Οι καλύτερες κρεατολάγνες αυλές της Αττικής

Σταβλίσιες μπριζόλες ή κοντοσούβλι; Παϊδάκια προβατίνας ή κοτόπουλα σούβλας; Στις καλύτερες κρεατολάγνες αυλές της Αττικής δεν υπάρχουν ψευτοδιλήμματα.
Οι καλύτερες κρεατολάγνες αυλές της Αττικής

Το καλοκαιράκι μας αποχαιρέτησε και τα πλέον εκνευριστικά καλωσορίσματα στη δουλειά –«καλό χειμώνα», «και τώρα τα κεφάλια μέσα»- κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επάνοδο μας στην εργασιακή καθημερινότητα. Όμως, όντας μαθημένοι στα δύσκολα, δηλώνουμε ευθαρσώς και μεγαλοφώνως πως θα αντέξουμε και θα αρχίσουμε από τώρα να μετράμε μέρες για τα Χριστούγεννα χωρίς ντροπή. Παράλληλα όταν βρίσκουμε ευκαιρία, θα παίρνουμε μαζί μας την καλύτερη παρέα και θα κινούμε προς τις καλύτερες κρεατολάγνες αυλές της Αττικής για να μη λείψουν τα παϊδάκια, οι σπαλομπριζόλες, τα λουκάνικα, τα σουβλογυριστά κοτόπουλα και τα ζουμερά μπιφτέκια από το τραπέζι μας.

Γίδι

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by gidi_metamorfosi (@__gidi_)


Το Γίδι στη Μεταμόρφωση μπήκε στη ζωή μας πριν κάποιο καιρό κι έχει σκοπό του να αναβιώσει τη παλιά κι αρκούντως αγαπημένη χασαποταβέρνα, που αγαπήσαμε από παιδιά. Οι άνθρωποι του μαγαζιού απλώνουν τραπεζάκια σε μια πανέμορφη αυλή και περιμένουν όποιον κρεατοφαγά περάσεις τις πύλες του γιδιού για να τον καλοταΐσουν. Αν βρεθείς προς το Γίδι, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το εκλεκτό χοιρινό Iberico και το ξακουστό χοιρινό Mangalitsa, προσούτο προβατίνας, αρνίσια παΐδάκια, φρυγαδέλια και τις γιγαντιαίες σπαλομπριζόλες του. Αν είσαι αρκετά μερακλής θα δοκιμάσεις και πατσά ή μοσχαρόσουπα. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 30€ το άτομο μαζί με κρασί.

Το Ρεμούτσικο

Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, Τηλ:  21 0970 4515



Από το 1982 όταν και πρωτοάνοιξε το Ρεμούτσικο τις πόρτες του, η αυλή του γεμίζει με κόσμο, που έχει μια δεδηλωμένη αδυναμία στα κρεατικά. Το προσωπικό του μαγαζιού τιμά την παράδοση της κρεατοταβέρνας ετοιμάζοντας πεντανόστιμα πιάτα. Τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια θα σε συναρπάσουν, ενώ αν είσαι έξτρα μερακλής αξίζει να παραγγείλεις και παϊδάκια προβατίνας. Αυτό που επιβάλλεται να δοκιμάσεις ωστόσο, είναι  το χοιρινό κοντοσούβλι, το οποίο γίνεται πάντα ανάρπαστο. Είναι φτιαγμένο από πανσέτα και λαιμό εναλλάξ, μαριναρισμένο με μουστάρδα, σκόρδο, αλατοπίπερο και ρίγανη. Οι πανσέτες και οι καλοψημένες μπιφτεκάρες δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου, όπως και το γλυκόπιοτο κρασί. Για ένα πλήρες γεύμα, συμπεριλαμβανομένων των κρασακίων υπολόγισε 15-20€ κατ’ άτομο.

Ο Τάσος

Αιγίνης 9, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0561 6106

Από το 1967 κι έπειτα το κρεατοφαγικό στέκι στις περιοχές του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας έχει μόνο ένα όνομα. Ο Τάσος λοιπόν με το όνομα έχει μια τεράστια αυλή – και μια μίνι παιδική χαρά για να τρώνε ήσυχοι γονείς και παππούδες-που γεμίζει με κρεατολάγνους κάθε ηλικίας. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις, κοκορέτσι, γαρδούμπα, κοντοσούβλι, εξοχικό, σπληνάντερο, γουρουνόπουλο σούβλας, παϊδάκια, νεφρά και γλυκαδάκια από αρνάκι, συκώτι από αρνάκι, μοσχαρίσιο φιλέτο σουβλάκι και ψαρονέφρι σε ψητή ντομάτα. Μαζί με μπύρες ή κρασί υπολόγισε περί τα 17-20€ το άτομο, ενώ θα κεραστείς το γλυκάκι ή το φρουτάκι σου μόλις ζητήσεις τον λογαριασμό.

Μυρτιά

Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη τηλ.: 210 9370708



«Οικονομικά, δροσερά και κρεατοφαγικά» θα μπορούσε να είναι το μπούμερ σλόγκαν της Μυρτιάς που μαζεύει όλους τους καλοφαγάδες της Νέας Σμύρνης στα τραπεζάκια της αυλής της, εδώ και χρόνια. Από το μενού της Μυρτιάς ξεχωρίζουν οι φλογέρες, το σαγανάκι, το σπιτικό τζατζίκι, τα κολασμένα τυροπιτάκια τα αρνίσια παϊδάκια, το συκώτι και τα ζουμερά μπιφτέκια. Η μπριζόλα της Μυρτιάς είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο το οποίο αξίζει μόνος/η σου να ανακαλύψεις στην πρώτη δυνατή ευκαιρία και να γλείφεις δαχτυλάκια. Μαζί με κρασί υπολόγισε περί τα 15-20€ το άτομο.

Κρυστάλλης

Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Παλαιά Πεντέλη τηλ.: 210 6136838

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Evaggelos Balaskas (@ebalaskas)


Κάτω από τη δροσιά της Πεντέλης μπορείς να απολαύσεις τις γευστικές δημιουργίες του Κρυστάλλη στον καταπράσινο κήπο της ξακουστής ταβέρνας που μνημονεύεται από τους κρεατοφάγους της πιάτσας. Το σκηνικό, απλό, παραδοσιακό και λατρεμένο. Απλωμένα τραπεζάκια κάτω από τις φυλλωσιές όσο οι ψήστες μάστορες φορτώνουν με κοντοσούβλια, λουκάνικα, κοκορέτσι, γουρουνόπουλο και αρνάκι τη σούβλα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 18-20€ το άτομο, μαζί με το απαραίτητο συνοδευτικό κρασί.

Μιχάλης

Βαλαωρίτου 20, Χαλάνδρι τηλ: 21 0681 5166

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by IN F🍩🍔DIES (@infoodies)



Είσαι φαν της αγνής ελληνικής 70ιλας ενώ συγχρόνως ανήκεις στην τιμημένη φυλή των μπιφτεκολάγνων; Βάλε στο gps σου τη διεύθυνση του Μιχάλη κι όλα μετά θα πάρουν τον δρόμο τους. Πιάνεις που λες, θέση σε ένα από τα τραπεζάκια της αυλής και παραγγέλνεις για τη μέση συκώτι στα κάρβουνα, ωραιότατα βλίτα, φρεσκοκομμένες πατάτες, κολοκυθάκια τηγανιτά και χειροποίητη τυροκαυτερή. Έπειτα ενημερώνεις τον σερβιτόρο για τον αριθμό των μπιφτεκιών –περιχυμένων με ψιλοκομμένη ντοματούλα γιατί έτσι μας αρέσει- που θα βρεθούν στο τραπέζι και αναμένεις. Αφού φας, μας ευχαριστείς για την πρόταση. Μαζί με κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεφύγει από τα 20-25€ το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v