου. Άλλωστε το μεράκι, η τέχνη και η ικανότητα των pizzaiolos φαίνεται στις πιο απλές συνταγές κι εδώ το Cupola κέρδισε τον σεβασμό μας. Ακολούθησαν τα φημισμένα Arancini Bolognese (9€) με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα παρμεζάνας, χρυσαφένια και γεμάτα άρωμα, αλλά και τα μοναδικά Mezzi Rigatoni Pistaccio (15€) με pesto φιστίκι βασιλικού, τυρί στρατσιατέλα και καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, τα οποία αποτέλεσαν μια ευχάριστη signature έκπληξη που ενώνει την παράδοση με τη φαντασία και δημιουργεί ένα έξοχο πιάτο.

Οι παπαρδέλες ραγού (16€) με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο χτένι, πεκορίνο και σάλτσα ντομάτας ήταν ολόσωστα μαγειρεμένες αναδεικνύοντας την πλούσια γεύση τους ενώ οι πιο πρωτεϊνικοί της παρέας είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσουν το στήθος κοτόπουλο (16€) με κρέμα πατάτας parmigiano reggiano και ένα ούλτρα τραγανό broccolini που κλέβει φυσικά την παράσταση.

Το τιραμισού συνίσταται για να κλείσει κάθε γεύμα κι εδώ θα το βρεις σε μια εξαίσια εκδοχή του.

 

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ.: 21 0710 4040

Facebook 

Instagram 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v