Κρεατοφαγία σε Δροσιά, Σταμάτα και Άγιο Στέφανο

Κρεατοφάγοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι, ειδικά αν βρεθούν όλοι μαζί στα μερακλήδικα στέκια Δροσιάς, Σταμάτας και Αγίου Στεφάνου.

Κρεατοφαγία σε Δροσιά, Σταμάτα και Άγιο Στέφανο

Φθινοπώριασε επιτέλους και μια χαρά την έχουμε είναι η αλήθεια, γιατί πήξαμε στις ιδρωμένες βόλτες φέτος το καλοκαίρι. Έτσι λοιπόν με τη ζακετούλα μας ανά χείρας ξεκινήσαμε τις ταβερνότσαρκες γιατί τα τσιμπούσια δεν σταματούν ποτέ. Εμείς που ανήκουμε στην μερακλήδικη κατηγορία των κρεατοφάγων ξέρουμε ότι στις γειτονιές της Δροσιάς, της Σταμάτας και του Αγίου Στεφάνου παίζουν τα καλύτερα στέκια για αυτό πού μας χάνεις, πού μας βρίσκεις εκεί τριγύρω θα είμαστε. Αν τώρα θες να έρθεις να μας βρεις, σου ετοιμάσαμε και λίστα με μοσχοτσικνιστές διευθύνσεις.

Γεύσεις απ’ την Πόλη

Στρ. Πετρίτη 5, Δροσιά, τηλ: 210 8133901

Ήρθε επιτέλους η ώρα να μιλήσουμε για το αυθεντικό πολίτικο κεμπάπ του «Γεύσεις από την Πόλη» το οποίο έρχεται σε τρεις σούβλες με αφράτες πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, ψητή ντομάτα και πιπεριά, ενώ το γιαουρτλού συνοδεύεται από χειροποίητη γιαουρτένια σάλτσα. Αν θες να πας την κρεατολαγνεία σε άλλο επίπεδο θα βρεις επίσης σμυρνέικα σουτζουκάκια, τυλιχτά, και ανατολίτικα ορεκτικά όπως παστουρμαλί (σαγανάκι με φέτα, παστουρμά, ντομάτα και σουτζούκι σε πήλινο) και πίτες Καισαρείας. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι κυμαίνεται στα 17€ περίπου το άτομο.

Πιπινιός

Πέππα 1, Σταμάτα, Τηλ.: 21 0621 6250

Aπό τις πιο θρυλικές κρεατοταβέρνες όλης της Αττικής, ο Πιπίνιος φέρνει κόσμο και κοσμάκη στη Σταμάτα για να δοκιμάσει τις σουβλιστές νοστιμιές του. Ξακουστή και κοσμαγάπητη καταρχάς για την προβατίνα της, η οικογενειακή αυτή ταβέρνα φτιάχνει επίσης ένα άκρως μερακλίδικο κοκορέτσι, αλλά και κοντοσούβλι και ένα αρνάκι στη σούβλα σκέτο λουκούμι. Προτείνουμε να πας με όλη την παρέα, για να δοκιμάσετε και τα τρία, μαζί με μπόλικο τζατζίκι και πατάτες τηγανιτές. Για ένα γεύμα εδώ με χύμα κρασί, υπολόγισε περί τα 15-17€ το άτομο.

Αγρόκτημα Ρεγκούκου

Αμυγδαλέζα, Σταμάτα, τηλ: 21 0621 7898

Ο Ρεγκούκος στην Σταμάτα σερβίρει σε μια καταπράσινη αυλή πιάτα παραδοσιακά και ελληνικά, με υλικά ολόφρεσκα από το αγρόκτημα.  Αυτό το αγρόκτημα της καρδιάς μας φέρνει την εξοχή στο οπτικό σου πεδίο και στο πιάτο σου, ξυπνώντας παραδοσιακές ταβερνίσιες αναμνήσεις. Συγκλονιστικά κρέατα, πίτες που και από μόνες τους αξίζουν τα λίγα έξτρα χιλιόμετρα που θα κάνεις απ’ το κέντρο, και μεγάλες, χορταστικές σαλάτες. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί γύρω στα 20-25€ το άτομο, χωρίς κρασί.

Πανάγος

Λεώφ. Τραπεζούντος 99, Άγιος Στέφανος, τηλ.:21 0621 7645

Στον Πανάγο, όλα θυμίζουν χωριό κι αυτό -δεν θα στο κρύψουμε- μας αρέσει ιδιαίτερα. Οι σχάρες παίρνουν φωτιά κι οι σούβλες στιφογυρνούν από το πρωί ώστε όλοι οι επισκέπτες της παραδοσιακής αυτής ταβέρνας να απολαύσουν τα φημισμένα πιάτα του. Ξεκινάμε με το κοκορετσάκι που λιώνει στο στόμα και συνεχίζουμε με αρνί σούβλας και προβατίνα για να γλείφεις ξελιγωμέν@ δαχτυλάκια. Η ψητή συκωταριά είναι επίσης must συνοδευτική επιλογή, όπως και το μοσχαρίσιο φιλέτο αν ο ουρανίσκος σου είναι κατά τι πιο εκλεπτυσμένος. Ο λογαριασμός στα 20-22€ κατ’ άτομο με κρασάκι.

Κόκκαλης

25ης Μαρτίου, Σταμάτα, τηλ.:21 0621 8015

Ο Κόκκαλης βρίσκεται στη Σταμάτα από το πολύ μακρινό 1932, γεγονός που επιβεβαιώνει πως πρόκειται για μια από τις πλέον ιστορικές επιλογές ολάκερης της Αττικής. Η διακόσμηση λιτή και παραδοσιακή κι ο κατάλογος του έχει μια έξτρα αδυναμία στα κρεατικά. Εδώ η φάση είναι αρνί στη σούβλα και κατσικάκι στη γάστρα για να τρώει η μάνα, ο πατέρας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και του παιδιού να μη δίνουν. Πού ‘σαι παιδί; Φέρε και μια κοκορετσάκι και μια αρνίσια παϊδάκια κι είμαστε μια χαρά. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Πέππας

Μακαρίου 5, Σταμάτα, τηλ.: 21 0621 8104

Ο Πέππας έχει περισσότερα από 40 χρόνια στην ταβερνίσια πλάτη του, προσφέροντας λουκούλλειες επιλογές σε όλους τους θαμώνες που γεμίζουν τα τραπεζάκια του. Σημείωσε στα οπωσδήποτε της παραγγελίας σου το κοκορετσάκι και το χοιρινό κοντοσούβλι, ενώ σπέσιαλ και καλοψημένα είναι τα παϊδάκια και το λουκάνικο. Μια σταβλίσια επίσης πάντα χρειάζεσαι ενώ εκλεκτά είναι και τα παϊδάκια κοτόπουλο. Αν θες να το μερακλώσεις κι άλλο τσίμπα κι ένα πεϊνιρλί. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 20-23€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v