Νίκησε τη μελαγχολία της επιστροφής σχεδιάζοντας κοντινές αποδράσεις

Αν θες λίγο ακόμα καλοκαίρι, τότε μην χάνεις στιγμή και ξεκίνα να οργανώνεις την επόμενη κοντινή απόδραση του Σεπτέμβρη.

Νίκησε τη μελαγχολία της επιστροφής σχεδιάζοντας κοντινές αποδράσεις

Γύρισες στη δουλειά κι έχουν αρχίσει κάποιοι αχρείοι συνάδελφοι να επαναλαμβάνουν ότι ήρθε η εποχή που κάθε κατεργάρης θα μπει στον πάγκο του κι ότι τα κεφάλια μέσα πια. Παράλληλα ανάμεσα μας κυκλοφορεί μια ακόμη χειρότερη φάρα, η οποία αυξάνεται και πληθύνεται, ευχόμενη καλό χειμώνα. Κάπως έτσι, έχεις βουτηχτεί στην μελαγχολία και λησμονάς τις στιγμές που έτρεχες με ξέπλεκες τις κοτσίδες σου – ή και όχι- για να προλάβεις να παραγγείλεις και δεύτερο κοκτεϊλάκι πάλι στο κύμα. Μην στεναχωριέσαι και μη βαρυγκομάς, εμείς είμαστε εδώ, να σου απλώσουμε το χέρι και να σε παρακινήσουμε να οργανώσεις την επόμενη κοντινή απόδραση του Σεπτέμβρη.

Στο Αγκίστρι με ποδήλατο (ή και χωρίς)

Ένα εισιτήριο με το ferry boat θα σου κοστίσει 27€ πήγαινε-έλα, το ποδήλατο το φορτώνεις στο πλοίο δωρεάν, αλλά και ποδήλατο να μην έχεις το Αγκίστρι είναι τόσο μικρούλι που πας άνετα από το λιμάνι στην παραλία με τα πόδια. Από εκεί που θα σε αφήσει το φέρι, η παραλία-σταρ του νησιού που λέγεται Χαλικιάδα απέχει κάτι παραπάνω από ένα χιλιόμετρο (ή περί το ένα τέταρτο με τα πόδια) ενώ για να πας στην παραλία στο Μεγαλοχώρι θα περπατήσεις ένα 20λεπτο. Αν έχεις ποδήλατο, θα εξερευνήσεις και τις νότιες παραλίες του νησιού, όπως είναι η Απόνησος, αλλά και τη λίμνη που δεν περίμενες να βρεις σε ένα τόσο δα νησάκι.

Στο ξενοδοχείο Αμπάτης θα βρεις ωραιότατα δίκλινα με το κόστος της διανυκτέρευσης να ανέρχεται στα 59€.

Το Κάστρο και τα Λουτρά της Κυλλήνης

Μια από τις πιο ανεξερεύνητες γωνιές της Πελοποννήσου, το Κάστρο της Κυλλήνης λέγεται Χλεμούτσι (Κλερμόντ, αν το προτιμάς γαλλιστί) το έχτισαν οι Φράγκοι τον 13ο αιώνα, και είναι βγαλμένο από παραμύθι –ειδικά τα βράδια, που φωτίζεται μαγικά. Είναι επισκέψιμο, και μάλιστα σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, ό,τι πρέπει για να κάνεις μια βόλτα χέρι-χέρι πριν κατηφορίσεις προς την φαντασμαγορική παραλία των Λουτρών της Κυλλήνης.

Κι εδώ θα βρεις τον ζευγαρο-παράδεισό σας: Ονειρική, απαλή σαν πούδρα αμμουδιά χωρίς ούτε ένα βοτσαλάκι, που απλώνεται σε χιλιόμετρα ολόκληρα, και καταλήγει σε τέλεια, γαλαζοπράσινα νερά. Μείνε οπωσδήποτε μέχρι το ηλιοβασίλεμα, ο ήλιος που βουτά στην θάλασσα είναι σκέτο υπερθέαμα. Οργάνωση υπάρχει σε ένα μικρό μόνο σημείο (και μια πολύ διακριτική καντίνα στο πίσω μέρος της παραλίας για τα απαραίτητα) όλη η υπόλοιπη παραλία για πάρτη σου. Το Ηοtel Dougas είναι μια εξαιρετική επιλογή διαμονής στο κοντινό Αρκούδι με το δίκλινο να κοστίζει 55€ τη βραδιά συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Ποιος είπε ότι είναι κακό να μένεις στην Ψάθα;

Ναι στην Ψάθα στην Αττική, γιατί όχι; Εδώ θα βρεις «χαλαρά» ταβερνάκια που απλώνουν τα ξύλινα τραπέζια τους δίπλα στο κύμα, ωραία διάφανα νερά και μια απέραντη αμμουδιά με τις ξαπλωστρομπρέλες περιορισμένες σε ένα (μικρό) κομμάτι. Μπόνους ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα και μερικά café-bar που αγναντεύουν τον κλειστό κολπίσκο. Ολόφρεσκο ψαράκι και λοιπούς θαλασσομεζέδες θα απολαύσεις στα τραπεζάκια που απλώνουν δίπλα στο κύμα, στην άκρη της παραλίας, ο Σακελλάρης και ο Άγγελος.

Στα Blikas Houses το δίκλινο κοστίζει 75€ ανά διανυκτέρευση παρέχοντας όλα τα κομφόρ που χρειάζεσαι.

Λακωνική Μάνη

Γοητευτική και αγαπημένη ανεξαρτήτως εποχής, η θαρρείς φτιαγμένη για road trip Λακωνική Μάνη προσφέρει το τέλειο πακέτο εξόρμησης: Καφεδάκι στην Αρεόπολη, με τους πετρόχιστους πύργους και τις καταπράσινες αυλές, σεπτεμβριανή ησυχία στο Οίτυλο στην πλαγιά του βουνού μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ειδυλλιακές βόλτες στο Γύθειο, sightseeing στα εντυπωσιακά σπήλαια του Διρού με τις όμορφες λιμναίες διαδρομές τους, εξορμήσεις στο… ορμητήριο του Γερολιμένα και παραμυθένιες εικόνες στη Βάθεια συνθέτουν τον πλουραλιστικό της χαρακτήρα.

Στο Aktaion στο Γύθειο θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για μια ευχάριστη διαμονή. Το δίκλινο κοστίζει 47€ τη βραδιά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v