Το πρώτο γατοκαφέ της Αθήνας ε-ε-έρχεται

Φαντάσου λέει να πίνεις τον καφέ σου με μερικά αξιολάτρευτα γατόνια να γουργουρίζουν στα πόδια σου. Το πρώτο cat café της Αθήνας είναι (σχεδόν) γεγονός.

Το πρώτο γατοκαφέ της Αθήνας ε-ε-έρχεται

Είσαι γατολάτρης; Θέλεις να πίνεις τον καφέ σου με ένα ψιψίνι να γουργουρίζει στα πόδια σου; Ζηλεύεις όλες αυτές τις φωτογραφίες από τα cat café του εξωτερικού που κυκλοφορούν στα social media; Ε λοιπόν, σου έχουμε καλά νέα: Το πρώτο γατοκαφέ της Αθήνας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κέντρο.

Η καμπάνια των εμπνευστών του στο KickStarter πήγε εξαιρετικά καλά, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 16.806€ από 254 δωρητές, και ξεπερνώντας τον αρχικό της στόχο, που ήταν 14.964€ για το άνοιγμα του café, τον βασικό εξοπλισμό, τα τραπεζοκαθίσματα, τα βαψίματα και το aircondition.

Τι θα πει γατοκαφέ;

Θα πει ότι εσύ θα αράζεις για να πιείς το καφεδάκι ή την μπύρα σου σε έναν πανέμορφο χώρο, και γύρω σου θα τριγυρνούν –ή θα λαγοκοιμούνται, όπως κάνουν κατά κανόνα οι γάτες– ο Εμίρης, ο Παύλος, η Μπουκίτσα, ο Λευτέρης, η Λέλα και το Φυστίκι. Εσύ θα μπορείς να τους χαϊδέψεις, ή και να παίξεις μαζί τους, αφού πρώτα σου εξηγήσουν οι υπεύθυνοι τον χαρακτήρα του καθενός, ποιος γουστάρει χάδια και ποιος όχι, ποιος θέλει παιχνίδι και ποιος προτιμά να τον αφήνουν στην ησυχία του. Και αν αγαπήσεις κάποιον υπερβολικά πολύ, θα μπορείς να τον υιοθετήσεις.

«Προσφέρουμε μια χαλαρή και ήρεμη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες μας ενημερώνοντας τους για τις συνθήκες ευζωίας των γατών και εκπαιδεύοντας γενικότερα το κοινό σχετικά με την υπεύθυνη υιοθεσία, ιδιοκτησία και φροντίδα των γατών. Για να είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε την αποστολή μας συνεργαζόμαστε με αναγνωρισμένες φιλοζωικές οργανώσεις που σκοπό έχουν τη προστασία και την υιοθεσία των γατών, και όχι με μεμονωμένους ιδιώτες» επισημαίνουν οι δημιουργοί του πρώτου Athens Cat Café.

Δεν θα ενοχλούνται οι γάτες από τον κόσμο στο café;

Οι άνθρωποι του café θα είναι διαρκώς εκεί, να διασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες για να περνάμε όλοι ωραία, άνθρωποι και γάτες. «Διασφαλίζουμε ότι οι ανάγκες των γατών μας ικανοποιούνται και εάν αντιληφθούμε σημάδια άγχους σε κάποια γατούλα μας, υπάρχει πρόσβαση στην κρεβατοκάμαρά τους, όπου μπορούν να κοιμηθούν ήσυχα, αν θέλουν να ξεκουραστούν μακριά από το καφέ. Γνωρίζουμε απίστευτα καλά τις γάτες μας και είμαστε πολύ καλά συντονισμένοι για το πώς τα πάνε. Είναι τα κατοικίδιά μας και τα αγαπάμε» εξηγούν οι δημιουργοί του project, που έχουν φτιάξει και αυτόν εδώ τον πολύ χρήσιμο οδηγό καλής συμπεριφοράς σε ένα γατοκαφέ.

 

Πότε θα ανοίξει και πού θα βρίσκεται;

Δεν έχουμε ακόμα επίσημη ημερομηνία, θα είναι όμως σύντομα, και θα βρίσκεται κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθησέ τους σε FacebookInstagram και TikTok για να μαθαίνεις τα νέα, ή κάνε εγγραφή με το email σου εδώ, για να λάβεις ειδοποίηση για τα εγκαίνια στο inbox σου. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v