Φτηνά ΣΚ κοντά στην Αθήνα: Τα Τριζόνια

Μαζέψαμε τα λίγα μπαγκάζια μας κι ετοιμαστήκαμε για να αριβάρουμε στα Τριζόνια, ένα ειδυλλιακό και καταπράσινο νησάκι στον Κορινθιακό.

Φτηνά ΣΚ κοντά στην Αθήνα: Τα Τριζόνια

Η επιστροφή από τις διακοπές μας βρήκε τους περισσότερους, να αναζητούν εναγωνίως μια ακόμη κοντινή απόδραση. Ένα σαββατοκύριακο κάπου κοντά στην Αθήνα να γιορτάσουμε όπως του πρέπει το αποκαλόκαιρο. Αν τώρα ψάχνεις προορισμό, τι θα έλεγες να έρθεις μαζί μας για να πάμε μια εκδρομή σε ένα νησάκι του Κορινθιακού.

Πώς πάμε εκεί;

Έχει νησί ο Κορινθιακός θα ρωτήσεις με το δίκιο; Κι όμως! Τα Τριζόνια, περί τις 3 ώρες οδήγησης (για διόδια και βενζίνη πήγαινε έλα υπολόγισε περί τα 125€) και ολιγόλεπτης μεταφοράς με το καραβάκι από τα Χάνια Φωκίδας απέναντι, στο νησί (με το κόστος του οne-way εισιτηρίου να ανέρχεται στα 2€) κρύβει μια μικρή εναλλακτική όαση για οικογένειες.

Κι από πού κρατάει η σκούφια τους;

Για την προέλευση της ονομασίας του νησιού κυριαρχούν τρεις απόψεις. Σύμφωνα με την πρώτη το νησί πήρε το όνομά του από το ομώνυμο ζωύφιο, σύμφωνα με την δεύτερη άποψη το όνομα αποτελεί παραφθορά του τριονήσια, όνομα που περιέγραφε το σύμπλεγμα των Τριζονίων που περιλαμβάνει τρία κύρια νησιά (Αγ. Ιωάννης, Πλανέμι και Πρασούδι), ενώ σύμφωνα με την τρίτη άποψη το όνομα προέρχεται από τις τρεις ζώνες, δηλαδή από τα τρία σημεία πρόσβασης στο νησί.

Τι έχει να κάνουμε εδώ που ήρθαμε;

Εδώ η ατμόσφαιρα είναι παλιού, φιλόξενου ελληνικού νησιού, με ήσυχα ταβερνάκια, γαλήνιους οικισμούς, παραλιακή περαντζάδα και όμορφη θέα. Τα αυτοκίνητα εδώ δεν επιτρέπονται – άλλη μια εγγύηση απόλυτης ηρεμίας – ενώ το μόνο σάουντρακ στα ουζερί είναι το τσούγκρισμα των ποτηριών και το κύμα, με φόντο την καταπράσινη ενδοχώρα – το νησί καλύπτεται από ευκάλυπτους, αμυγδαλιές, ελαιώνες και αμπέλια. Αν είσαι σκαφάτος τότε είναι πολύ πιθανό να γνωρίζεις ήδη ότι στα Τριζόνια εξαιρετικό καταφύγιο αποτελεί το λιμάνι του νησιού. Πρόκειται για ένα πανέμορφο φυσικό λιμάνι, αγκυροβόλι για σκάφη και ιστιοπλοϊκά.

Το νησί, μεγέθους 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δεν προσφέρεται για ξενύχτια με ξεφάντωμα και βόλτες με το αυτοκίνητο, αφού το ξαναγράψουμε για να το χωνέψεις εδώ τα μηχανοκίνητα απαγορεύονται. Είναι όμως ιδανικό για παραθαλάσσια και ορεινή πεζοπορία, ψάρεμα στα πλούσια νερά της περιοχής και ατελείωτες ώρες στα μεζεδοπωλεία για ουζάκια.

Καμιά βουτιά θα ρίξουμε;

Και μια και δύο κι όσες θες. Το νησί διαθέτει τρεις παραλίες. Η μεγαλύτερη, με την κοκκινωπή αμμουδιά της, βρίσκεται στην θέση Πούντα 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι κι είναι σίγουρο ότι θα σε αφήσει έκθαμβο με τα διάφανα και κρυστάλλινα νερά της. Στα Τριζόνια θα βρεις ακόμη δύο μικρές παραλίες που ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες. Αυτές που λες βρίσκονται στην νότια και δυτική πλευρά αντίστοιχα του νησιού, απέναντι από την Πελοπόννησο κι έχουν μια σμαραγδένια απόχρωση στα νερά τους, που έτσι και φωτογραφηθεί θα γίνει το talk of the town των ακολούθων σου στο Instagram.

Προσβάσιμη με καϊκάκι μόνο (σε συνεννόηση με κάποιον από τους ντόπιους) είναι και η γλυκύτατη και πανέμορφη παραλιούλα του Μονόλιθου.

Πού να φάμε;

To Porto Trizonia είναι ίσως το καλύτερο εστιατόριο των Τριζονίων με καλομαγειρεμένα θαλασσινά πιάτα και μια υπέροχη θέα να συνοδεύει το γεύμα σου εκεί. Στην ψαροταβερνίτσα Σπηλιά τώρα, γεύεσαι ότι φέρνει το καΐκι ενώ πίνεις τα ουζάκια σου δίπλα στο Κύμα, ενώ στην Ostria μπορείς να δοκιμάσεις μπόλικες νοστιμιές του τόπου.

Για ποτάκι και γλυκό αλλά και αλμυρό τσιμπολόγημα το Saloon θα σε ενθουσιάσει, όπως και το γραφικότατο Remezzo στο Λιμανάκι.

Πού να μείνουμε;

Στο Nikolitsa Appartments στη Γλυφάδα Φωκίδας (1 χιλιόμετρο μακριά από τα Τριζόνια) θα βρεις πολύ συμπαθητικά δίκλινα με 60€ τη βραδιά, ενώ στο Hotel Boutique Ίασμος προσφέρονται value for money δωμάτια με το δίκλινο να κοστίζει 71€ ανά διανυκτέρευση.

Εξαιρετική επιλογή και το Trizonia Mare Suites με το δίκλινο να κοστίζει 95€ ανά διανυκτέρευση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v