Φτιάξε το προσωπικό σου γυμναστήριο με 60 ευρώ

Δεν χρειάζονται πολλά (λεφτά) για να αποκτήσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να προπονηθείς στο σπίτι. Δες τα απαραίτητα.

Φτιάξε το προσωπικό σου γυμναστήριο με 60 ευρώ

Αποφάσισες να ξεκινήσεις ενδυνάμωση όπως το μπάτζετ σου είναι ελάχιστο; Μην αποκαρδιώνεσαι. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις (ακόμα) αλτήρες, μπάρες και τα συναφή.

Με ελάχιστο κόστος – το πολύ 60 ευρώ – μπορείς να πάρεις τα απολύτως απαραίτητα για μια αποτελεσματική προπόνηση και στην πορεία βλέπεις.

Ποια είναι αυτά;

Ένα σετ λάστιχα

Θα σου λύσουν τα χέρια και θα σε καλύψουν για όλες της μυϊκές ομάδες, σαν να είχες μια τροχαλία στο σπίτι. Ένα σετ λαστίχων προσφέρει ικανοποιητική αυξομοίωση του βάρους, μιας και μπορείς να τα κουμπώσεις μαζί και να αυξήσεις την αντίσταση ανάλογα με τη δύναμή σου. Περιλαμβάνουν λαβές για τα χέρια, straps για τα πόδια και θηλιές για να τα στηρίξεις στην πόρτα, σε οποιοδήποτε ύψος. Μια καλή επιλογή στα 24€ είναι αυτή εδώ

Δες μερικές ασκήσεις με λάστιχα εδώ

Ένας ιμάντας άσκησης

Κλειδώνει εύκολα σε οποιαδήποτε πόρτα και ανοίγει το δρόμο για ένα σωρό ασκήσεις με το βάρος του σώματος σε κάθε πιθανό συνδυασμό, για πόδια, κοιλιακούς, πλάτη, στήθος και χέρια. Δες αυτόν εδώ, στα 15€. 

Δες στο παρακάτω βίντεο μερικές ενδεικτικές ασκήσεις:

Ένα στρώμα γυμναστικής

Αν δεν έχεις κάποιο ήδη, μπορείς να πάρεις και ένα στρώμα για να κάνεις ασκήσεις εδάφους – κοιλιακούς, ραχιαίους, πουσάπς κ.ο.κ. Ένα σούπερ οικονομικό θα βρεις εδώ, στα 11€.

Μία μπάλα

Τη φουσκώνεις και αποκτάς ένα σούπερ χρήσιμο εργαλείο για περαιτέρω δυσκολία σε ασκήσεις κοιλιακών και ραχιαίων, ασκήσεις ποδιών όπως οι γέφυρες γλουτού και τα leg curls, αλλά και ασκήσεις ορθοσωμίας, όπως τα Ys, Ts, Ls. Δες αυτήν εδώ, στα 10€. 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v