Σούπερ υγιεινές συνταγές με 3 μόνο υλικά

Και οικονομία, και ελάχιστη ώρα στην κουζίνα, και χαμηλές θερμίδες. Αυτές οι συνταγές τα έχουν όλα.

Σούπερ υγιεινές συνταγές με 3 μόνο υλικά

Για εκείνες τις μέρες που βαριέσαι να μαγειρέψεις, αλλά δε φτάνουν και τα λεφτά για delivery, και δεν θες να φορτωθείς και περιττές θερμίδες… κοινώς, που τα θες μονά-ζυγά δικά σου, ανακαλύψαμε τέσσερις συνταγές που τικάρουν όλα τα κουτάκια.

Σπανακόπιτα με αραβική πίτα

Υλικά:
2 αραβικές πίτες ολικής άλεσης, 300 γρ. φύλλα από σπανάκι, 100 γρ. μοτσαρέλα (ή ricotta), 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα φύλλα από σπανάκι, ώστε να σοταριστούν για λίγα λεπτά έως ότου πέσει ο όγκος τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια, το προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τη γέμιση στις δύο αραβικές πίτες.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Υγιεινά τρουφάκια με χουρμάδες και κακάο

Υλικά:
14 αποξηραμένοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, 6 κ.σ. κακάο σε σκόνη, 4 κ.σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 20 λεπτά σε ζεστό νερό. Τους χτυπάμε στο μούλτι μαζί με το κακάο και το λάδι καρύδας. Δεν πειράζει αν μείνουν μερικά κομματάκια χουρμά. Έτσι τα τρουφάκια θα έχουν και υφή. Με ένα κουταλάκι του γλυκού χωρίζουμε το μείγμα σε 10 μικρές μερίδες. Τις βάζουμε όπως είναι στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις κάνουμε μπαλάκια, και αποθηκεύουμε σε βαζάκι στο ψυγείο.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Vegan μηλόπιτα

Υλικά:
3 κόκκινα μήλα, 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή ό,τι άλλο βούτυρο θέλουμε), 50 γρ. βρώμη, 1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο καρύδας και το ανακατεύουμε με τη βρώμη. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Ανακατεύουμε τα μήλα με το μείγμα βρώμη-βούτυρο και το μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Κολοκυθάκια και βλίτα λαδερά με φέτα

Υλικά:
500 γρ. καθαρισμένα βλίτα, πλυμένα, στεγνωμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια, 500 γρ. κολοκυθάκια (όσο μικρότερα και τρυφερότερα βρούμε), καθαρισμένα από τις δύο άκρες τους, 1½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα ή σκληρό κατσικίσιο τυρί, 200 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια (μαύρο, ροζ, πράσινο)
Για το σερβίρισμα: λίγο ελαιόλαδο, λίγο ξίδι της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/3 από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια (ολόκληρα) και τα βλίτα. Ανακατεύουμε μερικές φορές μέχρι τα βλίτα να μαραθούν. Προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε να καλυφθούν τα υλικά και, μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, χωρίς καπάκι. Προσθέτουμε τη φέτα (ή το κατσικίσιο τυρί) και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε το υγρό να πάρει ξανά βράση.

Μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι το τυρί σχεδόν να λιώσει, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε άφθονο φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριών και – προσεκτικά– λίγο αλάτι (το φαγητό θα είναι ήδη σχετικά αλμυρό από τη φέτα). Το σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο. Την ώρα του σερβιρίσματος, περιχύνουμε κάθε μερίδα με 1-2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες από ξίδι της αρεσκείας μας.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v