Στην Ελευσίνα θα φας καλά

Σκέφτεσαι μονοήμερη στην Ελευσίνα; Πεινασμένος δεν θα μείνεις. Δες μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις για κάθε ουρανίσκο.

Στην Ελευσίνα θα φας καλά

Θες μεζεδάκια και τσίπουρο; Θες κλασική ελληνική κουζίνα; Θες ψαρομεζέ με ουζάκι; Θες και μεξικάνικο; Βάλε κι από αυτό.

Η Ελευσίνα από όλα έχει και πεινασμένος δεν θα φύγεις αν την επισκεφθείς για να θαυμάσεις τον αρχαιολογικό της χώρο.

Κράτα σημειώσεις.

Ρακούν

Νικολαΐδου 66, τηλ.: 210 5547910

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ρακουν (@rakoyn.tsipoyradiko)

Παρεΐστικο και χαλαρό τσιπουράδικο απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο, αυτό το νόστιμο Ρακούν, απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και τα φορτώνει με τσίπουρο, ρακί, ούζο ή κρασί από μικρούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα, αλλά και με εκλεκτούς μεζέδες. Εδώ θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων πατάτες χοντρές με τη φλούδα τους και κρέμα τυριών, ταλαγάνι καπνιστό σχάρας, παστουρμαδοπιτάκια, απάκι με μανιτάρια και ντοματίνια, τηγανιά κοτόπουλο με σχοινόπρασο, μπεκρή μεζέ με γραβιέρα και γιαούρτι πάπρικας και σουβλάκια χειροποίητα με σως γιαούρτι και πάπρικα. Αν πεινάς πολύ, στα κυρίως θα βρεις και Picanha από αργεντίνικο Black Angus, σιγομαγειρεμένη, καθώς και πληθωρικό μπέργκερ. Για ένα πλούσιο τσιμπολόγημα μετά τσίπουρου, θα υπολογίσεις περί τα 15€ το άτομο.

Αποσπερίτης

Νικολαΐδου 54, τηλ: 21 0554 5577

Σε έναν όμορφο και άνετο χώρο, ο Αποσπερίτης σερβίρει πεντανόστιμη ελληνική δημιουργική κουζίνα, με μεγάλη ποικιλία ευφάνταστων πιάτων που θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς. Τι θα βρεις εδώ; Σημείωνε: ψαρονέφρι με σάλτσα παρμεζάνας και λάδι λευκής τρούφας, λουκάνικο γεμιστό με φέτα και ντομάτα, κότσι χοιρινό στον φούρνο, μπουκίτσες αρνιού με ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, φέτα και μουστάρδα, κριτσινάκια κοτόπουλο με σάλτσα Jack Daniels, μοσχαρίσιο συκώτι, αλλά και γαρίδες σουβλάκι σχάρας, καλαμαράκι τηγανιτό και γαύρο μαρινάτο. Έχει και μαγειρευτά που ξεχωρίζουν, όπως το αρνάκι στη λαδόκολλα και το ισπανικό χοιρινό με πικάντικη σάλτσα. Λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί, στα 15€ το άτομο.

La Pasta Di Nonna

Νικολαΐδου 15, τηλ: 21 0556 3137

Είσαι μακαρονάς; Αγαπάς το ιταλικό; Τότε για εδώ είσαι. Το Pasta Di Νona σερβίρει κλασική ιταλική κουζίνα, σε χορταστικές μερίδες και καλές τιμές και δεν θα σε απογοητεύσει. Σε έναν όμορφο χώρο, με έντονο το στοιχείο της πέτρας και τραπεζάκια έξω, θα απολαύσεις νοστιμότατες μακαρονάδες, όπως παπαρδέλες με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα, αματριτσιάνα με μπέικον σε κόκκινη σάλτσα, Pasta di nonna με μανιτάρια πλευρώτους, σπαράγγια και κολοκύθι σε σάλτσα σπαραγγιών με ματζουράνα και ταρτούφο με μανιτάρια πορτσίνι, μανιτάρια του δάσους και άρωμα τρούφας. Στον κατάλογο θα βρεις και ωραιότατη πίτσα, σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές, όπως επίσης και καλτσόνε, πεϊνιρλί και ριζότο. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 15-18€ το άτομο.

Gaspi the kitchen bar

Αισχύλου 9, τηλ: 6946192838

Αν είσαι φαν του καλού κρέατος και του μπέργκερ, τότε οφείλεις να πιάσεις τραπέζι στον πεζόδρομο σε αυτό το μοντέρνο εστιατόριο το οποίο τιμά δεόντως την κρεατοφαγία και όχι μόνο. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν το Gaspi beef burger, με ψωμί ciabatta, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, cheddar sauce, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί, ντομάτα, iceberg, BBQ sauce και κέτσαπ, το φιλέτο κοτόπουλο με sauce παρμεζάνας, η χοιρινή tomahawk με πατάτες, το secreto Iberico και το εξαιρετικό μοσχαρίσιο topblade Black Angus USA. Στα ορεκτικά θα βρεις τραγανά στικ μοτσαρέλας και μπρουσκέτες με κιμά, μεταξύ άλλων, ενώ για ένα χορταστικό γεύμα, υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο, με κρασί, ή και παραπάνω αν επιλέξεις κάποια premium κοπή μοσχαριού.

Στράτος

Κανελλοπούλου &, Μιαούλη 1, τηλ: 21 0556 1107

Ψαροταβέρνα με τα όλα της, ο Στράτος είναι μια από τις κορυφαίες διευθύνσεις της περιοχής για να φας φρέσκο ψάρι και νοστιμότατα θαλασσινά, με καλή σχέση ποιότητας τιμής. Ο χώρος είναι μιας κλασικής ψαροταβέρνας, με μερικά μπλε τραπεζάκια έξω και όμορφο εσωτερικό, ενώ στον κατάλογο θα βρεις πέρα από φρέσκο ψάρι ημέρας, γαρίδες στη σχάρα, θράψαλο στη σχάρα, μύδια τηγανιτά ή αχνιστά με την σαλτσούλα τους, σαρδέλες ψητές άκρως ζουμερές, πλοκάμι χταπόδι σχάρας, μικρά αφρόψαρα τηγανιτά, κολοκυθάκια τηγανιτά με τζατζικάκι, και φρεσκότατες σαλάτες, όπως χόρτα βραστά και παντζάρια. Συνοδεία ούζου, ο λογαριασμός για θαλασσινό τσιμπολόγημα στα 20€ το άτομο.

Happy Donkey

Πάγκαλου 1, τηλ: 21 0556 2142

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @happy_donkey_bar_and_kitchen_

Μεξικάνικο στην Ελευσίνα; Ναι αμέ και μάλιστα ωραιότατο. Το Happy Donkey ξεδιπλώνει μπροστά σου όλη τη γευστική και αρωματική μαγεία του μεξικάνικου φαγητού, μέσα από έναν πληθωρικό κατάλογο που δεν θα αφήσει κανέναν έθνικ καλοφαγά παραπονεμένο. Δοκίμασε Fajitas κοτόπουλο σε sweet chili μαρινάδα, με μεξικάνικο ρύζι, καλαμπόκι ψητό, guacamole, sour cream, mozzarela, cheddar και sriracha, Burrito chili con carne, με μοσχαρίσιο κιμά, chili con carne, pico de gallo, guacamole, crispy onions, μεξικάνικο ρύζι, cheddar sauce και sour cream Tacos beef, με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, cheddar sauce, pico de gallo, πίκλα κρεμμύδι και sour cream, αλλά και ωραιότατη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα γάλακτος με πατάτες τηγανητές country, καλαμπόκι ψητό, τηγανητό κρεμμύδι, sauce béarnaise και sauce μαγιονέζα τρούφας. Συνοδεία δροσερής Μαργαρίτα, ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v