Κοντινές φθινοπωρινές αποδράσεις για τους χειμερινούς κολυμβητές της καρδιάς μας

Ο Οκτώβρης μοιάζει ως ο ιδανικός μήνας για να χτίσεις κολυμβηταρένιο κορμί, απολαμβάνοντας παραθαλάσσιες κοντινές εκδρομές μια ανάσα από την πρωτεύουσα.

Κοντινές φθινοπωρινές αποδράσεις για τους χειμερινούς κολυμβητές της καρδιάς μας

Το καλοκαιράκι πάει μας άφησε εδώ και καιρό, κι αισίως βαδίζουμε ημερομηνιακά στα μισά του φθινοπώρου. Όσο λοιπόν κάποιοι νοσταλγούν παραλίες και βουτιές, περιμένοντας πότε θα ξαναφτάσει ο Μάης κι ο Ιούνης, εμείς βγάζουμε τα ρούχα μας, φοράμε το μαγιουδάκι μας κι ετοιμαζόμαστε για απλωτές σε κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς. Σαν  επίδοξοι χειμερινοί κολυμβητές θα εκμεταλλευτούμε τις σχετικά καλές θερμοκρασίες και τις ακόμη καλύτερες τιμές στα καταλύματα από αυτές που ισχύουν κατά τη θερινή σεζόν και θα εκδράμουμε σε μέρη αγαπημένα. Αν θες και σου βαστάει, έλα μαζί μας.

Αίγινα                               

Δεν την ξεχνάμε, πολύ την αγαπάμε. Μια ωρίτσα δρόμος, και τα βρίσκεις όλα… σε κόμπακτ συσκευασία. Και χρωματιστά αρχοντικά, και γραφικά σοκάκια. Και μια παραλιακή περαντζάδα χιλιομέτρων ιδανική για ποδηλατάδες που καταλήγει στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας. Και αρχαίο ναό (την Αφαία, κοντά στην Αγία Μαρίνα) και σούπερ νερά –αν πάρεις το βαρκάκι από την Πέρδικα ως το απέναντι ακατοίκητο νησάκι που λέγεται Μονή. Ωραία νερά θα βρεις βέβαια και στο Κλειδί, ενώ για φαγητό σημείωσε τον Σκοτάδη για ψαρικά και το Κρητών Γεύσεις για ωραία κρητική κουζίνα. Στο Hotel Aegina θα απολαύσεις μια εξαιρετική διαμονή με 62€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση.

Άστρος

Το παράλιο της… καρδιάς μας για κοντινές αποδράσεις, και δημοφιλής προορισμός για Αθηναίους και μη, βρίσκεται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα και τα βαθυγάλαζα νερά του Αργολικού Κόλπου, και είναι ό,τι πρέπει για αποδράσεις αστραπή, ρομαντικές βόλτες σε σοκάκια και δροσερές βουτιές. Στο «νησί» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, θα βουτήξεις στην παραλία Πόρτες η οποία είναι ιδανική για windurfing, ή στον Ατσίγγανο με την ψιλή άμμο και τα ρηχά νερά. Στον Λιόκηπο θα πας για εξαιρετικά κρέατα και σουβλιστά της ώρας, ενώ στο Στέκι θα φας νόστιμο ψαράκι και μεζεδάκια πλάι στο κύμα.

Στην νοτιανατολική πλευρά του Άστρους ο υδροβιότοπος της λίμνης Μούστου προσελκύει χιλιάδες φυσιοδίφης επισκέπτες που απαθανατίζουν την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου, ενώ στα 4 χιλιόμετρα μακριά από το Άστρος πρέπει να επισκεφθείς τη φημισμένη Μονή Λουκούς.

Αν ψάχνεις πού να μείνεις τότε το Αggelos Studio είναι ιδανική λύση, με το κόστος του δίκλινου για μια διανυκτέρευση στα 65€.

Τριζόνια

Κι όμως ούτε 3 ώρες μακριά από την Αθήνα, υπάρχει ένα υπέροχο νησάκι στον Κορινθιακό που πολλοί δυστυχώς δεν γνωρίζουν.

Εδώ η ατμόσφαιρα είναι παλιού, φιλόξενου ελληνικού νησιού, με ήσυχα ταβερνάκια, γαλήνιους οικισμούς, παραλιακή περαντζάδα και όμορφη θέα. Τα αυτοκίνητα εδώ δεν επιτρέπονται – άλλη μια εγγύηση απόλυτης ηρεμίας – ενώ το μόνο σάουντρακ στα ουζερί είναι το τσούγκρισμα των ποτηριών και το κύμα, με φόντο την καταπράσινη ενδοχώρα – το νησί καλύπτεται από ευκάλυπτους, αμυγδαλιές, ελαιώνες και αμπέλια. Αν είσαι σκαφάτος τότε είναι πολύ πιθανό να γνωρίζεις ήδη ότι στα Τριζόνια εξαιρετικό καταφύγιο αποτελεί το λιμάνι του νησιού. Πρόκειται για ένα πανέμορφο φυσικό λιμάνι, αγκυροβόλι για σκάφη και ιστιοπλοϊκά. Για βουτιές βάλε στο gps σου, την Πούντα, τα Άσπρα Χαλίκια και τις Καψάλες κι είναι βέβαιο ότι θα θυμάσαι για μια ζωή κι όχι επειδή ξεπάγιασες.

Στο Hotel Boutique Iasmos μπορείς να μείνεις χωρίς να δώσεις περισσότερα από 62€ τη βραδιά για ένα δίκλινο.

Λίμνη Ευβοίας

Είναι, κατά κοινή ομολογία, το ομορφότερο χωριό της Εύβοιας: Η Λίμνη, που δεν έχει λίμνη αλλά θάλασσα, με τις κατακόκκινες κεραμιδοσκεπές που στολίζουν τα λευκά σπιτάκια της, τη μεγάλη παραλιακή περαντζάδα που είναι ιδανική για απογευματινά ουζάκια πλάι στο κύμα, και τη μικρή βοτσαλωτή παραλία στην άκρη του χωριού που ενθαρρύνει τα Οκτωβριανά μας πλατσουρίσματα. Η ωραιότερη ίσως παραλία στα πέριξ της Λίμνης είναι εκείνη των Ροβιών, με τη μεγάλη αμμουδιά και τα ρηχά νερά της. Αν ξεμακρύνεις λίγο (και η αλήθεια να λέγεται, η Βόρεια Εύβοια προσφέρεται για… αυτοκινητάδες και εξερευνήσεις) οι παραλίες της χερσονήσου της Λιχάδας, και ιδιαίτερα τα Γιάλτρα, το Γρεγολίμανο και ο Άγιος Γεώργιος θα σε αποζημιώσουν με τα βαθυγάλανα νερά τους.

Koukounaries apartments είναι μια value for money επιλογή διαμονής με το κόστος διανυκτέρευσης ανά δίκλινο δωμάτιο στα 55€.

Γαλαξίδι

Παραδοσιακά συνδεδεμένο με τις φθινοπωρινές αποδράσεις μας, το Γαλαξίδι είναι μια απροσδόκητη μεν, φανταστική δε επιλογή για να εκδράμουμε εδώ κοντά: Τρεις ωρίτσες μακριά από την Αθήνα, με αίσθηση νησιού αλλά χωρίς καράβια και συνωστισμούς, στα πόδια του πάντα δροσερού Παρνασσού και με ένα σωρό επιλογές για εξερεύνηση γύρω του.

Επιβλητικά καπετανόσπιτα με χρωματιστές προσόψεις, μαρμάρινες αψίδες, βοτσαλωτές αυλές γεμάτες πολύχρωμα λουλούδια, πέτρινα μπαλκόνια στολισμένα με τα παλιά ακρόπρωρα των πλοίων και κατακόκκινες κεραμοσκεπές είναι το σκηνικό κάθε βόλτας στα ανηφορικά σοκάκια του Γαλαξιδίου. Εδώ, ανάμεσα σε καφεδάκια πλάι στο κύμα και τσιμπούσια με θαλασσινά και ουζάκια, θα βολτάρεις επίσης στη μεγάλη παραλιακή περαντζάδα που ξεκινά από την ακτή Οιάνθης και συνεχίζει απέναντι, στους πρόποδες του πευκόφυτου λόφου που ακουμπά στη θάλασσα και απολαμβάνει πανοραμική θέα στην αμφιθεατρική χτισμένη πόλη απέναντι. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Γαλαξίδι, ο Άγιος Βασίλειος έχει σούπερ νερά και μεγάλα βότσαλα μέσα κι έξω από το νερό για να φχαριστηθείς τις βουτιές σου.

Στο γλυκύτατο Filoxenia δεν θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα από 50€ τη βραδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v