5 παραλίες της Αττικής… σαν σε νησί

Καθαρά νερά, νησιώτικα τοπία, άμμος και ψιλό βοτσαλάκι σε πέντε αττικές παραλίες ό,τι πρέπει για τα Σαββατοκύριακά σου.

5 παραλίες της Αττικής… σαν σε νησί

Αν αποσυνθέσεις την ιντερνετική γκρίνια για τις παραλίες της Αττικής, θα σου μείνουν μια πολυκοσμία, ένα λίτρο βενζίνης υπερτιμολογημένο στα 2€, και πολλοί άνθρωποι που θεωρούν τις παραλίες ιδιοκτησία τους και στέλνουν απειλητικά μηνύματα «μην τις γράφετε, μαζεύεται κόσμος». Που πάει να πει, κάποιοι εξ ημών είναι μισάνθρωποι. Οι υπόλοιποι… ξέρουμε πού θα πάτε τα προσεχή Σαββατοκύριακα.

Το Βγέθι

Ίσως το πιο νησιώτικο από τα νησιώτικα τοπία της Αττικής, το Βγέθι βρίσκεται στην Κερατέα, βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου (γι’ αυτό είναι τόσο διάφανα), έχει ψιλό βοτσαλάκι έξω και πολλά ψαράκια μέσα στο νερό –φέρε οπωσδήποτε μάσκα, ο βυθός του είναι φαντασμαγορικός. Δεν έχει απολύτως καμία οργάνωση, οπότε φέρε ό,τι προμήθειες μπορεί να χρειαστείς. Όταν πεινάσεις για τα καλά, το Δασκαλειό και τα ταβερνάκια του απέχουν ένα τέταρτο με το αυτοκίνητο από εδώ.

@in2life_gr Σε βρήκε ο Αύγουστος στην πόλη; Τα λέμε στο Βγέθι 💕 #athens #beach #fyp #greecetravel #traveltok #summer ♬ Sail Away - lovelytheband

Διαβάστε περισσότερα - Μια τέλεια μονοήμερη για μπάνιο και φαγητό στην Κερατέα 

Το Νησί του Ντούνη

Ακριβώς δίπλα στη μικρή, γλυκύτατη, αμμουδερή παραλία της Αλθέας στην Αγία Μαρίνα, θα βρεις άλλη μια επίσης αμμουδερή παραλία, με ψιλό βοτσαλάκι εκεί που σκάει το κύμα, από την οποία μπορείς να περπατήσεις μέσα στο νερό και να βρεθείς σε ένα τοσοδούλικο νησάκι με μικρές αμμουδιές, ό,τι πρέπει για τις ρομαντικές ψυχές ανάμεσά μας. Καμία από τις προαναφερθείσες παραλίες δεν είναι οργανωμένη, οι «στεριανές» όμως (όχι αυτές του νησιού) έχουν λίγη σκιά από αρμυρίκια και βραχάκια, αν είσαι τυχερός/η ή έρθεις καθημερινή.

Το Προσήλι

Παίρνει άνετα το βραβείο «πιο τιρκουάζ νερά στην Αττική». Είναι ένας μικρός, γλυκύτατος βοτσαλωτός κολπίσκος σκιασμένος από ένα μικρό αλλά φουντωτό πευκοδάσος. Είναι μικρούλι και γεμίζει εύκολα, αλλά αν έρθεις νωρίς ή σχετικά αργά όλο και κάπου θα βρεις να απλώσεις την πετσέτα σου –ξαπλώστρες και τέτοια δεν έχει. Σημείωσε ότι τα νερά του βαθαίνουν απότομα, οπότε προσοχή στα πιτσιρίκια. Στην άκρη της παραλίας θα βρεις βραχάκια ιδανικά για βουτιές, ή για να απλώσεις την πετσέτα σου όπως κάνουμε στα Λιμανάκια.

Διαβάστε περισσότερα - Η τέλεια μονοήμερη είναι στο Πόρτο Γερμενό 

Το Τσίου

Μας βλέπεις πώς κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια να μην πούμε το ΚΑΠΕ, για να αποφύγουμε τα σχόλια «ώχου πια με το ΚΑΠΕ». Το Τσίου που λες είναι μια τόση δα παραλιούλα πολύ κοντά στο ΚΑΠΕ, που είναι με τη σειρά του πολύ κοντά στο Σούνιο, και βρέχεται από τα ίδια, διάφανα αιγαιοπελαγίτικα νερά. Έχει φανταστική αμμουδιά και ψιλό βοτσαλάκι, και γεμίζει γρήγορα καθότι είναι τοσοδούλι –έλα νωρίς, ή αργά. Το βρίσκεις στον χάρτη εδώ, το προσεγγίζεις από εύκολο μονοπάτι των 5 λεπτών περπάτημα. Σημείωσε ότι στα δεξιά έχει μια μικρή σπηλιά στην οποία μπαίνεις με μακροβούτι.

Η μυστική παραλία κάτω από τον Άγιο Νικόλαο

Όχι η μεγάλη αμμουδιά του Αγίου Νικολάου της Αναβύσσου, που μαζεύει όλη την Αθήνα μαζί με τα ξαδέρφια της, η άλλη, που θα βρεις στον χάρτη εδώ, θα την προσεγγίσεις από το μονοπάτι που ξεκινά από το εκκλησάκι, και θα έχεις την ησυχία σου –και το ρομάντζο σου. Έχει όμορφα νερά, σκιά από τον παρακείμενο βράχο, και βραχάκια μέσα στο νερό για βουτιές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v