Δέκα καλοί λόγοι για να πας τώρα Νέα Σμύρνη

Μια πανέμορφη πλατεία, ένα καταπράσινο άλσος, ψητοπωλεία, θρυλικά μπαράκια. Σου δίνουμε δέκα καλούς λόγους για να βάλεις πλώρη νεοσμυρνιώτικη.

Δέκα καλοί λόγοι για να πας τώρα Νέα Σμύρνη

Στη βρετανική Γκάρντιαν η Νέα Σμύρνη μεσουρανεί στο τοπ τεν γειτονιών στην Ευρώπη, μεταξύ γειτονιών που βρίσκονται στην Ουτρέχτη, στη Μαδρίτη, και στην παραμυθένια Βιέννη και τη ρομαντική Μασσαλία. 

Στις καρδιές μας ήταν πάντα όμως στο τοπ 10 των περιοχών αυτής της πόλης για πολλούς λόγους.

Δες παρακάτω δέκα καλούς για να την επισκεφτείς ξανά – και ξανά.

Η πλατεία

Πλατεια Νεας Σμυρνης P1160785

Είναι από τις πιο ωραίες και πιο ζωντανές της Αθήνας και όχι άδικα. Με τα σιντριβάνια της, την πεζογέφυρα που την ενώνει με το Άλσος, το απέραντο γκαζόν, τα δέντρα και τις λίμνες της κερδίζει και την καρδιά του πιο ιδιότροπου. Μπόνους τα δεκάδες καφέ και εστιατόρια που την πλαισιώνουν κάνοντας την must προορισμό για κάθε λογής ηλικίας, από πιτσιρίκια που πιάνουν πόστο στα παγκάκια της, μέχρι 30άρηδες και ηλικιωμένους.

Το άλσος

My-Hood 9

Πέρα από την ξακουστή πλατεία της, η Νέα Σμύρνη μνημονεύεται και για το μεγάλο Άλσος της περιοχής όπου μαζεύονται καθημερινά εκατοντάδες Νεοσμυρνιώτες και μη για να απολαύσουν τη δροσιά του. Στο κέντρο του θα βρεις το χαρακτηριστικό αναψυκτήριο που προσφέρει καφέδες χυμούς και σνακ, όσο χαλαρώνεις στο τραπεζάκι σου. Αν έχεις παιδιά, είναι ίσως το ιδανικό μέρος για να τα ξαμολήσεις και να χαρούν τη φύση, ενώ οι διαδρομές για τζόκινγκ είναι ό,τι πρέπει για αερόβιο σε πράσινο φόντο.

Άρωμα Πλατείας

25ης Μαρτίου 19, πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ: 210 9357505

Παραπάνω είπαμε για καφέ στην πλατεία, και το Άρωμα είναι ένα εξ’ αυτών, ίσως το αγαπημένο μας. Τον χειμώνα ανάβει το όμορφο τζάκι στο πορφυρά διακοσμημένο εσωτερικό του, ενώ όταν ανοίγει ο καιρός τα τραπέζια έξω στην πλατεία γίνονται ανάρπαστα για καφεδάκι, τσάγια και σνακ. Διαθέτει και αρκετές επιλογές επιτραπέζιων. Συχνά φιλοξενεί και μουσικά σχήματα, τζαζ βραδιές ή guest DJs.

Νίκος

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 36, τηλ: 210 9356865

Χρόνια μαγαζί δίπλα στο γήπεδο του Πανιωνίου φημισμένο για τις ποιοτικές χειροποίητες πίτες του, ο Νίκος έχει μεγαλώσει γενιές ολόκληρες με τα εκλεκτά εδέσματά του, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ μετά τους ζόρικους αγώνες της τοπικής ομάδας. Η 40ετής εμπειρία στο τυροπιτο-κουρμπέτι φαίνεται σε κάθε μπουκιά των εδεσμάτων: Τυρόπιτες, κρεατόπιτες, μπουγάτσες, λουκανικόπιτες και μελόπιτες γίνονται ανάρπαστες εδώ και χορταίνουν στομάχια και ψυχές νεοσμυρνιωτών και όχι μόνο.

Amigos

Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, τηλ: 2109332220

Η μεξικάνικη γωνιά της Νέας Σμύρνης βαστά χρόνια στο ίδιο πόστο και σε μεταφέρει στη χώρα των σομπρέρο και του chilli con carne μέσα από την έθνικ διακόσμησή της και τα ωραία σε γεύση και ποσότητα πιάτα της. Όλη η αφρόκρεμα του μεξικάνικου φαγητού είναι εδώ έτοιμη να σε απογειώσει γευστικά και πικάντικα: από fajitas, nachos σε σούπερ ποικιλία και χειροποίητα burritos μέχρι καυτερό chili con carne και γενναιόδωρες μερίδες συνταγών με tex mex και ευρωπαϊκές επιρροές. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό μεξικάνικο γεύμα με μία μαργαρίτα στα 25€/ άτομο.

Μυρτιά

Αϊδινίου 55, τηλ.: 210 9370708

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μυρτια (@myrtia_)

Κλασικά τραπέζια ταβέρνας, παρεΐστικη ελληνική μουσική, άψογο σέρβις και στοιχειώδης κατάλογος με έμφαση στα κρεατικά. Η Μυρτιά δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στα συν οι μεγάλες μερίδες: τα παϊδάκια έρχονται… σε βουναλάκια, ενώ υπερ-χορταστικά είναι και τα μπιφτέκια και οι μπριζόλες της – αλλά και οι κερασμένοι λουκουμάδες με σοκολάτα ή μέλι στο τέλος. Το τζατζίκι είναι φονικό και από τα καλύτερα που θα δοκιμάσεις στην Αθήνα. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο με ωραίο, δικό τους κρασί.

Στου Βαλέσα - Όλα στη Λαδόκολλα

Αγίας Σοφίας 91, τηλ: 21 2106 6868

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by OhFoodItsYouAgain (@ohfooditsyouagain)

Θες να φας κρεατικά σε πολύ καλές τιμές; Στου Βαλέσα όλα τα ψητά σερβίρονται στη λαδόκολλα, και τα τσιμπούσια δεν έχουν τέλος. Στο τραπέζι καταφθάνουν μπιφτεκάκια χοιρινά ή μοσχαρίσια, φιλέτο κοτόπουλο, κοντοσούβλι χοιρινό, αυγά με λουκάνικο και πατάτες τηγανιτές, φέτα με φύλλο κρούστας και μέλι, σαλάτες Βαλέσα με κόκκινη λόλα, καρότο, ντοματίνια, ξινόμηλο και κατίκι Δομοκού, αλλά και χορταστικές ποικιλίες για όσους θέλουν να δοκιμάσουν λίγο από όλα. Έχει και πιάτα ημέρας, όπως φασολάκια με αρακά, γεμιστά, παστίτσιο κ.α. Λογαριασμός στα 15-20€ κατ’ άτομο με χύμα κρασί.

Επιτόκιο

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 19, τηλ.: 210 9350232

Ιστορικό ποτάδικο της περιοχής, το Επιτόκιο μετρά τα χρόνια του σε δεκαετίες (πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το μακρινό 1987), παίζει ωραίες μουσικές από όλο το φάσμα της ροκ –από old school μέχρι alternative– και σερβίρει φανατικά βαρελίσιες μπύρες και φτηνά, καθαρά ποτά, στα 7€, ενώ διαθέτει και έναν άκρως ενδιαφέροντα κατάλογο κοκτέιλ. Επίσης, φιλοξενεί τακτικά πάρτι και guest DJ’s στα decks του, πάντα με εναλλακτικό μουσικό προσανατολισμό.

Kenko Japanese Restaurant

Ελευθερίου Βενιζέλου 22, τηλ:  210 9350728

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kenko (@kenko_japanese_restaurant)

Σε έναν μίνιμαλ χώρο, το Kenko κρατά ψηλά τον πήχη εδώ και χρόνια, και σε υποδέχεται με special rolls, εξαιρετικές σαλάτες και φοβερά ταρτάρ. Δοκίμασε ταρτάρ σολομού με tobiko και juzu-honey dressing, συνέχισε με μια σπέσιαλ σαλάτα Kenko με ανάμεικτα λαχανικά, αβοκάντο, γαρίδες και dressing φρούτων και… ολοκλήρωσε με Kenko Roll, ήτοι τηγανητό ρολό σολομού, Philadelphia, αυγά χελινοδονόψαρου και γλυκιά σως ή ένα Hawaiian maki με γαρίδα τεμπούρα, αβοκάντο και  mayo, σολομό, τόνο και ikura και teriyaki σως. Λογαριασμός από 20€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Pop Up

25ης Μαρτίου 13, τηλ.: 211 2137681

Τελευταίο αλλά διόλου καταϊδρωμένο, το Pop Up έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νύχτα (και τη μέρα) της Νέας Σμύρνης, και βγάζει τραπεζάκια πάνω στην πλατεία, για καφέ, brunch, ποτό και κοκτέιλ. Στο εσωτερικό του τα βράδια γίνεται το έλα να δεις από κόσμο που χορεύει σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς, ενώ η μπάρα βγάζει εξαιρετικές δημιουργίες από τον signagure κατάλογο που ανανεώνεται διαρκώς. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v