Η Ακτή Ασημάκη είναι η τέλεια μυστική παραλία της Αττικής

Πολύ κοντά στο Σούνιο, η Ακτή Ασημάκη είναι η τέλεια παραλία για τις τελευταίες σεπτεμβριάτικες βουτιές σου. Κι έχει και φανταστικά ταβερνάκια γύρω της.

Η Ακτή Ασημάκη είναι η τέλεια μυστική παραλία της Αττικής

Είναι πια κοινό μυστικό ότι ολόκληρη η ακτογραμμή γύρω από το Σούνιο κρύβει μικρούς, κρυφούς αμμουδερούς κολπίσκους που είναι ο ένας ωραιότερος από τον άλλο. Στο δρόμο που χάραξε το ΚΑΠΕ, αυξάνονται πλέον και πληθύνονται τα ποστ για «άλλη μια κρυφή παραλία με κρυστάλλινα νερά (Αιγαίο γαρ) και οργάνωση που λάμπει διά της απουσίας της». Μια τέτοια είναι και η Παραλία Ασημάκη, ένα δεκάλεπτο μακριά από τον Ναό του Ποσειδώνα, στον δρόμο που οδηγεί προς το Λαύριο.

Μίλα μου για παραλία

Φανταστική, ευρύχωρη αμμουδιά, από αυτές που σπανίζουν στην Αττική, με λίγο μόνο βοτσαλάκι εκεί που σκάει το κύμα, και καθαρά ανοιχτογάλαζα νερά που βαθαίνουν σταδιακά, ό,τι πρέπει για πιτσιρίκια. Ξαπλώστρες και τέτοια ενοχλητικά δεν έχει, φέρε την ομπρέλα σου, αλλά για προμήθειες δεν χρειάζεται να μεριμνήσεις: Το ταβερνάκι πάνω από την παραλία φροντίζει για τα απαραίτητα σε takeaway καφέδες και μπύρες, ενώ στον κεντρικό δρόμο λίγο πριν στρίψεις θα βρεις ωραιότατο φούρνο για πίτες και λοιπές πικνικ-ο-λιχουδιές. Επίσης, το παρακείμενο Κάμπινγκ Βάκχος, κάνει delivery καφέδες, σουβλάκια, μπέργκερ αλλά και κοκτέιλ στην παραλία.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη, και το πάρκινγκ σχετικά άνετο. Στον χάρτη τη βρίσκεις εδώ

Και τι άλλο έχει να κάνουμε εδώ γύρω;

Πρώτος και καλύτερος, φυσικά, ο Ναός του Ποσειδώνα, που παραμένει ανοιχτός μέχρι τη δύση του ηλίου, που (σίγουρα έχεις ακούσει πως) φαίνεται από εδώ φαντασμαγορική. Το εισιτήριο κοστίζει 10€. Μετά, έχεις να δεις τον πανέμορφο Εθνικό Δρυμό Σουνίου, με το ξακουστό σπηλαιοβάραθρο που λέγεται πολύ εύγλωττα Χάος, το αρχαιότερο θέατρο της Ελλάδας, που βρίσκεται στο Θορικό, και το πολύ ενδιαφέρον Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, που θα σου μάθει όλα όσα δεν ήξερες ότι ήθελες να μάθεις για τα μεταλλεία του Λαυρίου.

Διαβάστε περισσότερα - Το Λαύριο είναι η τέλεια μονοήμερη 

Εμείς για το φαγητό ήρθαμε

Και πολύ καλά κάνατε, γιατί η περιοχή συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία της Αττικής, και όχι δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Για του λόγου μας το αληθές, πιάσε τραπέζι στο Συρτάκι, για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, και ένα συγκλονιστικό ριζότο καλαμαριού με μελάνι σουπιάς, στην αυλή του Θόδωρος κι Ελένη στα Λεγραινά για τέλειους θαλασσινούς μεζέδες σαν τις γαρίδες που πανάρονται με σουσάμι και σερβίρονται με ελαφριά σως σκόρδου, και στον σταθερά αγαπημένο μας Φόρο στο Λαύριο, στην υπερυψωμένη αυλίτσα του οποίου απολαμβάνουμε φρέσκο ψάρι και πεντανόστιμα θαλασσινά με θέα θάλασσα. Με τα απαραίτητα ουζάκια, θα υπολογίσεις περί τα 20€ το άτομο στον Φόρο, γύρω στα 20-25€ για μεζεδάκια στο Θόδωρος κι Ελένη, και περί τα 30€ στο Συρτάκι.

Διαβάστε περισσότερα - Αυτά είναι τα καλύτερα ταβερνάκια στο Σούνιο 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v